Nieuws

Alle nieuwsitems

Zelfstandig leren reizen met MEE op weg

19-04-19

Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school, dagbesteding, (sport)club etc. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. De stichting MEE & de Wering zoekt kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen en is tevens op zoek naar vrijwilligers/reismaatjes! Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Meer informatie en aanmelden? KLIK HIER

De Jonge Moedergroep naar de Speeltuin

19-04-19

Donderdag 2 mei gaat de Jonge Moedergroep naar de OKB Speeltuin aan de Munnikenweg 88 in Alkmaar. Om 10 uur verzamelen we voor de ingang van de speeltuin. Wij zorgen voor de entreebewijzen, drinken en wat lekkers. Kom jij ook? De toegang is gratis.

De Jonge Moedergroep brengt jonge moeders en hun kinderen samen om leuke activiteiten te ondernemen en informatie te delen. Ben jij jong, tot en met 23 jaar, en moeder en vind jij het leuk om met andere jonge moeders in contact te komen, kom dan naar de jonge moedergroep! 

Kardinaal de Jong Sportiefste Basisschool van Nederland!

12-04-19

R.K. Basisschool Kardinaal de Jong is uitgeroepen tot Sportiefste Basisschool van Nederland!R.K. basisschool Kardinaal de Jong uit Alkmaar is 10 april uitgeroepen tot Sportiefste basisschool van Nederland! Gefeliciteerd! Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is Kardinaal de Jong de terechte winnaar, omdat zij de bindende factor is binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sport en zorgt dat alle kinderen meer en beter bewegen en sporten. De school heeft in een hele korte tijd een enorme groei doorgemaakt in het complete beweegaanbod. Bekijk het presentatie-filmpje voor de verkiezing en het aanbod-filmpje.

Zwemmen met je baby!

09-04-19

In Zwembad Hoornse Vaart kun je tijdens het ouder- en babyzwemmen op een leuke en ontspannen wijze samen met jouw kindje (1-4 jaar) zwemmen en vrolijke liedjes zingen. Je baby (of peuter) leert zo al vroeg zich op zijn gemak te voelen in het water en hoe het kan overleven als het (on)vrijwillig te water raakt. Inschrijven is niet nodig. Je kunt een gratis proefles aanvragen en als je na de proefles ervoor kiest om de activiteit te gaan volgen kun je bij de kassa een leskaart kopen. KLIK HIER voor meer informatie.

10 April: Woensdagochtendcafé in Wijkcentrum Overdie

05-04-19

Elke tweede woensdag van de maand kun je naar het Woensdagochtendcafé in Wijkcentrum Overdie, een ontmoetingsplek voor ouders met kinderen van 0-4 jaar, voor een kopje koffie, thee en gezelligheid. Er is voor de kinderen speelgoed aanwezig. Soms is er een activiteit of een thema, soms is het gewoon leuk om met elkaar te praten over de kinderen, ouderschap of iets anders wat je bezig houdt. 

Maandag 8 april Oudersupportavond Brijder Jeugd

05-04-19

Brijder Jeugd organiseert maandag 8 april (iedere tweede maandag van de maand) weer een oudersupport avond voor ouders van kinderen die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig. KLIK HIER voor meer info.

11 Mei: gratis festival voor Alkmaarse jongeren 14-24 jaar!

04-04-19

Alkmaarse Jongeren Centraal organiseert zaterdag 11 mei een gratis festival voor alle Alkmaarse jongeren van 14-24 jaar. Behalve een spetterend optreden van dj Sweet Le Freak  zijn er ook workshops dans, rugby, voetbal, bootcamp, informatie over scholing, werk en geldzaken, tweedehands kleding, gratis eten en drinken, en nog veel meer. Het festival is van 12:00-19:00 uur en vindt plaats in Sportcomplex Oosterhout,Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar. Kom ook!

