Nieuws

Alle nieuwsitems

CJG Nieuwsbrief maart 2020 Zelfstandigheid

27-03-20

De CJG nieuwsbrief maart 2020 Zelfstandigheid is uit. Dit onderwerp hadden we al veel eerder gekozen en is nu extra relevant. We informeren je over hoe je zelfstandigheid bij kinderen kan stimuleren, tips over hoe je de dagen met elkaar kunt doorkomen, links naar updates over het virus en meer. KLIK HIER

Corona-Hulplijn: Passend onderwijs thuis

26-03-20

Nu de meeste kinderen niet meer naar school mogen vanwege het coronavirus, wordt er een groot beroep gedaan op leerkrachten, ouders en andere betrokkenen van deze kinderen.
Vooral bij kinderen die op school al extra ondersteuning kregen, kan deze situatie lastig zijn.
PPO Noord Kennemerland wil hierover met je meedenken via de Corona Hulplijn.
Deze hulplijn is bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur.

lees meer 

 

 

Media Ukkie Dagen 27 maart - 3 april

24-03-20

Het thema van de Media Ukkie Dagen is Boek, site, app: samen spelen op het web. Heel toepasselijk in deze ongewone tijden. In veel jonge gezinnen zal er flink gebruik gemaakt worden van media. Kijk op de site voor tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media. Ook staat er een overzicht van leuke en leerzame activiteiten voor kinderen op deze site om thuis te doen.

lees meer

Tijdelijke aanpassing computerregeling

23-03-20

In verband met de maatregelen rond het coronavirus moeten kinderen thuis online onderwijs kunnen volgen. Daarom verstrekt Halte Werk tijdelijk bijzondere bijstand voor de kosten van een computer aan schoolgaande kinderen van 7 tot en met 17 jaar oud. Dit is een verruiming van de bestaande regeling.

lees meer

Oproep: Lever je vuurwerkbril in

23-03-20

Ziekenhuizen en verloskundigen en mogelijk verzorgingshuizen en gezinsvervangende huizen, thuiszorg kunnen heel goed vuurwerkbrillen gebruiken om veilig zorg te kunnen bieden.
Voor regio Alkmaar: breng ze op Bovenweg 17, Sint Pancras.
Voor overige regio's: informeer plaatselijk of zet zelf een verzamelpunt op. Er komt vanzelf wel een oproep waar in te leveren.
DEEL DIT BERICHT AUB!

Corona-hulp bij Alkmaarvoor elkaar

23-03-20

In deze corona-crisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk oppas hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.
Alkmaarvoor elkaar verzamelt alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo is de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Vraag om hulp of help een ander!

lees meer

10 Tips in het omgaan met de huidige thuissituatie

20-03-20

De huidige thuisblijfsituatie vanwege het Coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders/verzorgers. Hoe ga je hier als ouder mee om? Met deze tien tips van het Nederlands Jeugdinsituut hopen we een eerste richting te geven. De komende periode worden de tips aangevuld met concrete voorbeelden om ouders/verzorgers verder te helpen. KLIK HIER

Leuke tip voor het weekend: De Glimlach van een Kind

20-03-20

Het weekend staat voor de deur en miljoenen ouders zitten thuis met de kinderen. Er zijn overal op internet vele tips te vinden over wat je zou kunnen doen. Zo kregen wij deze leuke tip: het gratis online boek De Glimlach van een Kind. Er worden veel bijzondere momenten en gesprekken die je met je kind(eren) kunt hebben in beschreven. KLIK HIER

(inloop) Spreekuur Maatschappelijk Werk

18-03-20

In verband met de corona-crisis is er tot 6 april GEEN (inloop) spreekuur Maatschappelijk Werk op de locaties van CJG Alkmaar. Ook het Relatiespreekuur vindt niet plaats op het CJG.
Als je ondersteuning nodig hebt bij het oplossen van en omgaan met problemen in je dagelijks leven, in je werk of in je relatie, neem dan contact op met MEE&De Wering, via telefoonnummer 088-0075000.  (tussen 9.00  en 17.00 uur)

