Nieuws

Alle nieuwsitems

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

05-07-19

Via de gemeente kunnen ouders, die tijdelijk niet kunnen werken om sociale of medische redenen, een inkomensafhankelijke tegemoetkoming krijgen in de kinderopvangkosten, op basis van een Sociaal Medische Indicatie (SMI). 

Lees meer

Nieuwsbrief juli: zomer, vakantie, workshops etc.

04-07-19

De CJG nieuwsbrief juli 2019 is uit! Zomer, zon, vakantie, lekker sporten en bewegen, cursussen en workshops, Instagram, zwanger in de zomer, op reis met de baby, en nog veel meer. 

Open de nieuwsbrief

Schrijf je HIER in als je onze nieuwsbrief (komt om de twee maanden uit) in je mailbox wilt ontvangen.

Snelbinders

03-07-19

De laatste weken voor de zomervakantie lijken elk jaar drukker te worden. Doordeweeks is er amper nog tijd om even samen te zijn met de kinderen. Hoe graag je het ook anders zou willen, er is meer dat deze weken aandacht nodig heeft. Dan kan je wel een ‘snelbinder’ gebruiken: van die kleine dingen die de verbinding tussen jou en je zoon of dochter een duwtje in de goede richting geven. Herkenbaar?

lees meer

Opvoedblog juli

01-07-19

Kinderen leven het best op het ‘rust en regelmaat’-principe. Dat houdt in dat kinderen het fijn vinden als ze weten wat hen te wachten staat. Hoe hun dag eruit komt te zien. En dus weten waar zij aan toe zijn. Het leuke van een vakantie is juist dat de dag zal lopen zoals het loopt; geen verplichtingen en geen vaste afspraken. Betekent dit dat je als ouders nooit op vakantie kan omdat er dan minder regelmaat is? Zeker niet!

lees meer

Mentaal Centraal: 2e editie op 8 september

28-06-19

Mentaal Centraal krijgt een tweede editie! Na het grote succes van vorig jaar hebben Mitzi en Evi, de twee dames die Mentaal Centraal opgezet hebben, besloten om de tweede editie van dit evenement te organiseren op zondag 8 september. Een dag waarbij alles voor een positieve vibe zal zorgen. De bezoeker kon in 2018 genieten van muziek, workshops, de heerlijke locatie op Stadsstrand de Kade en nog veel meer leuke activiteiten. Dus: zet 'em in je agenda!

Lees meer

VoorleesExpress

25-06-19

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

lees meer

Het mooiste eindexamencadeau

20-06-19

De dag van de examenuitslag, die is niet normaal spannend. Uren zit je kind zenuwachtig te wachten op het verlossende woord: geslaagd! