Zwanger, bevallen en de babyperiode

Zwanger, Gezond en Fit
Een fit lichaam zorgt ervoor dat klachten aan bekken en/of rug voorkomen kunnen worden of verminderen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in in deze cursus. Tijdens de cursus krijg je ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën te trotseren? Welke pershouding bevalt het best? Wat voor ademhaling gebruik je dan? De cursus vindt in de avond plaats en bestaat uit 7 lessen van 1 uur en een kwartier. Tijdens een van de bijeenkomsten is ook je partner welkom (je mag natuurlijk ook alleen komen of met een vriendin/familielid). De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus.

Informatieavond over de Bevalling
Tijdens deze bijeenkomstkomen onder andere verschillende vormen van bevallen en pijnbestrijding aan de orde. De informatieavond duurt 1,5 uur. Het advies is om deze informatiebijeenkomst bij te wonen vanaf 32 weken zwangerschap of in de maand voorafgaand aan je uitgerekende datum. Natuurlijk is je partner ook van harte welkomg

Cursus Mindful Zwanger & Bevallen
Mindfulness; nieuwsgierig en zonder oordeel aandachtig zijn in het nu. Wanneer je de tijd neemt om mindfulness te leren, kan dat je helpen beter om te gaan met de (onvermijdelijke) stress van zwangerschap en de onzekerheid van het geboorteproces. Met ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ train je namelijk vertrouwen, geduld en kracht.

Informatieavond Borstvoeding
Tijdens deze informatieavond krijg je informatie over hoe de borstvoeding werkt, waarom het belangrijk is, waar je om moet denken bij bijvoorbeeld het aanleggen, hoe het direct na de bevalling in zijn werk gaat en nog veel meer. De informatieavond Borstvoeding duurt 1,5 uur. Het advies is om deze informatiebijeenkomst bij te wonen rond de 30e week van je zwangerschap.

Humanitas Mamsclub Alkmaar
De Humanitas Mamsclub Alkmaar is een groep voor zwangere vrouwen. De Humanitas Mamsclub biedt jou de mogelijkheid om informatie te vragen. Je kunt je ervaringen delen met andere aanstaande moeders.

Workshop 'Een Baby!'
Wat kun je verwachten als de baby er is? Kun je een baby verwennen? Hoeveel slaapt een baby eigenlijk? Je zult straks duizend vragen hebben. Goed dus om je in de zwangerschap voor te bereiden op de tijd als de baby er is.
Ben je 25 weken of langer zwanger? Kom dan (samen met je partner) naar de workshop 'Een Baby!' Een interactieve bijeenkomst, om je voor te bereiden op je nieuwe rol als ouder.

Workshop Praten met je Baby
Tijdens de workshop 'Praten met je Baby' laat een jeugdverpleegkundige zien hoe baby's al kunnen 'praten' en wat ouders/opvoeders kunnen doen om daar gehoor aan te geven. Het is de bedoeling dat je baby ook meekomt.
De workshop duurt 1 uur. De groep bestaat uit maximaal 12 ouders/opvoeders met hun baby tussen de 6 weken en 1 jaar.

Lezingen en workshops Positief Opvoeden 0-12 jaar:

De kracht van positief opvoeden
Veerkracht bij kinderen bevorderen
Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren

Individueel aanbod:

BoekStart
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen. Baby's van ongeveer drie maanden ontvangen van het consultatiebureau een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje,