Individuele hulp (momenteel in update-fase)

No video selected.

Individueel gericht (hulp)aanbod:

Homestart
Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen. Ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen.

Facebook-pagina "Jong & moeder Alkmaar e.o."
Jonge moeders uit Alkmaar en omstreken kunnen er vragen stellen (aan elkaar of aan een professional), oproepjes plaatsen, ervaringen uitwisselen en met elkaar afspreken. Ook voor tips en praktische informatie.

Ouderschap blijft
Het CJG ondersteunt ouders om het proces van uit elkaar gaan goed te laten verlopen in het belang van de kinderen. Er wordt gewerkt aan het oplossen van knelpunten en herstel van vertrouwen. Dit gebeurt doorgaans in vijf gesprekken.

SMI: Sociaal Medische Indicatie
Via de gemeente kunnen ouders, die tijdelijk niet kunnen werken om sociale of medische redenen, een inkomensafhankelijke tegemoetkoming krijgen in de kinderopvangkosten, op basis van een Sociaal Medische Indicatie (SMI).

BoekStart
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen. Baby's van ongeveer drie maanden ontvangen van het consultatiebureau een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje.

Humanitas project "Schoolwijs"
Dit project ondersteunt buitenlandse ouders met kinderen die naar de Nederlandse basisschool gaan.

VoorleesExpress kinderen 2-12 jaar
Een vrijwilliger komt bij ouders en kind thuis om voor te lezen ter verbetering van de taalvaardigheid.

Video Hometraining
Hulp aan gezinnen met opvoedvragen, in de dagelijkse situatie.