Nieuws

Alle nieuwsitems

17 oktober start cursus: Help, mijn kind kan niet zonder

15-08-19

Brijder Preventie start donderdag 17 oktober in Alkmaar met de cursus "Help, mijn kind kan niet zonder", een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De gratis cursus bestaat uit vier avonden en een terugkomavond. 

Lees meer

12 Augustus: internationale Dag van de Jeugd

08-08-19

12 Augustus is sinds 1999 uitgeroepen tot internationale Dag van de Jeugd. Mede in het kader daarvan linken we je door naar Jol Jeugdstad Alkmaar: dé plek om in de laatste twee weken van de zomervakantie buiten te spelen en vrienden te maken! JOL Jeugdstad is van 12-8-2019 tot 22-8-2019. 

Lees meer

Weerbaarheidstraining 8-12 jaar

06-08-19

Alkmaar Sport start vanaf 26 september 2019 met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan.

lees meer

Stichting Jonge Helden: rouw- en verliesprogramma's op scholen

26-07-19

Stichting Jonge Helden organiseert op scholen, veelal onder schooltijd, diverse preventieve, laagdrempelige, onafhankelijke rouw- en verliesprogramma’s. Het doel van Stichting Jonge Helden is voorkomen dat kinderen/ jongeren ernstig vastlopen nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken. Maandag 28 oktober start het Jonge Helden Kameleon programma over echtscheiding en ook het Overhoopprogramma voor jonge mantelzorgers. Klik op deze links voor meer info: Kameleonprogramma    Overhoopprogramma

ForYou Magazine

23-07-19

Het nieuwe ForYou Magazine Alkmaar is uit! Je kan deze gratis meenemen bij een van onze locaties. Interessante artikelen over beauty, health & lifestyle. En... het CJG staat er ook in!

lees ForYou hier

Regels&Tips voor gebruik mobiel

17-07-19

De meeste kinderen krijgen hun eerste smartphone vlak voordat ze naar de middelbare school gaan. Veel scholen gebruiken een app voor informatie over het rooster (wijzigingen en uitval). Ook tijdens de lessen wordt de telefoon steeds vaker gebruikt. Daarnaast is de smartphone belangrijk voor het onderlinge contact tussen de kinderen. Op basis van wat de meeste ouders doen, vind je HIER enkele regels en tips.

Bijna 18 jaar? Wat nu?

16-07-19

Zodra je 18 jaar wordt, moet je zelf het een en ander regelen. Een zorgverzekering, studiefinanciering, en meer van dat soort dingen.
Een handige checklist vind je HIER

Zwangerschapszwemmen

16-07-19

Ben je zwanger en wil je graag op een goede manier in beweging blijven? Dan is zwangerschapszwemmen ideaal. Onder begeleiding van een instructeur werk je aan je conditie en doe je ontspanningsoefeningen. Naast de ontspannende werking van het water heeft zwemmen bovendien een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de ademhaling.

lees meer

Vakantie Maatschappelijk Werk

15-07-19

Tijdens de zomervakantie vervalt een groot deel van het (inloop) spreekuur Maatschappelijk Werk en/of Relatiespreekuur in het CJG.  Hieronder zie je wanneer er geen spreekuur is:

CJG Oost van 4 tot en met 21 augustus
CJG Noord van 14 tot en met 22 augustus
CJG Zuid van 17 juli tot en met 14 augustus

Mee& de Wering is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 088-0075000. (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur)

Veel te doen in bieb tijdens schoolvakantie

12-07-19

Ook tijdens de schoolvakanties zijn vanaf maandag 15 juli tot vrijdag 23 augustus in de bibliotheek in wijkcentrum Overdie verschillende activiteiten voor de jeugd zoals zoekboeken, legpuzzels, woordpuzzels, kleurplaten, speurtocht boekenhelden (doe mee, wordt een boekenheld en win een prijs!), voorlezen voor peuters, ontwerpen met een 3D-printer en nog veel meer. Kijk hier voor de AGENDA

Gouden Schoolkantineschaal 2019

12-07-19

Scholen in Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk hebben gezamenlijk 13 gezonde schoolkantine schalen behaald, die 24 juni zijn uitgedeeld. Scholen laten met deze Gouden Schoolkantineschaal zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is betrokken bij de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum om de gezonde schoolomgeving in Nederland te stimuleren. Hiernaast stimuleert JOGG, in samenwerking met de GGD Hollands Noorden, actief de groei van het aantal scholen met een Vignet Gezonde School in JOGG-gemeenten door de Gezonde School-aanpak en zijn dan ook zeer verheugd de Lispeltuut in Alkmaar te kunnen feliciteren met het behalen van het thema-certificaat Voeding! Heeft jouw school ook interesse in een vignet voor een gezonde school? Kijk dan HIER voor meer informatie op  
Neem ook eens een kijkje op: gezonde schoolkantine en JOGG

 

 

Opvoedspreekuur in zomervakantie

10-07-19

In verband met de zomervakantie is er gedurende de schoolvakantie geen opvoed-inloopspreekuur op de basisscholen. Bovendien is er ook geen opvoedspreekuur in het CJG tijdens de hier genoemde perioden: 

In CJG Oost van 8 tot met 30 juli.

In CJG Zuid van 15 juli tot en met 16 augustus.

Wil je buiten deze perioden langskomen? Een afspraak maak je via 088-0100555.

Klik hier voor een overzicht van de spreekuren  (na de zomervakantie) op de scholen.

 

 

 

Lezing Veerkracht bij kinderen bevorderen

09-07-19

Een van de belangrijkste taken voor ouders/opvoeders is om kinderen te leren omgaan met hun gevoelens. Elk kind krijgt in zijn leven te maken met tegenslag of stress en het is belangrijk dat kinderen vaardigheden ontwikkelen om daarmee om te gaan. Tijdens de lezing Veerkracht bij kinderen bevorderen krijgen ouders/opvoeders handvatten om de emotionele veerkracht bij hun kind(eren) te bevorderen. De lezing vindt plaats op 5 november.

lees meer

Informatieve filmpjes over opvoeden

09-07-19

Heb je het filmpje over het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar weleens bekeken? KLIK HIER en scroll ook even verder naar beneden voor de link naar allerhande informatieve filmpjes over opvoeden van Stichting Opvoeden.nl.

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

05-07-19

Via de gemeente kunnen ouders, die tijdelijk niet kunnen werken om sociale of medische redenen, een inkomensafhankelijke tegemoetkoming krijgen in de kinderopvangkosten, op basis van een Sociaal Medische Indicatie (SMI). 

Lees meer

Nieuwsbrief juli: zomer, vakantie, workshops etc.

04-07-19

De CJG nieuwsbrief juli 2019 is uit! Zomer, zon, vakantie, lekker sporten en bewegen, cursussen en workshops, Instagram, zwanger in de zomer, op reis met de baby, en nog veel meer. 

Open de nieuwsbrief

Schrijf je HIER in als je onze nieuwsbrief (komt om de twee maanden uit) in je mailbox wilt ontvangen.