Nieuws

Alle nieuwsitems

Introductieavond Jeugdhulp-crew

15-01-19

Tjekkin Jeugdhulp Alkmaar organiseert een introductieavond Jeugdhulp-crew  op maandag 21 Januari 2019 in het Gemeentehuis  van Heerhugowaard van 18:00u – 20:30 uur. De regio Alkmaar bouwt een vaste crew van jongeren en ouders die met de gemeenten willen meedenken over hoe we de jeugdhulp verder kunnen verbeteren. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar oud (of ouder van een kind t/m 12 jaar oud)? Heb je ervaring met of verstand van Jeugdhulp en woon je in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum of Heiloo? KLIK HIER voor meer info of om je aan te melden. Of blok je agenda en stuur vast een appje naar: Daan Stremmelaar: 0620307702

Zwanger, gezond en fit

15-01-19

In februari en april start GGD Hollands Noorden weer met de cursus Zwanger, gezond en fit. Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Klik hier voor meer info/aanmelden.

Jonge Moedergroep in De Oever

15-01-19

Ben jij jong, tot en met 23 jaar, en moeder en vind jij het leuk om met andere jonge moeders in contact te komen, kom dan naar de Jonge Moedergroep! Om de week op donderdagochtend, van 10.00 tot 11.30 uur in Wijkcentrum De Oever; start donderdag 24 januari.

lees meer

Intermezzo

10-01-19

Op 17 januari wordt er op het Murmellius Gymnasium om 19:30 uur een extra ouderavond gehouden over Intermezzo. Intermezzo is een tussenjaar voor leerlingen die klaar zijn met de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school. Tijdens dit tussenjaar is er naast de vakken als Nederlands, Engels en wiskunde veel ruimte voor sport en creatieve vakken.

lees meer

Nieuwsbrief januari 2019

09-01-19

In onze eerste nieuwsbrief van 2019 staat 'nieuwe inspiratie' centraal. Het kan verfrissend en inspirerend zijn om eens met andere ouders te sparren over hoe je omgaat met bepaalde situaties in het gezinsleven en in het opvoeden. Het levert je altijd iets op en bovendien leer je van elkaar. Ons aanbod cursussen en bijeenkomsten is groot en interessant voor ouders of verzorgers in alle fasen van het ouderschap én biedt, voor wie dat wil, mogelijkheden om in contact met anderen te komen.

lees de nieuwsbrief

Sport, spel & muziek in Wijkcentrum Overdie

27-12-18

Na de kerstvakantie is er weer iedere woensdagmiddag sport-spel en muziek van 14.30 - 16.30 uur in de Don Bosco zaal van Wijkcentrum Overdie, voor kinderen vanaf 8 jaar. Maak samen met DJ Nicolas Isa je eigen rap en doe mee aan leuke actieve sport- en spellessen! Begeleiding is aanwezig. Kom langs, inschrijven is niet nodig. En zit jij in groep 3, 4 of 5 en hou je van dansen? Kom dan op vrijdagmiddag van 14:15 tot 15:00 uur naar de leuke streetdance lessen.

Lees meer

14 December: Paarse Vrijdag

14-12-18

Vandaag is het  "Paarse Vrijdag"; een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december.

lees meer

Sfeervolle Kerst Activiteiten Markt

12-12-18

De Kerst Activiteiten Markt op 11 december in CJG Oost werd druk bezocht door ouders en kinderen. Er waren veel leuke en uiteenlopende activiteiten te doen, onder andere Alkmaar Sport Quiz, Theater, EHBO Quiz, Warhammer actiefiguur schilderen,  Gamen voor ouders, Kerstballen knutselen en Schaatstraining ‘op het droge’. Onder het genot van een hapje, drankje én heerlijke soep vermaakten jong en oud zich prima. Bovendien ging iedereen met een prijs naar huis!

Klik HIER voor een foto-impressie

Kindermishandeling; wat kun jij doen?