KLIK HIER

2 April: Wereld Autisme Dag

29-03-19

Door de VN is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. En van 31 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Het thema is dit keer: Autisme werkt!  Lees meer

Cursus van Taalhuis: Samen solliciteren

29-03-19

De Nederlandse taal kan best lastig zijn, helemaal als je wilt solliciteren. Wanneer er spelfouten in je brief of cv staan, word je hier al snel op afgerekend. Heb je moeite met de Nederlandse taal? Het Taalhuis organiseert ook in 2019 weer de cursus "Samen Solliciteren" in de Bibliotheek. Bij deze cursus helpen we jou met het solliciteren naar een nieuwe baan! Met behulp van wekelijkse bijeenkomsten en opdrachten voor thuis wordt dit binnen 10 weken gerealiseerd. Startdatum en locatie: 10 mei Bibliotheek Alkmaar Centrum. Voor meer info en aanmelden, KLIK HIER

Nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen 8-12 jaar

29-03-19

Alkmaar Sport start vanaf 07 mei 2019 met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-12 jaar, elke dinsdag van 16:00-17:00 uur. Lees meer

MOVERZ gratis cursus voor jongeren start in april

19-03-19

'MOVERZ' is een gratis cursus voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar die graag een sportieve en positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving. In negen weken kunnen jongeren hun sportieve en organisatorische talenten ontdekken om andere jongeren te motiveren, te inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten.
Maandag 8 april om 19.00 uur vind een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde jongeren bij Wijkcentrum De Eenhoorn (Verdronkenoord 44). Tijdens deze bijeenkomst krijgen de jongeren meer informatie over de inhoud van de cursus en kunnen zij kennismaken met de coach. Wil je je direct aanmelden voor deze gratis cursus? Deze start op maandag 15 april om 19.00 uur in Wijkcentrum De Eenhoorn. KLIK HIER

VakantieFUN

19-03-19

VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben.
Van 15 juli tot en met 8 augustus kunnen kinderen meedoen met dit creatieve en sportieve programma onder professionele begeleiding in sportcomplex De Meent Bauerfeind.
Inschrijven kan tot 31 mei.

lees meer

Nieuwsbrief maart 2019: Ontwikkeling van talenten

15-03-19

De CJG Nieuwsbrief maart 2019 is uit! Dit keer gaat het over de ontwikkeling van talenten bij kinderen. Het is mooi om kinderen/jongeren te laten ontdekken wat ze zelf echt leuk vinden en waar ze talent voor hebben. Indien nodig kan een béétje sturing daarbij geen kwaad: sommige interesses kunnen opgewekt worden. Denk bijvoorbeeld aan museumbezoek, een vakantie, workshops, boeken, sport en beweging of lekker creatief bezig zijn. Dit en meer komt aan bod in deze nieuwsbrief, met informatieve websites, tips, evenementen en meer. Veel leesplezier!

KLIK HIER

Woensdagochtendcafé 13 maart

08-03-19

Elke tweede woensdag van de maand is het Woensdagochtendcafé in Wijkcentrum Overdie geopend tussen 10.00 en 11.30 uur voor ouders en kinderen 0-4 jaar. Je kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen. We drinken samen koffie of thee terwijl de kinderen lekker spelen. Woensdag 13 maart is het weer zover en ben je van harte welkom in de Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

Sporten en bewegen met een beperking

08-03-19

Sporten en bewegen is gezond en leuk; het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Een handicap hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Organisaties als Uniek Sporten, Sport-Z Alkmaar zetten zich hiervoor in en zo organiseert Atletiekvereniging Hylas op 17 april een gratis clinic RaceRunning voor kinderen met een beperking. Klik op de paarse links voor alle informatie en om je aan te melden.

De Tijd van je Leven

26-02-19

Vraag jij je wel eens af: Hoe doe ik het eigenlijk als ouder/opvoeder en ben ik daar tevreden over? Is dit hoe ik wil dat mijn kinderen zich hun jeugd herinneren? Dan is het misschien tijd voor De Tijd van je Leven! Deze inspirerende cursus, waarbij je je gezinsleven onder de loep neemt, start op 31 mei.

lees meer