Nieuws

Alle nieuwsitems

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit!

06-11-19

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit, met als thema: "Slapen en zzzo". Veel mensen hebben slaapproblemen, en niet alleen volwassenen. Ook bij baby's, peuters, kleuters en jongeren komt het voor. Lees er alles over en ook wat je er mogelijk aan kunt doen, klik op:  NIEUWSBRIEF

Iedere woensdagmiddag Kids Fun in Mare Nostrum

25-09-19

Tot en met 13 november kun je iedere woensdagmiddag van 15:00-16:00 uur naar wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar (Noord) voor Kids Fun, een middag met creatieve activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; knutselen, kleien, en leuke thema's!

De cursus "Sterke meiden"

24-09-19

Deze cursus is bedoeld voor meiden van 12-14 jaar die moeite hebben met leren. Sommige meiden zijn kwetsbaar als het gaat om verliefdheid, het krijgen van verkering of een vriendschap. Je denkt dat je goed voor jezelf opkomt, maar soms wil iemand dingen van je die je eigenlijk helemaal niet wilt. In de cursus leer je dat je eigen keuzes kan maken. Neem een kijkje in onze AGENDA als je meer wilt weten.

Sport-buurtwerkactiviteiten in Alkmaar

23-09-19

Momenteel is het nog steeds Nationale Sportweek (t/m 29 september). Wist je trouwens dat er sinds 18 september 2019 op woensdagmiddagen in de wijken Koedijk, Overdie en Oudorp sportbuurtwerkactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar onder begeleiding van een ervaren sportdocent? (In De Mare is de start in januari 2020). Voor meer info KLIK HIER 

De CJG nieuwsbrief september is uit!

30-08-19

De CJG nieuwsbrief september 2019 is uit. Dit keer is het thema "ritme en structuur"; hoe pak je na de vakantie de draad van het dagelijks leven weer op met je gezin? Handige links, tips, een filmpje, CJG info en meer. KLIK HIER

Start Woensdagochtendcafé

28-08-19

Op 11 september is het Woensdagochtendcafé weer geopend. Ouders van kinderen van 0-4 jaar kunnen elkaar daar elke tweede woensdag van de maand ontmoeten. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl de ouders, als zij daar behoefte aan hebben, met elkaar in gesprek kunnen gaan onder het genot van een kopje koffie of thee.

lees meer

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers

26-08-19

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers in de regio Noord-Holland Noord die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen kind en niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken. Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet-verzorgende ouder.

Herken jij jezezelf hierin?
• Je bent minimaal 30 jaar oud en hebt een sterke affiniteit in het werken/omgaan met kinderen in de leeftijd rond 0-12 jaar.
• Je vindt makkelijk aansluiting bij hun belevingswereld, kunt kinderen stimuleren en motiveren.
• Je staat stevig in je schoenen en bent in staat je neutraal en objectief op te stelen. Hiernaast ben je in staat om te gaan met weerstand van zowel kinderen als volwassenen.
• Je stelt het kind centraal en bent in staat de veiligheid van het kind te waarborgen.
• Je bent flexibel in je inzet en kunt zelfstandig werken en beslissingen nemen.
• Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.
• Een auto is een pré, maar geen noodzaak.

MEE & de Wering biedt:
• Een training op maat om je goed voor te bereiden.
• Individuele (begeleidings-)gesprekken met je coördinator.
• Een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer van € 0,28 per kilometer. 
• Een vrijwilligersbijeenkomst (eens per 6 weken) waarin allerlei BOR-zaken besproken worden.

Voor meer informatie of aanmelden:
Klaas Homsma 06-18469614 of Mariska Kraakman 06-28473424 
of via: 
bor@meewering.nl.

 

17 oktober start cursus: Help, mijn kind kan niet zonder

15-08-19

Brijder Preventie start donderdag 17 oktober in Alkmaar met de cursus "Help, mijn kind kan niet zonder", een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De gratis cursus bestaat uit vier avonden en een terugkomavond. 

Lees meer

Stichting Jonge Helden: rouw- en verliesprogramma's op scholen

26-07-19

Stichting Jonge Helden organiseert op scholen, veelal onder schooltijd, diverse preventieve, laagdrempelige, onafhankelijke rouw- en verliesprogramma’s. Het doel van Stichting Jonge Helden is voorkomen dat kinderen/ jongeren ernstig vastlopen nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken. Maandag 28 oktober start het Jonge Helden Kameleon programma over echtscheiding en ook het Overhoopprogramma voor jonge mantelzorgers. Klik op deze links voor meer info: Kameleonprogramma    Overhoopprogramma

ForYou Magazine

23-07-19

Het nieuwe ForYou Magazine Alkmaar is uit! Je kan deze gratis meenemen bij een van onze locaties. Interessante artikelen over beauty, health & lifestyle. En... het CJG staat er ook in!

lees ForYou hier

Regels&Tips voor gebruik mobiel

17-07-19

De meeste kinderen krijgen hun eerste smartphone vlak voordat ze naar de middelbare school gaan. Veel scholen gebruiken een app voor informatie over het rooster (wijzigingen en uitval). Ook tijdens de lessen wordt de telefoon steeds vaker gebruikt. Daarnaast is de smartphone belangrijk voor het onderlinge contact tussen de kinderen. Op basis van wat de meeste ouders doen, vind je HIER enkele regels en tips.

Bijna 18 jaar? Wat nu?

16-07-19

Zodra je 18 jaar wordt, moet je zelf het een en ander regelen. Een zorgverzekering, studiefinanciering, en meer van dat soort dingen.
Een handige checklist vind je HIER

Zwangerschapszwemmen

16-07-19

Ben je zwanger en wil je graag op een goede manier in beweging blijven? Dan is zwangerschapszwemmen ideaal. Onder begeleiding van een instructeur werk je aan je conditie en doe je ontspanningsoefeningen. Naast de ontspannende werking van het water heeft zwemmen bovendien een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de ademhaling.

lees meer

Informatieve filmpjes over opvoeden

09-07-19

Heb je het filmpje over het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar weleens bekeken? KLIK HIER en scroll ook even verder naar beneden voor de link naar allerhande informatieve filmpjes over opvoeden van Stichting Opvoeden.nl.

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

05-07-19

Via de gemeente kunnen ouders, die tijdelijk niet kunnen werken om sociale of medische redenen, een inkomensafhankelijke tegemoetkoming krijgen in de kinderopvangkosten, op basis van een Sociaal Medische Indicatie (SMI). 

Lees meer

Nieuwsbrief juli: zomer, vakantie, workshops etc.

04-07-19

De CJG nieuwsbrief juli 2019 is uit! Zomer, zon, vakantie, lekker sporten en bewegen, cursussen en workshops, Instagram, zwanger in de zomer, op reis met de baby, en nog veel meer. 

Open de nieuwsbrief

Schrijf je HIER in als je onze nieuwsbrief (komt om de twee maanden uit) in je mailbox wilt ontvangen.