Opvoedspreekuur per telefoon

17-03-20

Graag wijzigen we je erop dat, ondanks dat vanwege het coronavirus al onze cursussen en workshops gecanceld zijn, het opvoedspreekuur gewoon doorgaat, zij het in een andere vorm. Je kunt niet te woord worden gestaan op de CJG locaties, maar bel gerust met GGD Hollands Noorden 088 - 0100550 voor een telefonische afspraak over uitsluitend opvoedvragen waarna je vervolgens teruggebeld wordt door een van onze opvoedadviseurs.

De opvoedadviseurs bellen je terug op de volgende tijden: ochtend (9.00-12.00 uur), middag (14.00-17.00 uur) en avond (19.00-20.30 uur). Daarnaast is het mogelijk je vraag te stellen per mail via: positiefopvoeden@ggdhn.nl

Coronavirus en andere updates

17-03-20

Kijk voor de meest recente updates over het Coronavirus op de site van GGD Hollands Noorden. KLIK HIER

Workshops, cursussen en overige bijeenkomsten

17-03-20

In verband met het Coronavirus zijn alle activiteiten die in de Agenda staan t/m 6 april gecanceld.

Inloopspreekuur 0-4 jaar tijdens corona-crisis

16-03-20

Het inloopspreekuur 0-4 jaar op de CJG locaties gaat door. Klik hier voor de tijden en locaties.
Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar men zich aan dient te houden.

We vragen ouders:

  • Niet te komen indien ouders en/of kinderen verkouden zijn, luchtwegklachten of koorts hebben.
  • Alleen te komen indien er vragen zijn die niet telefonisch (via 088-0100550) behandeld kunnen worden.
  • Het CJG/consultatiebureau te bezoeken met slechts 1 ouder/verzorger.
  • Afstand (1,5 meter) te houden in de wachtruimte.
Daarnaast houdt men zich aan de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
- Regelmatig handen wassen.
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geen handen schudden.

Budgetcursus 'Voor 't Zelfde Geld'

05-03-20

Wijkcentrum de Mare Nostrum biedt in samenwerking met het Taalhuis de cursus 'Voor 't Zelfde Geld' aan. Deze cursus start op 19 maart van 19.00 uur tot 20.30 uur in wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2. Het is een laagdrempelige cursus, waarbij deelnemers (in kleine groepjes) onder andere allerlei tips en tricks krijgen inzake hun financiën. De cursus is gratis. Aanmelden kan via de bibliotheek, telefoonnummer 072-5156644.

Speel je Wijs festival 11 maart

03-03-20

Woensdag 11 maart organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin een leuke activiteit: het Speel je Wijs-festival. Het festival vindt plaats in wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar, van 14.30 tot 16.30 uur. Allerlei organisaties doen mee, zoals Bibliotheek Kennemerwaard, Ping Pong Alkmaar en de Knutselclub van het wijkcentrum. Ouders en kinderen zijn van harte welkom op deze gratis bijeenkomst.

Er zijn allerlei gratis workshops en activiteiten:
• De Knutselclub van wijkcentrum Overdie
• Gezond hapje maken
• Schminken
• Peuterdans, voor ouders en kinderen tussen 0 en 4 jaar
• Ping Pong Alkmaar
• Zeekadetkorps Alkmaar
• Theater (Eigenwijze072)

Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en voor ouders is er informatie over spelen en opvoeden verkrijgbaar.
Meer informatie via info@cjgalkmaar.nl

Watertappunt basisschool Jules Verne

26-02-20

Op woensdag 26 februari opent de Jules Verne officieel het drinkwaterpunt op het schoolplein. Wethouder Konijn-Vermaas en Druppie, de mascotte van JOGG Alkmaar, zijn aanwezig om de eerste bidon te vullen. Samen met vier andere scholen in gemeente Alkmaar heeft Jules Verne subsidie ontvangen om een deel van het watertappunt te financieren.

lees meer