Nieuws

Alle nieuwsitems

Landelijke Dag tegen Pesten 19 april

16-04-18

In Nederland wordt een op de vijf kinderen gepest. Het kan dus zijn dat jouw kind gepest wordt, of dat jouw kind de pester is. Ook zijn er veel kinderen als meeloper betrokken bij het pesten. Kinderen die worden gepest krijgen vaak last van klachten zoals slapeloosheid, buikpijn, hoofdpijn en bedplassen. Wat kun je als ouder doen?

Lees meer

VakantieFUN voor kinderen met een zorgindicatie

10-04-18

Het is voor ouders/verzorgers vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen. Deze uitdaging is nog groter voor een kind met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. Er zijn weinig alternatieven voor deze kinderen in de vakantie. Maar er is goed nieuws!
Sport-Z organiseert wegens groot succes wederom het actieve en creatieve vakantieprogramma ‘VakantieFUN’ voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc.) en zal dat nog zeker 3 jaar blijven doen! Voor meer info en aanmelden, klik HIER

Vernieuwde website Autisme regio Noord-Holland

06-04-18

De website over autisme in de regio Noord-Holland: www.autismenh.nl is vernieuwd!

Op de website vinden bezoekers informatie over autisme en welke behandelingen en hulp er beschikbaar zijn. De informatie is ingedeeld in vier verschillende leeftijdscategorieën en bedoeld voor mensen met autisme, ouders, mantelzorgers en betrokkenen. Met deze website worden de eerste vragen over autisme beantwoord!

Klik HIER

You tube docu: Luister naar de toekomst

05-04-18

Leuke SIRE docu op you tube: Luister naar de toekomst

Jongeren spreken hun wensen, visies, motivaties, dromen en meningen uit over de toekomst.

Klik HIER

Kids&Koffie

04-04-18

Het Woensdagochtendcafé is voor ouders/verzorgers en kinderen van 0-4 jaar. Ouders kunnen andere opvoeders ontmoeten en ervaringen delen en/of een kopje koffie drinken terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Het Woensdagochtendcafé is elke tweede woensdag van de maand geopend van 10.00-11.30 uur in wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10. Data: 11 april, 9 mei en 13 juni.

Alkmaarse Jongeren Centraal

03-04-18

Betrokken en passievolle organisaties die als doel hebben de jongeren van Alkmaar sterker en zelfstandiger te maken organiseren op 2 juni  het festival 'Alkmaarse Jongeren Centraal'.
Locatie: Hal 25, Pettemerstraat 15. Tijd: 11.00-18.00 uur.

Jongeren (14-24 jaar) gratis entree, overige bezoekers € 10.

Organisaties die betrokken zijn bij de organisatie van dit leerzame festival:
- Straatgeluid biedt huiskamer aan kinderen en jongeren
- Turn-Over helpt jongeren aan een dagritme terug naar school en of werk met gebruik van de Rugby sport.
- STOER biedt leerwerk plaatsen aan en een gezellige plek voor een hapje en een drankje
- RMC Alkmaar helpt jongeren zonder startkwalificatie weer terug naar school en of werk.
- Vrienden van Stichting Maria Magdalena biedt totale ondersteuning aan jongeren die een sterke wil hebben om zelfstandig en zelfredzaam te worden.
- MEE & de Wering biedt ondersteuning en trainingen aan gezinnen en jongeren.
- OVVAnimo biedt een kinderen en jongeren voetbal training waarbij iedereen gelijk is
- dnoDoen biedt daklozen onderdak en mogelijkheden om weer zelfstandig en zelfredzaam te worden.
- Heine Bewindvoering biedt financiële ondersteuning zoals Bewindvoering, budget coaching etc.
- Kopzorg biedt totale ondersteuning aan voor jongeren met autisme.
- Voor werk naar Werk biedt begeleiding aan jongeren naar werk zowel voor de jongeren als voor de werkgevers.

lees meer

Luisteren naar Autisme

28-03-18

Van 31 maart tot en met 7 april vindt de Autismeweek 2018 plaats. Autisme is een ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat de ontwikkeling van kinderen met autisme anders verloopt. Kinderen met autisme vinden het vaak moeilijk om contact te maken en te communiceren. Als een kind autisme heeft, is het belangrijk dat het kind en het gezin goede ondersteuning krijgen.

lees meer

Bloemetjes&Bijtjes - nieuwsbrief maart

19-03-18

Seksuele opvoeding gaat over meer dan alleen seksualiteit. Het gaat ook over liefde, relaties, lekker in je vel zitten, zeggen wat je wel en niet wilt en vriendschap. Je kunt voor je kind een voorbeeld zijn door te laten zien hoe je als ouders met elkaar en anderen omgaat en problemen oplost. Door over seksualiteit te praten als je kind nog heel jong is, maakt dat het iets is wat gewoon bespreekbaar is.

lees de nieuwsbrief

Week van het Geld: Nuttige tips van Halte Werk!

