Informatieavond Nieuw Samengesteld Gezin

Datum & tijd

19 december 2019 om 19:30 until 21:00

Stiefouder ben je in veel gevallen “ineens”, zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt. Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wilt niets liever dan samen ‘verder’. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap echt spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner liggen hier vaak aan ten grondslag. Tijdens deze workshop gaan we in op de kenmerken van het samengestelde gezin en krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat zijn de valkuilen van een samengesteld gezin
  • Hoe bereid je je voor op het vormen van een samengesteld gezin
  • Wat is mijn rol binnen het samengestelde gezin
  • Hoe ga je om met stiefkinderen  
  • Hoe ga je om met ex-partners 
  • Hoe steun je elkaar als partners in een samengesteld gezin

Deze informatieavond is voor koppels die binnenkort gaan samenwonen of al samenwonen, maar graag beter willen functioneren als gezin. Je kunt ook alleen naar de workshop, maar het effect is het grootst als je samen met je partner komt. De informatieavond vindt plaats in een groep.

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Elisa Schröder.

Doelgroep

Partners die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert

Kosten

€ 20 per persoon

Contactpersoon

Elisa Schröder

Telefoonnummer

06-20497196

E-mailadres

elisa@stiefgoed.nl

Stiefgoed Alkmaar

Jan Ligthartstraat 1
1817 MR
Alkmaar