16-11-18

Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2018 (van 19 tot en met 25 november) is ‘Ik maak het verschil’. Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen aan ook iets te doen. Gedurende de hele week zijn er in het hele land activiteiten om duidelijk te maken wat je kunt doen.

lees meer

Wat Z11 kan betekenen voor jou

16-11-18

Z11 Jongerencoaching kan je een steuntje in de rug geven en je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Zit je met vragen dan kun je daarmee bij Z11 terecht als je tussen de 12 en 21 jaar oud bent en in Heerhugowaard, Alkmaar, of Langedijk woont of naar school gaat. Een Z11-coach is een persoonlijke coach die jou ondersteunt met zaken die je bezig houden en waar je hulp bij kunt gebruiken. Wil je dat ene doel voor jezelf stellen en dit keer ook echt bereiken? De Z11-coach luistert en helpt je (zelfstandig) te slagen. Onze begeleiding kost jou en je ouder(s) of verzorger(s) niets. 

Klik HIER voor meer info en/of aanmelden

Moverz: gratis cursus voor sportieve jongeren

15-11-18

Alkmaar in beweging! Barst jij van de creatieve en sportieve ideeën en heb jij hart voor jouw stad? ‘MOVERZ’ is een gratis cursus voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar - op ieder niveau - die graag een sportieve en positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving!

Klik HIER voor info en/of aanmelden

Ruil/Weggeefhoek bestaat vier jaar

09-11-18

Op 10 november 2014 is in CJG Oost de Ruil/Weggeefhoek gestart: Een tafel met een paar boeken en wat speelgoed. Dit initiatief is met groot enthousiasme door ouders/verzorgers ontvangen. Inmiddels is in elke locatie van het CJG in Alkmaar een Ruil/Weggeefhoek te vinden.

Veel ouders/verzorgers hebben de weg hier naar toe al gevonden. Er wordt volop geruild, gebracht en meegenomen: Speelgoed, boeken/dvd's en baby- en kinderkleding/artikelen.

De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt of zelf iets meenemen. Heb je iets weg te geven, dan graag overdragen aan de baliemedewerker of cb- assistente. 

Two2Tango: Willen wij wel samen verder?

02-11-18

In iedere relatie komen momenten van twijfel voor. Wil je er nog voor vechten? Of is het beter om uit elkaar te gaan? Welke stappen zet je dan? En hoe zorg je ervoor dat je samen door één deur kunt, ook voor de kinderen? Two2Tango, een nieuwe methode bij relatievragen, biedt uitkomst. Klik op onderstaande link.
Wil je persoonlijke ondersteuning? Neem dan contact op met MEE & de Wering voor het maken van een afspraak met een maatschappelijk werker, 088 0075 000. 

Two2Tango

BuroTroost; rouwbegeleiding voor kinderen en jongeren

02-11-18

Stichting Jonge Helden zet zich in voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met een ingrijpend verlies binnen het gezin, door bijvoorbeeld overlijden of scheiding. Dorine Dokter van BuroTROOST is verbonden aan deze ideeële stichting. BuroTROOST begeleidt lotgenotengroepen voor kinderen en jongeren, op de bso, basisscholen en middelbare scholen, die te maken hebben met rouw. 

lees meer

Onderzoek naar opvoedondersteuning door Erasmus MC

02-11-18

Erasmus Medisch Centrum is een grootschalig onderzoek gestart naar opvoedondersteuning en is op zoek naar deelnemers. Het doel is om een overzicht te krijgen van activiteiten die de beste ondersteuning bieden om zo het aanbod te verbeteren. Voor het onderzoek is het Erasmus Medisch Centrum op zoek naar ouders/ verzorgers met een kind in de leeftijd van 0-7 jaar die in de afgelopen zes maanden hebben deelgenomen aan een opvoedprogramma of die van plan zijn hier binnen de komende zes maanden aan deel te nemen. Denk bijvoorbeeld aan programma’s als ‘Peuter in Zicht’, ‘Positief Opvoeden/ Triple P’, ‘Stevig Ouderschap’, ‘Pittige Jaren’, ‘Moeders Informeren Moeders’ en ‘Video-hometraining’.

lees meer

In Mare Nostrum: koffie-ochtend voor vrouwen

30-10-18

Nieuw in Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar Noord: elke donderdag van 10:00 tot 11:30 uur is er een koffie-ochtend voor vrouwen, met thema's, activiteiten en veel gezelligheid. Kom jij ook eens langs op Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar.