Nieuws

Alle nieuwsitems

Humanitas start Mamsclub

18-10-18

Ben je zwanger en wil je ervaringen delen of uitwisselen en informatie? Kom dan bij de Mamsclub Alkmaar! Want als zwangere kun je veel vragen hebben: Hoe leef en eet ik gezond? Zijn alle kwaaltjes die ik voel gewoon? Wat kan ik verwachten van de bevalling? Hoe zal het na de bevalling zijn? Hoe zorg ik straks goed voor mijn kindje? Humanitas gaat starten met het opzetten van deze groep voor zwangeren vanaf de derde maand in Alkmaar. En na de bevalling gaat het gewoon door. Je kunt dan informatie krijgen over moeder zijn. En natuurlijk over vragen die je hebt over je kindje. Bijvoorbeeld over slapen, voeding, huilen en alle andere dingen waar je de eerste tijd mee te maken krijgt.Voor meer informatie of aanmeldingen kun je contact opnemen met Humanitas 072-5401800  of rechtstreeks met Ria Broeze, 06-30729720 of via r.broeze@humanitas.nl

Jonge mantelzorgers

16-10-18

Zorg je voor iemand (partner, ouders, kind, buur, kennis of vriend) die langdurig ziek is of extra hulp nodig heeft? Alkmaarse zorgvragers kunnen een keer per jaar het mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger, die 18 jaar of ouder is. Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor de goede zorgen. Het mantelzorgcompliment kan tot uiterlijk 15 december 2018 aangevraagd worden bij de gemeente Alkmaar; KLIK HIER voor het formulier.
Ben je jonger dan 18 jaar dan kun je een bioscoopbon krijgen als je staat ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum, en op 23 oktober is er in Alkmaar ook een leuke middag voor mantelzorgers onder de 13 jaar. Jonge mantelzorgers of hun ouders/opvoeders kunnen mailen naar: info@mantelzorgcentrum.nl voor meer informatie en/of aanmelden.

Meidenvoetbaldag op 25 oktober

05-10-18

Tijdens de herfstvakantie, op donderdag 25 oktober, organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de Rabobank Alkmaar e.o. een Meidenvoetbaldag. Van 11:00 tot 15:00 uur kunnen de meiden zich vermaken met techniektrainingen, verschillende spelelementen en een super gave gastspreker. Meiden tussen de 12 en 16 jaar oud die zin hebben in een sportieve voetbalmiddag op het sportcomplex van VV Alkmaar kunnen gezellig mee komen doen. (Robonsbosweg 10, 1816 MK Alkmaar). De toegang voor de Meidenvoetbaldag is helemaal gratis, aanmelden kan via b.sinnema@alkmaarsport.nl.

Crisisdienst Jeugd NHN

05-10-18

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben sinds een aantal weken een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887. Deze Crisisdienst Jeugd NHN, gevestigd in Alkmaar, bestaat uit een team van speciaal getrainde hulpverleners die dag en nacht telefoontjes beantwoorden en hulp proberen te bieden aan kinderen voor wie direct deskundige hulp of zorg noodzakelijk is.

Voor meer informatie KLIK HIER

Opvoedblog oktober

02-10-18

Daar gaat ze dan, de eerste schooldag. Even slikken hoor, bij het afscheid nemen. “Mijn kleine meisje” in een groot klaslokaal met 25 andere kinderen op een stoeltje in de kring.

lees meer

Sport-Z: VakantieFUN in de herfstvakantie

27-09-18

Vanwege het grote succes in de zomervakanties van de afgelopen 3 jaar, organiseert de Stichting Sport-Z in samenwerking met de gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard op woensdag 24 oktober nu ook de pilot VakantieFUN in de herfstvakantie!
Het actieve en creatieve programma voor kinderen met een GGZ-indicatie die in een van de genoemde gemeentes wonen, is speciaal gericht op kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis en aanmelden kan tot en met 10 oktober.

Voor meer info een aanmelden, KLIK HIER

Cursus Zwanger, gezond en fit

25-09-18

Deze cursus is momenteel nog gaande, maar je kunt je nu al aanmelden voor de volgende, die op 13 december start. Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in tijdens deze cursus. Daarom wordt de cursus gegeven door een fysio- of oefentherapeut. 

