Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Zwanger en sporten
  Ik ben nu 6 weken zwanger, voel me goed! Alleen wel heel moe. Soms zo moe dat ik tijdens het eten s'avonds mijn ogen niet meer open kan houden.
 • Onverwacht zwanger, wat nu?
  Ik weet even niet helemaal wat ik moet doen. Ik en mijn vrouw hebben altijd seks met condoom (geen pil), maar nou blijkt zij toch zwanger te zijn geraakt.
 • Ex onverwacht zwanger
  Hallo allemaal, Ik hoop hier mij ei kwijt te kunnen, want ik weet niet goed wat ik moet doen.
 • Wel of niet zwanger
  Hey hey,
 • 2 keizersnedes, 3e keer?
  Hallo allemaal. Ik ben op zoek naar mensen die al twee keizersnede’s hebben gehad hoe bevalt je dan de derde keer?