Nieuws

Alle nieuwsitems

Eigenwijs?

18-05-16

Is je kind eigenwijs en koppig en laat het zich niets vertellen? Misschien niet altijd even makkelijk voor jou als ouder, maar echt, er zitten heel wat voordelen aan het hebben van zo’n sterk karakter voor je kind.

lees meer

 

Iedereen is anders

02-05-16

Heeft je kind twijfels of vragen op wie hij/zij valt: op meisjes, jongens of allebei? Of is het duidelijk dat je kind homo, lesbische, bi- of transgendergevoelens heeft? Kijk dan eens (samen) op www.iedereenisanders.nl
Hier vind je de beste info en tips over 'anders' zijn.

lees meer

Ruil/Weggeefhoek bestaat 1 jaar!

09-11-15

Op 10 november 2014 is in CJG Oost de Ruil/Weggeefhoek gestart: Een tafel met een paar boeken en wat speelgoed. Dit initiatief is met groot enthousiasme door ouders/verzorgers ontvangen. Inmiddels is in elke locatie van het CJG in Alkmaar een Ruil/Weggeefhoek te vinden, met grotere tafels en een kledingrek!

Veel ouders/verzorgers hebben de weg hier naar toe al gevonden. Er wordt volop geruild, gebracht en meegenomen: Speelgoed, boeken/dvd's en baby- en kinderkleding/artikelen.

De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, bewust wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt of zelf iets meenemen.