CJG Alkmaar Zuid

Categorie CJG Alkmaar Zuid

HIER vind je CJG Alkmaar Zuid

Jeugdgezondheidszorg
Het consultatiebureau werkt op afspraak. Een arts en een verpleegkundige kijken met behulp van een groeicurve of kinderen tussen de 0 - 4 jaar goed groeien en zich goed ontwikkelen. Dit kan onder andere op het gebied van de motorische ontwikkeling, de lichamelijke ontwikkeling, de sociaal - emotionele ontwikkeling, de seksuele - en/of de sociale ontwikkeling zijn. Zonder afspraak kun je terecht op het inloopspreekuur, bijvoorbeeld om je kind extra te laten wegen of vragen te stellen. Bijvoorbeeld over het gewicht, de groei, de borstvoeding, voeding, het voedingsschema, het slapen en/of slaapproblemen. Ook tijdens de schoolperiode volgt een jeugdarts en jeugdverpleegkundige de ontwikkeling van je kind.
In CJG Zuid is het inloopspreekuur  0 – 4 jaar op donderdagochtend van 9.00 – 10.30 uur.

Opvoedspreekuur
Met een vraag over de opvoeding kun je terecht bij het Opvoedspreekuur. De opvoedadviseur kijkt samen met de ouder(s) naar oplossingen. Dit gebeurt volgens de methode van ‘Positief Opvoeden’ in maximaal vier gesprekken. Als er meer nodig is, helpen wij je verder op weg. Een afspraak maken kan via telefoon: 088-0100555. 

sterke meiden
Kijk HIER voor alle opvoedspreekuren

Algemeen Maatschappelijk Werk
Iedereen kent perioden waarin de omstandigheden je boven het hoofd lijken te groeien of waarin je belangrijke beslissingen moet nemen. Vaak helpt het als je erover praat met familie, buren of vrienden. Als je er niet uitkomt, kun je gebruik maken van het spreekuur van het algemeen maatschappelijk werk op het CJG. Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-13.00 uur en tussen 13.30-17.00 uur naar 088-0075000. Er zijn ook inloopspreekuren waarvoor geen afspraak nodig is.
In CJG Zuid is het inloopspreekuur Maatschappelijk Werk op woensdag van 9.00-10.00 uur. Op afspraak kun je terecht van 10.00-12.00 uur.

Relatiespreekuur – voor mensen met relatietwijfel of (echt) scheiding
Dit spreekuur is bedoeld om te helpen bij relatietwijfel of bij (echt)scheiding. Iedereen kan er terecht met vragen over financiële en juridische aspecten, vragen over (echt)scheiding en opvoeding, vragen over afspraken met de ex-partners of over nieuwe stiefgezinnen. Ook als je twijfels hebt over je relatie of als je nog niet direct aan een scheiding denkt, ben je welkom. Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-13.00 uur naar MEE & de Wering (onder vermelding van relatiespreekuur) telefoonnummer 088-0075000. Het Relatiespreekuur ' is in CJG Zuid op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Woensdagochtendcafé in Wijkcentrum Overdie
Het Woensdagochtendcafé is iedere tweede woensdag van de maand van 10.00 uur tot 11.30 uur geopend in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10.Heb jij een kindje tussen 0-4 jaar en vind je het leuk om met andere ouders/verzorgers koffie of thee te drinken? Het Woensdagochtendcafé is een gezellige plek om andere ouders/verzorgers te ontmoeten, ervaringen te delen, met elkaar te praten over allerlei onderwerpen, zoals opvoeden, gezond eten, muziek bewegen etc. De kinderen kunnen ondertussen (met elkaar) spelen.
De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau (CJG Zuid) is ook aanwezig en zorgt voor de koffie en thee. De toegang is gratis.

Ruil/Weggeefhoek
De Ruil/Weggeefhoek biedt je de gelegenheid om spullen die niet meer gebruikt worden (bijvoorbeeld speelgoed, baby/peuterkleding of boeken) een tweede leven te geven. Zo kun je bijdragen aan het verminderen van verspilling. Je bent welkom, zowel om een artikel te brengen als een artikel te halen, om zo de cirkel rond te maken. Als je spullen hebt waar je van af wilt kunnen die worden ingeleverd bij de balie of bij de assistente van het consultatiebureau. Vanzelfsprekend zijn de spullen heel, schoon en bruikbaar. De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt óf zelf iets meenemen.

Adres

  • Straat: van Alphenstraat 9
  • Postcode: 1813 KG
  • Plaats: Alkmaar

Contact

  • Telefoon: 088-0100550
  • E-Mail: info@cjgalkmaar.nl

Op de kaart

Vul uw adres in het adresveld onder de kaart in om de route te berekenen.