Tips voor thuisonderwijs en onderwijs algemeen

Aantal keer bekeken 140 Geplaatst: dinsdag, 07 april 2020

Tips

Tips voor thuisonderwijs

Naast vader of moeder, heb je nu ook de rol om je kind thuis te helpen met school.
Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) geeft tips: klik hier

De Nederlandse vereniging van Thuisonderwijs biedt ook tips en aandachtspunten per leeftijd en niveau.

Het is belangrijk om goed af te stemmen met de leerkracht van je kind. Maar op het internet zijn ook handige hulpmiddelen te vinden. Gebruik bijvoorbeeld de site van Gezinnig om een dagschema uit te printen, of andere lijstjes die plezier of rust kunnen brengen.

Voor (hoogbegaafde) kinderen die, naast het gewone schoolwerk, behoefte hebben aan iets waar hun interesse echt ligt: Begrijpend tekenen of alles op het gebied van computerprogramma’s. 

Op de website van de gemeente Alkmaar vind je informatie over de maatregelen rond kinderopvang/school.
Via de opvang of school van je kind krijg je zo nodig ook bericht.

Het samenwerkingsverband Passend Onderwijs noord- Kennemerland is een hulplijn gestart voor ouders van kinderen die op school extra ondersteuning krijgen: klik hier

Haltewerk verstrekt tijdelijk bijzondere bijstand voor de kosten van een computer aan schoolgaande kinderen van 7 tot en met 17 jaar oud, omdat dit nodig is voor het volgen van online onderwijs:  lees meer

Lach en laat je vermaken door deze ode. Speciaal voor alle thuisonderwijzende ouders.

 

Tips onderwijs algemeen

In samenwerking met Schooltv (NTR) stelt NPO Zapp/Zappelin vanaf maandag 6 april educatieve programma’s beschikbaar via de tv-zender NPO Zappelin extra. Zo kunnen basisschoolleerlingen elke doordeweekse dag Schooltv kijken, zonder dat zij een laptop, tablet of internetverbinding nodig hebben.

Op de besloten Facebookpagina Tijdelijk Thuis Onderwijs Corona staan tips en ideeën om de kinderen thuis leuk en educatief bezig te houden.