Nieuws

Alle nieuwsitems

Heppie Herfstvakanties & Weekenden

11-08-20

De Heppie Vakanties&Weekenden is speciaal voor kinderen (6-18 jaar) die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. Juist deze kinderen verdienen ook een superleuke tijd. Bij Heppie vakanties & weekenden draait het om plezier, ontspanning en oprechte, individuele aandacht. De inschrijving voor de najaarsweekenden en herfstvakanties van 2020 is open.

lees meer

Update GGD Hollands Noorden

11-08-20

KLIK HIER  voor de recente update van GGD Hollands Noorden over dienstverlening tijdens coronacrisis.

De Internationale Dag van de Jeugd

10-08-20

Op 12 augustus is het de Internationale Dag van de Jeugd. Een goed moment om stil te staan bij de inzet van de jongeren van Trefpunt No-Limit in Overdie. Zij hebben in de periode dat het voortgezet onderwijs door corona gesloten was, met een bakfiets boodschappen bezorgd bij oudere en beperkte stadsgenoten die zelf niet zo goed in staat waren om hun dagelijkse boodschappen te doen. De bakfiets was gevuld met verschillende producten die aangeboden werden in de vorm van een voedselpakket waar onder meer brood, melk, rijst, fruit en groente in zat. De jongeren van No-Limit hebben dit gedaan totdat zij weer naar school konden. Met dit gebaar van sociale betrokkenheid hebben zij de leefbaarheid in de wijk een goede boost gegeven. 
Respect voor de jongeren van No-Limit!

  

Recente update coronavirus en de maatregelen NJI

10-08-20

Hoe zit het inmiddels met de maatregelen en versoepelingen rond het coronavirus? Er zijn algemene regels tegen verspreiding van het coronavirus. Het is niet altijd even makkelijk om je te houden aan deze regels. Toch blijft het belangrijk dat iedereen zich aan deze regels houdt. Ook jij. Dat is de enige manier om het virus onder controle te houden. Want het virus is nog niet weg. Gelukkig mag er heel veel wél. Het is wel belangrijk dat je ook zelf nadenkt over wat wel en niet verstandig is. Wat zijn de basisregels en waarom zijn die er? Het Nederlands Jeugdinstituut heeft alvast enkele vragen en antwoorden op een rij gezet.

lees meer

Hulp bij mentale problemen door Corona

06-08-20

Niet alleen in praktische zin, maar ook emotioneel en mentaal vraagt de uitbraak van het nieuwe coronavirus wat van ons allemaal. Als je op zoek bent naar hulp of informatie hoe je met deze emotionele belasting om kunt gaan, dan is het niet altijd duidelijk bij wie of waar je terecht kunt. Daarom is daar nu één loket voor in het leven geroepen: Het Informatie- en Verwijscentrum mentale gezonheid Covid-19

BiebStart in Bibliotheek Kennemerwaard

03-08-20

Bibliotheek Kennemerwaard gaat weer starten met BiebStart, het voorlezen aan kinderen tussen 0 en 4 jaar. Er wordt woensdag 5 augustus gestart in de bibliotheken in Alkmaar De Mare, Castricum en Heerhugowaard, en donderdag 6 augustus in Alkmaar Centrum. Biebstart begint overal telkens om 10:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

lees meer


SportWerkt! Alkmaar start 17 augustus

30-07-20

Op 17 augustus a.s. start voor inwoners uit de regio weer het project
SportWerkt! Alkmaar van MEE & De Wering. Zes weken lang bereiden deelnemers zich voor op een nieuwe stap richting werk en lichamelijke en geestelijke fitheid. Via sportclinics en workshops op het gebied van presenteren, voeding, solliciteren en geldzaken leren ze hoe ze gezonder en actiever kunnen leven. Ben je ouder dan 18 jaar, heb je een Wajong- of Bijstandsuitkering en wil je je leefstijl verbeteren? Dan is SportWerkt! misschien iets voor jou. Er zijn nog plekken vrij! Meedoen is gratis. Meer informatie of aanmelden kan bij Rik Wijnker of Laura de Harder van MEE & de Wering via 088-00 75 000.