Voor meer info een aanmelden, KLIK HIER

Een extra steun in de rug voor brugklassers

25-09-18

Veel kinderen zijn dit schooljaar gestart in de brugklas. Voor sommige van deze kinderen kan de overgang van basisschool naar brugklas behoorlijk moeilijk zijn. Wanneer ouders zich zorgen maken, kan een beroep worden gedaan op Coach4you. Dit is een activiteit van Gilde Nederland en draait volledig op vrijwilligers, die ingezet worden als coach die wekelijks bij de leerling thuis komt om (bijvoorbeeld) te helpen met het leren plannen en maken van huiswerk.
Voor meer informatie KLIK HIER

Sporten met een beperking

24-09-18

Sporten en bewegen zou ook voor personen met een beperking de normaalste zaak van de wereld zijn moeten zijn. Uniek Sporten helpt en inspireert met alles over sporten en bewegen en helpt met het vinden van de juiste sport- of beweegactiviteit. Ook voor vragen over financiële vergoeding of het zoeken van een sportmaatje is Uniek Sporten dé plek.

lees meer

Rouwtrainingen voor kinderen en jongeren

20-09-18

"Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten maken in je haar". Deze mooie tekst staat op de website van Rouwbegeleidingspraktijk RouwNouw. Deze praktijk biedt een rouwbegeleidingstraject (volledig vergoed door de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Bergen, Langedijk en Uitgeest)  voor kinderen en jongeren in de vorm van rouwgroepen, niet alleen bij een sterfgeval maar ook wanneer een ouder structureel uit beeld is, hetgeen natuurlijk ook een vorm van verlies is. In een rouwgroep kun je ervaringen en gevoelens delen, wellicht een voorbeeld zijn en elkaar ondersteunen om je te helpen bij je rouwproces. Aanmeldingen verlopen via het aanmeldpunt Jeugd en Gezinscoaches: JeugdenGezinscoaches@alkmaar.nl of bel 14072, vraag naar Jeugdhulp. Start-data zijn inmiddels bekend: KLIK HIER

Stoptober

19-09-18

Vanaf 1 oktober helpen rokers en niet rokers elkaar om 28 dagen niet te roken. Download 28 september de gratis Stoptober app met groepschat. Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Samen gaat het lukken!

lees meer

Cursus "Eigen Koers" voor jongvolwassenen

18-09-18

Ben je tussen de 18 en 25 jaar en ben je onzeker, pieker je vaak, vind je het lastig om NEE te zeggen of ga je confrontaties of conflictsituaties het liefst uit de weg? Als je jezelf hierin herkent en je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling is de cursus "Eigen Koers" wellicht iets voor jou. Stichting MEE & de Wering wil in oktober 2018 (of later bij onvoldoende aanmeldingen) starten met deze assertiviteitstraining voor jongvolwassenen uit de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Bergen of Broek op Langedijk.

Voor meer info en om je op te geven KLIK HIERVoorleesproject krijgt nieuwe naam: VoorleesExpress

17-09-18

Het Voorleesproject van Humanitas gaat door onder de naam VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.

lees meer

Cursus Opkomen voor jezelf

11-09-18

Op 24 oktober start de cursus Opkomen voor jezelf. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die speciaal onderwijs volgen of hebben gevolgd. In de cursus leer je om voor jezelf op te komen en om te zeggen wat je daadwerkelijk denkt, voelt en wilt.

lees meer

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding

10-09-18

10 september is het de Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. In 2017 zijn 81 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 19 jaar door zelfdoding overleden. Jongeren praten niet graag over hun problemen of gevoelens. Soms durven ze het niet, soms willen ze het niet. Hierdoor blijft de oorzaak van veel verschillende problemen zoals depressiviteit, seksuele geaardheid en alcohol- of drugsverslaving vaak onzichtbaar.
Stichting Tweestrijd zet zich in om juist wél met elkaar over problemen te praten. Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter, respecteer je een ander en kun je beter rekening met elkaar houden, waardoor de onderlinge omgang als veel fijner kan worden ervaren.

lees meer