Opvoedadviseurs

No video selected.

Ken je onze opvoedadviseurs al?

 

berna
Mijn naam is Berna Navruz en ik werk als opvoedadviseur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar Oost. Ik houd opvoedspreekuren op diverse basisscholen en daarnaast verzorg ik opvoedthema`s in de ouderkamers op twee basisscholen in Alkmaar.

Ik houd van sporten, lezen , koken, wandelen en het bedenken van verschillende activiteiten voor de ouders en kinderen. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn twee kleinkinderen.

Wat kun je, als je langs komt, op het spreekuur verwachten?

Ik vertel aan de ouders/verzorgers wat ik voor hen kan betekenen en daarna probeer ik de hulpvraag helder te krijgen. De onderwerpen die ik vaak tegenkom zijn onder andere: niet luisteren, niet slapen, grote mond geven , schoolverzuim, te veel bezig met mobiele telefoon, weinig zelfvertrouwen en driftbuien. Ik probeer samen met de verzorgers/ouders een oplossing te vinden die het beste past bij hun situatie.

Soms zijn ouders al geholpen met een bevestiging dat zij op de goede weg zijn. Wanneer nodig kunnen ouders/verzorgers 4 keer bij mij terecht. Ook doe ik huisbezoeken als dat gewenst is.
Het mooiste vind ik wanneer ouders/verzorgers gebruik maken van hun eigen kracht en mogelijkheden. Van elke gesprek word ik wijzer en een ervaring rijker.

Mijn motto is: Quality Time met je Kinderen.

     

peter

Mijn naam is Peter Janssen en ik ben opvoedadviseur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ik ben 1 keer per maand op school, net als mijn collega Turkan Alagöz.

Over mijzelf. Ik hou erg van ‘theatersport’, dit is een vorm van improvisatie theater. Mijn ideale vakantie  is om samen met mijn gezin (drie kinderen) door de Franse bergen te lopen. Ik houd erg van humor, ben creatief en houd van ‘meepuzzelen’.

Wat kun je, als je langs komt, op het spreekuur verwachten?

Ik kijk of ik iets voor je kan betekenen. Bij de ene ouder is dat: ‘Mijn dochter van 8 jaar huilt veel als ik haar naar bed breng, hoe kan ik hiermee omgaan?’. Voor een andere ouder gaat het weer om de zorgen die ze maken over hun zoon, omdat hij de laatste tijd zeer geïnteresseerd in sociale media zoals facebook, twitter en WhatsApp. Wat ik doe is meedenken over een volgende stap. Een gesprek, of tips voor een andere aanpak. Of samen uitzoeken of er misschien iets anders nodig is. Leuk van dit werk is dat ouders altijd ook al zelf veel doen dat al goed werkt. De meeste antwoorden op vragen van ouders komen niet zo uit de boekjes. Meestal moeten we echt even zitten om samen te puzzelen. Wat nu het handigste is om te gaan doen. Het lijkt me leuk om je te ontmoeten (ook als je niet direct een opvoedvraag hebt)

 

 

turkan

Mijn naam is Türkan Alagöz en ik ben opvoedadviseur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar. Ik ben 1 keer per maand op verschillende scholen.

Over mijzelf: op dit moment wandelen is mijn favoriete sport. Ik hou van de natuur waarin ik kan mijmeren over alles. Daarnaast geniet ik van mijn gezin (twee kinderen) en familie.

Wat kun je, als je langs komt, op het spreekuur verwachten?

Bij een eerste bezoek bespreek ik met de ouder(s) waar ze zich zorgen over maken om de hulpvraag te verhelderen. Na het doornemen van de mogelijke oorzaken van het probleem wordt bepaald of de ouders baat zullen hebben bij het adviesgesprek of zoeken we samen met de ouders uit of er misschien een ander vorm van hulp nodig is. Ook kan doorverwezen worden naar andere geschikte instanties, als de ouders hiermee akkoord gaan.
Enkele voorbeelden van problemen waar ouders vaak mee komen zijn ongehoorzaamheid, driftbuien, problemen met eten en slapen, weinig zelfvertrouwen, en sociale media et cetera.
Het is leuk om te zien hoe ouders leren hun eigen kwaliteiten te gebruiken als opvoeder en mee te denken aan oplossingen.

 

karin wevelkate

Mijn naam is Karin Wevelkate en sinds augustus 2019 werk ik met veel plezier als opvoedadviseur in Alkmaar Noord. Ik houd spreekuur op diverse scholen en geef daarnaast competentie training. Zelf heb ik drie kinderen (23, 21 en 16), waarvan er een al geruime tijd op kamers woont. Hardlopen vind ik heerlijk, ook doe ik aan yoga en houd ik ervan om veel buiten te zijn. Ik ga graag naar de film of theater en ligt er standaard een stapel boeken naast mijn bed.

Wat kun je, als je langs komt, op het spreekuur verwachten?

Opvoeden is een hele leuke en soms uitdagende klus. Iedere ouder heeft weleens momenten dat het niet zo gemakkelijk loopt wat de opvoeding betreft. Wat ik mooi vind is dat ouders langs (durven) komen met hun vraag. Ik ga uit van de wens en kracht van ouders om het goed te willen doen voor hun kinderen. Ik bied een luisterend oor en kan meedenken over de vragen die ouders hebben en over mogelijke oplossingen. Het varieert waarmee ouders op het spreekuur komen: zelfvertrouwen van hun kind bevorderen, de opvoeding opnieuw vormgeven na een scheiding, hun kind een ander slaappatroon aanleren, duidelijke regels opstellen, omgaan met driftbuien, kinderen die slecht luisteren etc. Ouders zijn expert op het gebied van hun eigen kind. We gaan samen op zoek naar een aanpak die werkt. De afgelopen jaren heb ik als consulent Integrale Vroeghulp gewerkt en als Jeugd en gezinscoach. Deze ervaring kan ik in mijn huidige werk heel goed gebruiken. Ook als de vraag niet helemaal binnen het opvoedspreekuur valt, denk ik toch graag met je mee. Je bent welkom.