Nieuws

Alle nieuwsitems

Voordelige zorgverzekering voor minima

05-12-19

Het is weer tijd om na te denken over de (huidige) zorgverzekering. De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen leven en is voordelig. De gemeente betaalt mee aan de kosten en Univé geeft een korting.

lees meer

Wijkcentrum Mare Nostrum: woensdagmiddag Kidsfun!

26-11-19

Kom jij ook op woensdagmiddag naar Kidsfun in wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2 in Alkmaar? Want iedere week is het daar knutselen geblazen met deskundige begeleiding. Kinderen van 4 tot 12 zijn welkom om aan de hand van thema's zich creatief uit te leven met verschillende materialen. Dit kun je de komende weken verwachten:
27 november Raamdecoratie
4 december Zie ginds komt…. en we zingen met Leo Sinterklaasliedjes
11 december Sneeuwpop maken
18 december Kerstversiering, en we zingen met Leo Kerstliedjes
25 december en 1 januari is er geen kidsfun

KLIK HIER

10 December: Kerst Activiteiten Markt CJG Oost

21-11-19

Kom op dinsdag 10 december ook naar de gezellige jaarlijkse Kerst Activiteiten Markt voor ouders en kinderen, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), op onze locatie in de Merwedestraat 4 in Alkmaar. Er vinden allerlei leuke activiteiten plaats waaronder schminken, voorlezen, sjoelen, knutselen, een EHBO-quiz en er is muziek en lekkers (soep, smoothies en gezonde snacks).Tevens zijn er leuke prijzen te winnen! Je bent van harte welkom van 15:00 tot 16:30 uur en de toegang is gratis.

Vandaag 20-11 Dag van de Rechten van het Kind

20-11-19

Vandaag, 20 november, is de internationale Dag van de Rechten van het Kind.Alle kinderen en jongeren hebben rechten. Deze staan beschreven in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Het verdrag definieert ‘kind’ als ieder persoon die nog geen achttien jaar oud is. Meer weten? KLIK HIER

 

Praatgroep gescheiden ouders 25 november geannuleerd

19-11-19

Belangrijke mededeling voor wie dit in zijn/haar agenda heeft gezet: het proefproject Praatgroep gescheiden ouders op 25 november bij het CJG in de Merwedestraat 4 in Alkmaar (Oudorp) gaat helaas niet door. Wij houden je op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is in 2020.

Week van de Kindermishandeling 18-24 november

15-11-19

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij VEILIG THUIS (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Zaterdag 16 november: intocht van de Sint!

15-11-19

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaaas weer aan in Alkmaar voor zijn jaarlijkse bezoek aan de stad. Samen met zijn Pieten vaart de Sint over het Luttik Oudorp richting het Waagplein, om vervolgens met zijn paard én Pieten een uitgebreide tocht door Alkmaar te maken.

Lees meer

11 November is de dag......Sint Maarten!

08-11-19

Maandag 11 november is het weer zover: Sint Maarten! Hartstikke leuk voor de kinderen, die met hun al dan niet zelfgemaakte lampionnetjes de deuren langsgaan en hun liedjes laten horen in ruil voor lekkers! Na Sint Maarten is je kind trots op zijn ‘opbrengst’. Jij bent er misschien minder blij mee, want al dat lekkers is niet echt gezond. Wat doe je met al dat snoep na Sint Maarten?
KLIK HIER 

Zondag 10 november: Dag van de Mantelzorg

08-11-19

Elk jaar is het op 10 november Dag van de Mantelzorg; de dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. In het hele land zijn diverse activiteiten. KLIK HIER om te zien wat het Mantelzorgcentrum een week later (17 november) in Alkmaar organiseert. Eén keer per jaar - vóór 15 december - kunnen Alkmaarse zorgvragers voor hun mantelzorger(s) het Mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is een extraatje van 200 euro. Klik op deze BUTTON voor meer info en aanvragen.

13 November: woensdagochtendcafé met de kids!

06-11-19

13 November is het weer zover: het Woensdagochtendcafé, voor ouders en kinderen (0-4 jaar). Komen jullie (ook) langs? Je bent van harte welkom van 10.00 tot 11.30 uur in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8 -10.  Meer weten? KLIK HIER

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit!

06-11-19

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit, met als thema: "Slapen en zzzo". Veel mensen hebben slaapproblemen, en niet alleen volwassenen. Ook bij baby's, peuters, kleuters en jongeren komt het voor. Lees er alles over en ook wat je er mogelijk aan kunt doen, klik op:  NIEUWSBRIEF

Er is nog plaats bij diverse (gratis) cursussen!

21-10-19

Er is nog plek bij een aantal cursussen/info-avonden van GGD Hollands Noorden waarvan sommige gratis zijn, zoals De Tijd van je Leven op 30 oktober, Informatieavond over Borstvoeding op 5 november en 3 december, Informatieavond over de Bevalling op 20 november en 18 december en meer! KLIK  HIER

Stoptober: doe mee en stop met roken

27-09-19

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment! 28 Dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met factor vijf!  Al meer dan een kwart miljoen mensen deden succesvol mee aan Stoptober de afgelopen vijf jaar. Meer weten? KLIK HIER

Iedere woensdagmiddag Kids Fun in Mare Nostrum

25-09-19

Tot en met 13 november kun je iedere woensdagmiddag van 15:00-16:00 uur naar wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar (Noord) voor Kids Fun, een middag met creatieve activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; knutselen, kleien, en leuke thema's!

De cursus "Sterke meiden"

24-09-19

Deze cursus is bedoeld voor meiden van 12-14 jaar die moeite hebben met leren. Sommige meiden zijn kwetsbaar als het gaat om verliefdheid, het krijgen van verkering of een vriendschap. Je denkt dat je goed voor jezelf opkomt, maar soms wil iemand dingen van je die je eigenlijk helemaal niet wilt. In de cursus leer je dat je eigen keuzes kan maken. Neem een kijkje in onze AGENDA als je meer wilt weten.

Sport-buurtwerkactiviteiten in Alkmaar

23-09-19

Momenteel is het nog steeds Nationale Sportweek (t/m 29 september). Wist je trouwens dat er sinds 18 september 2019 op woensdagmiddagen in de wijken Koedijk, Overdie en Oudorp sportbuurtwerkactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar onder begeleiding van een ervaren sportdocent? (In De Mare is de start in januari 2020). Voor meer info KLIK HIER