Vakantie activiteiten voor kinderen en jongeren

13-07-20

 • Mare Nostrum, Arubastraat 4: iedere woensdag van 15.00-16.00 uur Kids Fun voor kinderen van 4-12 jaar. Spelletjes, creatieve activiteiten, stoepkrijt, knutselen, schilderen. Elke week iets anders en gratis. Aanmelden is niet nodig.
 • De huiskamers van Straatgeluid, activiteiten voor jongeren in buurthuis de Wachter, de Rekere en buurthuis Oud-Overdie
 • Huiskamer MyPlace in Oudorp: Er worden deze zomer activiteiten georganiseerd voor jongeren van 10-18 jaar. Wil je op de hoogte blijven van het jongerenwerk, volg dan Huiskamer My Place op facebook en Instagram of bel/app met Sinan 06-38096270.
 • De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de zomervakantie Zomersportactiviteiten voor de Alkmaarse jeugd van 7 t/m 12 jaar. Deze keer vinden de Zomersportactiviteiten op diverse data plaats, verspreid door heel Alkmaar. De kinderen maken kennis met verschillende sportdisciplines in de vorm van leuke sportworkshops.
 • Meidenmiddag (4-12 jaar) op maandag 3 augustus van 14.00 - 16.00 uur.
  Neem allemaal iets lekkers mee en natuurlijk je make-up, nagellak en haarstijltang.
  Trefpunt No Limit, Lorreinenlaan 25.

Vanaf 27 juli:

 • The Mall, Saskerstraat 22, Koedijk (in de Rietschoot): voor de jeugd van 9-15 jaar. Op dinsdag (meidenmiddag), donderdag (divers) en vrijdag (sportactiviteiten) van 14.30-17.30 uur. Aanmelden niet nodig.
 • The Mall, Arubastraat 2, (in wijkcentrum Mare Nostrum): voor de jeugd 9-15 jaar. Op dinsdag (jongensmiddag) van 15.30-17.30 uur, woensdag (meidenmiddag) 15.30-17.30 uur en vrijdag 15.30-17.30 uur. Aanmelden niet nodig.
  Op vrijdag- en zaterdagavond voor de leeftijd 13+ van 19.30-23.30 uur. (chillen en sport). Aanmelden niet nodig.

Waarschuwing voor blue whale challenge: allemaal nep!

07-07-20

Als je (meestal via Instagram) berichtjes krijgt over de zogenaamde blue whale challenge: niet op ingaan, niet reageren. Het is allemaal nep! Bekijk dit FILMPJE van het NOS Jeugdjournaal.

 

 

Cursus' Peuter in Zicht!'

06-07-20

In het najaar worden er weer cursussen en workshops op loctie gegeven, onder andere de cursus 'Peuter in Zicht!' die op 20 oktober start. Ouders/opvoeders van peuters kennen de lastige momenten wel: een driftbui, niet willen eten, niet luisteren, ruzie met andere kinderen. Ouders van peuters kunnen hier allemaal mee te maken krijgen. Tijdens deze cursus leer je om op een positieve manier met deze momenten om te gaan.

lees meer

 

 

Gratis beweegtas voor Alkmaarse jeugd groot succes

02-07-20

Het initiatief van de Alkmaarse Beweegtasjes (zie ons nieuwsbericht van 25 juni) is een groot succes! De tasjes zijn deze week uitgedeeld aan gezinnen met beperkte financiële middelen in vier wijken (Overdie, Hoefplan, Daalmeer en Oudorp). Elke tas bevat o.a. stoepkrijt, een springtouw een strandbal, frisbee, bellenblaas en een kleurplaat. De eerste 100 tasjes zijn inmiddels in de wijk Overdie opgehaald. Ook zijn gisteren veel kinderen blij gemaakt in Daalmeer waar Speeltuin ’t Span de kinderen nog extra een gratis toegangskaart gaf. Vanmiddag worden er nog tasjes uitgedeeld in de wijk Oudorp (bij de Maasstraat) en vrijdag 3 juli in Hoefplan bij speeltuin De Hoef. Op = op maar kijk nog even naar ons bericht van vorige week door HIER te klikken, misschien ben je nog op tijd!