15-03-18

Het is nog steeds de Week van het Geld (12-16 maart)!
Voor veel ouders met een laag inkomen is rondkomen elke maand een moeilijke opgave. Alle tips om geld te besparen zijn dan uiteraard welkom. Via de website van Halte Werk zijn sinds vorig jaar geldplannen beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Daar zijn voor ouders en grootouders nu speciale geldplannen aan toegevoegd!

Klik  HIER  voor meer informatie

De Week van het Vergeten Kind 29 januari - 4 februari

29-01-18

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Stichting Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.
Het thema van dit jaar is 'Het belang van kleine gebaren van echte aandacht'.

lees meer

Nieuwsbrief januari 'Tijd voor Taal'

16-01-18

Voorlezen is leuk en gezellig voor kinderen en goed voor hun taalontwikkeling. Naast het plezier samen en de aandacht die je geeft, zorgt het er ook voor dat de relatie met je kind verbetert. De bibliotheek  organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari-3 februari) allerlei activiteiten. Voor ouders, die moeite met lezen en schrijven hebben, zijn er mogelijkheden om de taal te verbeteren en hen in contact te brengen met mensen die hierbij kunnen helpen.

lees meer

Rouwverwerking bij kinderen

11-01-18

Stel je hebt  te horen gekregen dat een kind op de school van je kind overleden is. Hoe vertel je het tegen je kind, welke reacties kun je verwachten en hoe kun je je kind het beste ondersteunen?

lees meer

Woensdagochtendcafé in 2018

03-01-18

Ouders van kinderen van 0-4 jaar kunnen elkaar elke tweede woensdag van de maand ontmoeten in het Woensdagochtendcafé van 10.00- 11.30 uur in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom voor kopje koffie of thee. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl de ouders eventueel met elkaar in gesprek gaan en tips uitwisselen over de opvoeding. De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is ook aanwezig en zorgt voor de koffie en thee. De toegang is gratis.

In 2018 is het Woensdagochtendcafé geopend op 10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei en 13 juni.

 

Fijne Feestdagen

24-12-17

Het CJG wenst iedereen gezellige Kerstdagen en een gelukkig én gezond 2018!

Ondersteuning GGZ Noord-Holland-Noord

18-12-17

 

GGZ Noord-Holland Noord biedt ondersteuning voor familie en naasten (mantelzorgers) van mensen met psychiatrische klachten. Via een digitale hulpmodule kunnen mensen kennis en vaardigheden opdoen die zij kunnen inzetten om overbelasting te voorkomen.

lees meer

Fix je fiets

07-12-17

Afgelopen week hebben LINK Jongerenwerk, Politie Alkmaar en Handhaving Alkmaar, gedurende twee ochtenden, op fietsroutes naar het voortgezet onderwijs in Alkmaar en Purmerend, een fietsverlichtingscontrole gehouden. De jongeren bij wie een defect aan de fietsverlichting werd geconstateerd, kregen de kans hun fiets ter plekke te ‘fixen’ en ontliepen zo een bekeuring van € 55,-.

Het doel van het project ‘Fix je Fiets’ is: de verkeersveiligheid verbeteren van en voorlichting geven aan jongeren en tieners in de hoop dat iedereen voortaan met goed werkende verlichting op pad gaat. Door een controle te houden, laagdrempelig een reparatieservice aan te bieden, niet te bekeuren, maar wel brief naar de ouders te sturen, hopen jongerenwerk, politie, handhaving en sponsor fietswinkel de Hoef, niet alleen jongeren en tieners, maar vooral ook hun ouders, ervan te kunnen overtuigen dat het hebben van goede fietsverlichting noodzakelijk is. Fietsers zijn immers veel kwetsbaarder in het verkeer dan bijvoorbeeld een automobilist. Door het hebben van geen of slechte fietsverlichting vallen er jaarlijks vele verkeersslachtoffers.

Fix je Fiets richt zich op de veiligheid van tieners en jongeren. Dit ontslaat ouders niet van hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van hun kind. Gelukkig zijn de meeste ouders inmiddels hiervan doordrongen. Van de 284 gecontroleerde jongeren/tieners hadden er 29 hun verlichting niet op orde.