CJG Schermer

Categorie CJG Schermer

HIER vind je CJG Schermer

 

Jeugdgezondheidszorg
Het consultatiebureau werkt op afspraak. Een arts en een verpleegkundige kijken met behulp van een groeicurve of kinderen tussen de 0 - 4 jaar goed groeien en zich goed ontwikkelen. Dit kan onder andere op het gebied van de motorische ontwikkeling, de lichamelijke ontwikkeling, de sociaal - emotionele ontwikkeling, de seksuele - en/of de sociale ontwikkeling zijn. Zonder afspraak kun je terecht op het inloopspreekuur, bijvoorbeeld om je kind extra te laten wegen of vragen te stellen. Bijvoorbeeld over het gewicht, de groei, de borstvoeding, voeding, het voedingsschema, het slapen en/of slaapproblemen. Ook tijdens de schoolperiode volgt een jeugdarts en jeugdverpleegkundige de ontwikkeling van je kind.
In CJG Schermer is het inloopspreekuur  0 – 12 jaar op dinsdag in de oneven week van 12.30-13.00 uur.
In CJG Graft-de Rijp is het inloopspreekuur  0 – 12 jaar elke maandag van 11.00 - 11.45 uur.

Opvoedspreekuur
Het Opvoedspreekuur biedt opvoedingsondersteuning aan ouders, verzorgers en beroepskrachten die vragen of zorgen hebben over de opvoeding en/of de ontwikkeling van kinderen/pubers van 0 - 19 jaar.
De opvoedadviseur kijkt samen met de hulpvrager, als eerste hulp bij het opvoeden, naar oplossingen. Dit gebeurt volgens de methode van ‘Positief Opvoeden’ in maximaal vier gesprekken. Als er andere oplossingen noodzakelijk zijn, helpt de opvoedadviseur je op weg. Dit kan in geval van pesten een weerbaarheidstraining zijn.
Een afspraak maken kan via de telefoon: 088-0100555.


Kijk hier voor alle opvoedspreekuren!

Algemeen Maatschappelijk Werk
Iedereen kent perioden waarin de omstandigheden je boven het hoofd lijken te groeien, waarin je belangrijke beslissingen moet nemen of een ruzie onoplosbaar lijkt. Vaak helpt het als je erover praat met familie, buren of vrienden. Als je er niet uitkomt, kun je gebruik maken van het spreekuur van het Algemeen Maatschappelijk Werk op het CJG.
Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-12.00 uur naar 088-0075000. Het spreekuur Maatschappelijk Werk is op maandag van 09.00-12.00 uur in Brede School de Pauw, Jan Ploegerlaan 1d, in De Rijp en op maandagmiddag van 13.00-17.00 uur kun je in de Horn, Hornplein 8 in Schermerhorn terecht. Op woensdagochtend is er een spreekuur in de Mieuwijdt, Mieuwijdt 19 in Graft en op donderdagochtend in het gezondheidscentrum, Wollandje 1 in De Rijp

 

Relatiespreekuur – voor mensen met relatietwijfel of (echt) scheiding
Dit spreekuur is bedoeld om te helpen bij relatietwijfel of bij (echt)scheiding. Iedereen kan er terecht met vragen over financiële en juridische aspecten, vragen over (echt)scheiding en opvoeding, vragen over afspraken met de ex-partners of over nieuwe stiefgezinnen. Ook als je twijfels hebt over je relatie of als je nog niet direct aan een scheiding denkt, ben je welkom. Voor een afspraak kun je bellen tussen 9.00-13.00 uur naar MEE & de Wering (onder vermelding van relatiespreekuur) telefoonnummer 088-0075000. Het Relatiespreekuur is in CJG Alkmaar Zuid op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur en in CJG Alkmaar Noord, Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2 op donderdag van 10:00-13:00  uur.

Adres

  • Straat: Hornplein 8
  • Postcode: 1636 XE
  • Plaats: Schermerhorn

Contact

  • Telefoon: 088-0100550 (9.00-12.00 uur)
  • E-Mail: info@cjgalkmaar.nl