CJG Alkmaar Oost

Categorie CJG Alkmaar Oost

HIER vind je CJG Alkmaar Oost

Jeugdgezondheidszorg
Het consultatiebureau werkt op afspraak. Een arts en een verpleegkundige kijken met behulp van een groeicurve of kinderen tussen de 0 - 4 jaar goed groeien en zich goed ontwikkelen. Dit kan onder andere op het gebied van de motorische ontwikkeling, de lichamelijke ontwikkeling, de sociaal - emotionele ontwikkeling, de seksuele - en/of de sociale ontwikkeling zijn. Zonder afspraak kun je terecht op het inloopspreekuur, bijvoorbeeld om je kind extra te laten wegen of vragen te stellen. Bijvoorbeeld over het gewicht, de groei, de borstvoeding, voeding, het voedingsschema, het slapen en/of slaapproblemen. Ook tijdens de schoolperiode volgt een jeugdarts en jeugdverpleegkundige de ontwikkeling van je kind.
In CJG Oost is het inloopspreekuur  0 – 4 jaar op dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur.
Let op! Vanwege de corona-crisis is het noodzakelijk een afspraak te maken om het inloopspreekuur te bezoeken. Bel naar 088-0100550

jong en moeder 2


Opvoedspreekuur
Met een vraag over de opvoeding kun je terecht bij het Opvoedspreekuur. De opvoedadviseur kijkt samen met de ouder(s) naar oplossingen. Dit gebeurt volgens de methode van ‘Positief Opvoeden’ in maximaal vier gesprekken. Als er meer nodig is, helpen wij je verder op weg. Een afspraak maken kan via telefoon: 088-0100555. 
Kijk hier voor alle opvoedspreekuren!

Algemeen Maatschappelijk Werk
Iedereen kent perioden waarin de omstandigheden je boven het hoofd lijken te groeien of waarin je belangrijke beslissingen moet nemen. Vaak helpt het als je erover praat met familie, buren of vrienden. Als je er niet uitkomt, kun je gebruik maken van het spreekuur van het algemeen maatschappelijk werk op het CJG. Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-13.00 uur en tussen 13.30-17.00 uur naar 088-0075000. Er zijn ook inloopspreekuren waarvoor geen afspraak nodig is.
In CJG Oost is het inloopspreekuur Maatschappelijk Werk op woensdag van 9.00-10.00 uur. Op afspraak kun je terecht van 10.00-12.00 uur.
Let op! Vanwege de Corona-crisis zijn er geen inloop spreekuren. Voor elk spreekuur moet een afspraak gemaakt worden.

Relatiespreekuur – voor mensen met relatietwijfel of (echt) scheiding 
Dit spreekuur is bedoeld om te helpen bij relatietwijfel of bij (echt)scheiding. Iedereen kan er terecht met vragen over financiële en juridische aspecten, vragen over (echt)scheiding en opvoeding, vragen over afspraken met de ex-partners of over nieuwe stiefgezinnen. Ook als je twijfels hebt over je relatie of als je nog niet direct aan een scheiding denkt, ben je welkom. Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-13.00 uur naar MEE & de Wering (onder vermelding van relatiespreekuur) telefoonnummer 088-0075000. Het Relatiespreekuur is in CJG Zuid op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur en in CJG Noord op donderdag van 10:00-13:00 uur.


Ruil/Weggeefhoek
De Ruil/Weggeefhoek biedt je de gelegenheid om spullen die niet meer gebruikt worden (bijvoorbeeld speelgoed, baby/peuterkleding of boeken) een tweede leven te geven. Zo kun je bijdragen aan het verminderen van verspilling. Je bent welkom, zowel om een artikel te brengen als een artikel te halen, om zo de cirkel rond te maken. Als je spullen hebt waar je van af wilt kunnen die worden ingeleverd bij de balie of bij de assistente van het consultatiebureau. Vanzelfsprekend zijn de spullen heel, schoon en bruikbaar. De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt óf zelf iets meenemen.

Adres

  • Straat: Merwedestraat 4
  • Postcode: 1823 VK
  • Plaats: Alkmaar

Contact

  • Telefoon: 088-0100550
  • E-Mail: info@cjgalkmaar.nl