Baby

De geboorte van je baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. Een groter wonder kun je je bijna niet indenken. De eerste tijd moet je natuurlijk wennen aan het ouderschap en leer je je kind kennen door middel van al je zintuigen: ruiken, voelen, kijken en luisteren naar alle geluidjes en de manier van huilen. Alles is nog nieuw.

Vragen, zorgen en twijfels na de geboorte

Je baby heeft voeding en warmte nodig, en vooral ook veiligheid en geborgenheid. Je kunt je af en toe best zorgen maken of je alles wel goed doet, of je afvragen waarom je baby huilt. Wat moet je wel en vooral niet doen? Waar kun je terecht met je vragen, zorgen en twijfels? Wie helpt je verder als je baby zich niet goed ontwikkelt?

Antwoorden en oplossingen

Op deze website staat zo veel mogelijk praktische informatie om al je vragen te beantwoorden. Voor elk probleem is er hulp of een oplossing te vinden. Als je toch vragen blijft houden, kun je contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Nog niet lachen
  Ik heb een zoontje van nu 8 weken. Op tijd geboren, 3500 gram, groeit als kool. Maar hij lacht nog steeds niet en ik word daar nu toch wel ongerust over. Zijn er hier meer bij wie dat zo
 • Spruw
  Mijn zoontje van 7 weken heeft al 5 weken spruw. Ik word er ondertussen een beetje moe van hij heeft al ruim 4 weken nystantine gehad en ik smeer mezelf in met myconazol.
 • Wat ‘doe’ je met baby van 7 weken?
  Wat ‘doe’ je met een baby van 7 weken oud?
 • Weekendje weg
  Goedemorgen,
 • Vroeger en nu (babyspullen)
  Wij krijgen door omstandigheden waarschijnlijk over niet al te lange tijd de zorg voor een pasgeboren baby. Ik ben alvast allerlei spulletjes aan het uitzoeken die we nodig zullen hebben.