Nieuws

Alle nieuwsitems

Vaccineren

25-10-16

In het tv-programma 'Lubach op zondag' van 23 oktober jl. is aandacht besteed aan het onderwerp vaccineren. Dit naar aanleiding van een artikel wat eerder verscheen in het blad Happinez. GGD Hollands Noorden geeft de inentingen die worden aangeboden vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma is met zorg samengesteld om je kind zo goed mogelijk te beschermen tegen kinderziekten.

lees meer

Bekijk ook het filmpje van het RIVM:
https://www.youtube.com/watch?v=i-UaZiEAAEU

Beeldscherm&Slapen

08-09-16

Slaap is enorm belangrijk voor pre-pubers, kinderen in de puberteit en adolescenten. Als een kind niet voldoende slaapt, of als de slaap niet diep genoeg is, dan kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan. Hun hersens functioneren een stuk minder goed en ze kunnen dan ook minder goed leren.

lees meer

 

 

 

Speel je Wijs festival (foto-impressie 45 sec.)

05-09-16

Op 12 oktober organiseert het CJG voor de zevende keer het 'Speel je Wijs' festival voor kinderen én ouders. Het festival vindt plaats in wijkcentrum Mare Nostrum en CJG Noord en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en voor ouders is er informatie over spelen en opvoeden. Er zijn allerlei gratis workshops en activiteiten te doen. En natuurlijk wordt er ook weer geschminkt!

Klik HIER om een indruk van het Speel je Wijs festival te krijgen.

Hoe opvoeden weer leuk kan worden

31-08-16

Het gezin van Karin was net verhuisd en het werd haar allemaal een beetje teveel thuis alleen met de kinderen. De jeugdverpleegkundige van het CJG adviseerde haar Home-Start. Marja komt sindsdien een keer per week een paar uur over de vloer en dat geeft heel veel rust.

Een Home-Start moeder en vrijwilliger aan het woord.

Sense, voor alle vragen over seks

27-07-16

Je vraagt je als ouder misschien wel eens af wanneer jouw kind interesse begint te krijgen voor seksualiteit. Mogelijk denk je dat je kind nog helemaal niet met seks bezig is, maar soms zijn jongeren verder dan hun ouders denken. Het verschilt per kind wanneer de puberteit begint en wanneer hun belangstelling voor seks gewekt wordt. Door met kinderen te praten en antwoord te geven op hun vragen laat je zien dat relaties en seksualiteit onderwerpen zijn, waarover je gewoon met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarnaast kun je je kind op Sense wijzen. Sense is het centrum voor seksuele gezondheid. Je kind kan er anoniem terecht met vragen over seks en voor hulp en advies. De deskundigen van Sense zijn er speciaal voor jongeren tot en met 24 jaar.

lees meer

JOGG film

18-07-16

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de aanpak waarbij iedereen in Alkmaar wordt ingezet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
Studenten van FlexxMedia (onderdeel van Rookie Entertainment In Holland Haarlem) hebben een filmpje gemaakt over de integrale aanpak van JOGG in Alkmaar.  Dus neem een kijkje op YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=4ldQbOy3O8c&feature=youtu.be

Ruil/Weggeefhoek in CJG Graft-de Rijp

27-06-16

Er is nu ook een Ruil/Weggeefhoek in CJG Graft-de Rijp. Op de locaties in Alkmaar hebben veel ouders/verzorgers de weg hier naar toe al gevonden. Er wordt  volop speelgoed, boeken/dvd's en baby- en kinderkleding/artikelen geruild, gebracht en meegenomen.
Voor de duidelijkheid: De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen! Bijvoorbeeld als je niet veel te besteden hebt, bewust wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt óf zelf iets meenemen.
CJG Graft-de Rijp is gevestigd in Bredeschool de Pauw, Jan Ploegerlaan 1d in De Rijp.

Staycation (thuisblijfvakantie)

27-06-16

Bijna vakantie! Ga je er lekker op uit of blijf je thuis? Een thuisblijfvakantie heeft ook voordelen! In onze laatste nieuwsbrief vind je tips voor een geweldige staycation.

lees de nieuwsbrief

Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief via 'nieuws'. 

CJG op RTL4

12-06-16

Het CJG was zaterdag 10 juni te zien in het lifestyle- en woonprogramma Woontips van RTL4.

Gemist?

Maandag 13 juni wordt dit om 15.00 uur herhaald of klik HIER om het nu te bekijken!


Eigenwijs?

18-05-16

Is je kind eigenwijs en koppig en laat het zich niets vertellen? Misschien niet altijd even makkelijk voor jou als ouder, maar echt, er zitten heel wat voordelen aan het hebben van zo’n sterk karakter voor je kind.

lees meer

 

Iedereen is anders

02-05-16

Heeft je kind twijfels of vragen op wie hij/zij valt: op meisjes, jongens of allebei? Of is het duidelijk dat je kind homo, lesbische, bi- of transgendergevoelens heeft? Kijk dan eens (samen) op www.iedereenisanders.nl
Hier vind je de beste info en tips over 'anders' zijn.

lees meer

Ruil/Weggeefhoek bestaat 1 jaar!

09-11-15

Op 10 november 2014 is in CJG Oost de Ruil/Weggeefhoek gestart: Een tafel met een paar boeken en wat speelgoed. Dit initiatief is met groot enthousiasme door ouders/verzorgers ontvangen. Inmiddels is in elke locatie van het CJG in Alkmaar een Ruil/Weggeefhoek te vinden, met grotere tafels en een kledingrek!

Veel ouders/verzorgers hebben de weg hier naar toe al gevonden. Er wordt volop geruild, gebracht en meegenomen: Speelgoed, boeken/dvd's en baby- en kinderkleding/artikelen.

De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, bewust wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt of zelf iets meenemen.