Opvoedspreekuur tijdens zomervakantie geopend

01-07-20

Ook tijdens de zomervakantie kunnen ouders/verzorgers terecht bij het Opvoedspreekuur met vragen over de opvoeding, zoals:
Mijn kinderen luisteren niet naar mij, hoe kan ik dit veranderen?
Mijn kind is zo brutaal, wat moet ik doen?
Het lijkt of de kinderen altijd ruzie hebben, kunnen ze niet wat aardiger zijn voor elkaar?
Mijn puber is vergroeid met zijn smartphone, hoe kan ik afspraken maken over het gebruik hiervan?

Bel naar 088-0100550 om een afspraak te maken.

Mantelzorgcompliment

30-06-20

Zoals ieder jaar is het ook dit jaar weer mogelijk om het Mantelzorgcompliment aan te vragen. Het Mantelzorgcompliment is een extraatje van € 200,-, als blijk van waardering van de gemeente Alkmaar voor haar mantelzorgers.

• Aanvragen kan dit jaar tussen 1 augustus en 15 december (voorheen kon aanvragen vanaf 1 juli).
• Aanvragen gaat digitaal; dat kan via deze link.

Bekijk de CJG Nieuwsbrief juli 2020 Spel

26-06-20

Onze nieuwsbrief is uit! Deze keer is het thema "Spel", met nuttige informatie over hoe belangrijk spel/spelen is voor kinderen, diverse sport-, spel- en andere activiteiten in de omgeving deze zomer, leuke filmpjes en meer. Open de nieuwsbrief HIER

 

Gratis "Beweegtas" in Alkmaar

25-06-20

In de week van 29 juni t/m 3 juli worden er 300 beweegtassen uitgedeeld aan de Alkmaarse jeugd. Dit initiatief van de stichting MEE & De Wering in samenwerking met Alkmaar Sport, Univé, CJG Alkmaar en JOGG Alkmaar isgestart om kinderen van 2-12 jaar ook in de zomervakantie te laten bewegen. Tasjes worden uitgedeeld aan gezinnen met beperkte financiële middelen in vier wijken (Overdie, Hoefplan, Daalmeer en Oudorp). Elke tas bevat o.a. stoepkrijt, een springtouw een strandbal, frisbee, bellenblaas en een kleurplaat.  Kom jij ook een tas ophalen? 

Wijk

Datum/ Tijd

Locatie

Overdie:

  dinsdag 30 juni 15:00 – 15:30 uur

  Voetbalkooi Melis Stokelaan

Daalmeer:

  woensdag 1 juli 14:00 – 15:00 uur

  Speeltuin ’t Span

Oudorp:

  donderdag 2 juli 14:30 – 15:30 uur

  Veld in het midden van de Maasstraat  en  Geulstraat

Hoefplan:

  vrijdag 3 juli  15:00 – 16:00 uur

  Speeltuin de Hoef

 

Bij de speeltuinen in Daalmeer en het Hoefplan krijgen kinderen gratis toegang wanneer ze een tas ophalen. In Overdie en Oudorp kan er gratis worden meegedaan aan de Pleinspeeldag.

Wil je zeker zijn van een tas geef jouw naam en de locatie waar je deze op wil halen door. Wij reserveren dan een tas per gezin.  Op is op.

Aanmelden kan via lisetteuntied@joggalkmaar.nl.

Bekijk dit filmpje voor een leuk bellenblaasspel-idee!

Week van de Teek 22 t/m 26 juni

23-06-20

Het tekenseizoen is begonnen. Een teek is een klein, bruinzwart insect dat vaak in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen voorkomt.
Teken voeden zich met bloed dat ze door middel van een beet opzuigen. Teken kunnen ook ziekten met zich meedragen en die door een beet op mensen overbrengen, zoals de ziekte van Lyme.

Het is verstandig de kleding, de huidplooien en het hoofd van je kind en van jezelf regelmatig op teken te controleren nadat je in bovengenoemde gebieden bent geweest. Wanneer je kind veel speelt in hoog gras en struiken, is het een goed idee om het shirt in de broek te stoppen en de broekspijpen in de sokken. Blote lichaamsdelen kun je insmeren met een insectenwerend middel.

lees meer

kijk de video