Cursus Mindful Zwanger & Bevallen 2019

Datum & tijd

from 14 september 2019 om 00:00

from 09 november 2019 om 00:00

14 September en 9 november begint weer de cursus Mindful Zwanger en bevallen. Mindfulness; doelbewust en zonder oordeel aandachtig zijn in het nu. Wanneer je de tijd neemt om mindfulness te leren, kan dat je helpen beter om te gaan met de (onvermijdelijke) stress van zwangerschap en de onzekerheid van het geboorteproces. Met Mindful Zwanger & Bevallen train je namelijk vertrouwen, geduld en kracht.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn o.a.: je automatische piloot, omgaan met pijn, ongemak en angst, krachtgevende overtuigingen en wat je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Dit onder andere via meditatie- en bewustzijnsoefeningen. Zo leer je onder meer je aandacht steeds opnieuw te richten naar je lichaam. Dit zal je bij de bevalling helpen rustig en gefocust te blijven. Van deze zwangerschapscursus heb je ook ná je zwangerschap veel profijt. 

Gedurende 8 bijeenkomsten van 75 minuten (waarvan 7 bijeenkomsten voor de bevalling) doen we diverse aandachts- en bewustwordingsoefeningen, waaronder mediteren, mindful luisteren, praten en bewegen. Je krijgt een werkboek met allerlei achtergrondinformatie en oefensuggesties. Gedurende de training ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ word je uitgenodigd ook thuis te oefenen. Hiervoor krijg je toegang tot audio-bestanden. Uniek aan ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ is dat je tussentijds vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen via een besloten Facebookgroep. 

Voor meer informatie en om je in te schrijven klik je HIER

Doelgroep

aanstaande moeders tussen de 18 en 30 weken zwanger zijn

Kosten

€ 60

Telefoonnummer

088-0100557

E-mailadres

cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl

ZC Westerhout

Van Houtenkade 3
1814 DM
Alkmaar