Gescheiden ouders (of daarmee bezig) en samengestelde gezinnen

Positief Opvoeden voor gescheiden ouders
Tijdens de cursus ontmoet je andere ouders die ook met problemen te maken hebben die bij een scheiding of het einde van een relatie komen kijken. De trainer oefent samen met jou nieuwe vaardigheden en strategieën. Die helpen je omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden in je situatie. Hierdoor leer je omgaan met stress, boosheid en verandering. En leer je hoe je ruzies kunt oplossen en beter met je ex-partner kunt communiceren. Daarnaast ontvang je ook het werkboek Family Transitions om je te ondersteunen om je nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Deze cursus is geen bemiddelingsprogramma, dus je kunt er niet samen aan deelnemen.

Stiefgoed: events en workshops voor (nieuw)samengestelde gezinnen
Als je een samengesteld gezin begint, heb je vast van je ouders, vrienden of ex gehoord dat een stiefgezin hard werken is. Met de praktische workshops van Stiefgoed lossen jullie veelvoorkomende problemen al op voordat ze zich aandienen. Zo maken jullie een succes van jullie samengestelde gezin.

Individueel aanbod

Spreekuur 'Echt scheiden - verbinden of verbreken'
Bij vragen rondom echtscheiding, met vragen over financiële en juridische aspecten, vragen over echtscheiding en opvoeding, vragen over afspraken met de ex-partners of over nieuwe stiefgezinnen. Ook bij twijfel over de relatie of als je nog niet direct aan een scheiding denkt.

Two2Tango
Informatie en advies over relatietwijfel en (echt)scheiding. Dit kan gecombineerd worden met professionele begeleiding door een maatschappelijk werker.