Nieuws

Alle nieuwsitems

Halte Taal balie 34: voor hulp bij taalproblemen

15-02-19

Wil je beter leren lezen, spreken, schrijven of werken met de computer? Hoe een (online)formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven of te solliciteren? Ga naar Halte Taal aan balie 34 van het Stadskantoor in Alkmaar. Halte Taal is elke dinsdag en woensdag open van 09:00 – 13:00 uur. Samen met jou zoeken de medewerkers van Halte Taal naar gratis hulp in de buurt.

lees meer

AutThere

14-02-19

AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme. De AutThere app is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken.

lees meer

Two2Tango

14-02-19

Two2Tango lanceert op 14 februari de nieuwe website, met informatie en advies over relatietwijfel en (echt)scheiding voor inwoners van Alkmaar. Dit kan gecombineerd worden met professionele begeleiding door een maatschappelijk werker. Voor een afspraak kun je contact opnemen met MEE & de Wering via 088 0075 000.

lees meer

Oudersupportavonden Brijder Jeugd

13-02-19

Brijder Jeugd organiseert iedere tweede maandag van de maand een oudersupport avond voor ouders van kinderen die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig.

lees meer

IkDURF: nieuwe weerbaarheidstraining Sport-Z

08-02-19

IkDURF is de nieuwe weerbaarheidstraining van Sport-Z welke is bedoeld voor kinderen van 8-15 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigen vaardigheden en positieve feedback. Gedurende 8 bijeenkomsten komen de kinderen bij elkaar in een gymzaal, waar zij de mogelijkheid krijgen om te oefenen met ‘ander gedrag’. 

Lees meer

De Tjekkin crew zoekt ouders!

08-02-19

Ben je een ouder of verzorger van een kind onder de 12? Heeft je gezin of je kind ervaring met Jeugdhulp, en woon je in één van onderstaande gemeenten? Sluit je dan aan bij de Tjekkin crew! De Tjekkin crew is een initiatief van gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo samen met Cliëntenbelange, en zoekt ouders om de jeugdhulp beter te maken, samen met andere ouders, jongeren, jeugdhulpprofessionals en ambtenaren. Interesse? Bel, app of mail voor een afspraak: Daan Stremmelaar: 0620307702 / d.stremmelaar@clientenbelang.nl
of neem een kijkje op https://www.tjekkin.nl/Woensdagochtendcafé

06-02-19

Elke tweede woensdag van de maand is het Woensdagochtendcafé geopend tussen 10.00 en 11.30 uur voor ouders en kinderen 0-4 jaar. Je kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen. We drinken samen koffie of thee terwijl de kinderen lekker spelen. Het Woensdagochtendcafé is volgende week 13 februari geopend in wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

MEE op weg: leer om zelfstandig te reizen

01-02-19

Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. De stichting MEE & de Wering zoekt kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen. Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Meer informatie en aanmelden? KLIK HIER

Spel- en Praatgroep KIES 12-18 jaar

30-01-19

De Spel-en Praat groep KIES is een lotgenotengroep voor kinderen in (echt)scheidingssituaties. Aan de hand van hun verhalen, spel, drama, tekenen en andere creatieve vormen gaan de kinderen/jongeren met elkaar in gesprek, onder de begeleiding van de coaches. Ze ervaren dat ze niet de enigen zijn. In april start er een groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

lees meer

Hoofdluis: 10 alternatieve middelen!

29-01-19

Alleen al bij het horen van het woord luizen, begint je hoofd waarschijnlijk direct te kriebelen. De kans is groot dat jouw kind ooit een keer echt last van luizen krijgt. Dan kan je natuurlijk naar de winkel rennen voor een speciale lotion of luizenshampoo, maar dat hoeft niet. Met een luizenkam en middelen die je misschien al in de kast hebt staan, komt je kind ook van die nare kriebelbeestjes af.

Lees meer

Alkmaar Freedom House: ontmoetingsplek voor vluchtelingen

29-01-19

Alkmaar Freedom House in de Vrijheidskerk is 's middags open op maandag tot en met vrijdag van 14.00-16.00 uur: dit is dé informele ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit de twee AZC’s in de stad, waar verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden. Daarnaast kan er meer geleerd worden over de Nederlandse taal en cultuur in ons taalcafé. 

Lees meer

Sportspektakel in Alkmaar Noord 21 februari

24-01-19

Tijdens de voorjaarsvakantie, op donderdag 21 februari, organiseert de buurtsportcoach een Sportspektakel in Sporthal Alkmaar Noord. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zich vermaken op de vele springkussens en stormbanen. Daarnaast kunnen de kinderen deelnemen aan diverse sportclinics, waaronder bootcamp en atletiek. De toegang bedraagt €4,- bij online voorinschrijving en €5,- bij betaling aan de deur. Het is ook mogelijk om met de AlkmaarPas te betalen. Voor meer info en aanmelden: KLIK HIER

Schoolwij:)s is van start gegaan

24-01-19

Deze maand is het nieuwe project van Humanitas Noord-Kennemerland Schoolwij:)s gestart; dit project helpt ouders uit een ander land met de kinderen op school.
Een vrijwilliger komt 20x bij jou thuis. Jullie praten over school. Je leert hoe de school werkt. Je leert hoe jij kunt mee doen op school. En samen helpen jullie de kinderen thuis. Schoolwijs is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Oranjefonds.
Wil je informatie? KLIK HIER

Workshop slaapproblemen bij kinderen

18-01-19

Sommige kinderen vallen in een diepe en lange slaap zodra hun hoofd het kussen raakt, maar bij anderen levert het naar bed gaan elke avond problemen op. Problemen met slapen kunnen een uitputtingsslag zijn voor het hele gezin. Een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken, zodat het hele gezin beter zal slapen. Herken je dit, dan wekt dit mogelijk je interesse: op vrijdag 8 maart 2019 vindt de gratis workshop ‘Een goed slaappatroon ontwikkelen’ plaats. Tijdens deze workshop krijgen ouders/opvoeders tips hoe hun kind stap voor stap een goed slaappatroon kan ontwikkelen en hoe zij om kunnen gaan met slaapproblemen. De workshop wordt gehouden in CJG Alkmaar Oost, Merwedesraat 4 (Oudorp). Voor meer info en aanmelden, KLIK HIER

Introductieavond Jeugdhulp-crew

15-01-19

Tjekkin Jeugdhulp Alkmaar organiseert een introductieavond Jeugdhulp-crew  op maandag 21 Januari 2019 in het Gemeentehuis  van Heerhugowaard van 18:00u – 20:30 uur. De regio Alkmaar bouwt een vaste crew van jongeren en ouders die met de gemeenten willen meedenken over hoe we de jeugdhulp verder kunnen verbeteren. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar oud (of ouder van een kind t/m 12 jaar oud)? Heb je ervaring met of verstand van Jeugdhulp en woon je in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum of Heiloo? KLIK HIER voor meer info of om je aan te melden. Of blok je agenda en stuur vast een appje naar: Daan Stremmelaar: 0620307702

Zwanger, gezond en fit

15-01-19

In februari en april start GGD Hollands Noorden weer met de cursus Zwanger, gezond en fit. Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Klik hier voor meer info/aanmelden.