Ouderschap

Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Je relatie verandert

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als je in scheiding ligt.

Zorgen om je kind

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Misschien heb jij wel extra zorgen omdat je een zorgintensief kind hebt. Of is er sprake van geldzorgen of huiselijk geweld. Je wilt in elk geval een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Ster-kampen
  Momenteel is er een reclame van Ster-kampen waarin heel nadrukkelijk gezegd wordt: kinderen horen niet onzeker te zijn. Ik zit me hier iedere keer aan te ergeren.
 • Schoolopdracht
  Hallo ouders,
 • Schrijftalent gezocht
  Heb je ambities als kinderboekenschrijver? Uitgeverij Ploegsma wil "een spannende detective-serie voor kinderen van 9-12 jaar" opzetten, en zoekt daar een nieuwe auteur voor.
 • Zembla vandaag: 21.15 uur NPO2: Adoptiebedrog
  https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/extra-video-bij-adoptiebedrog-deel-3-in...
 • Opa slaat mijn zoontje
  Mijn zoontje van 5 is dol op logeren en dol op zijn opa’s en oma’s.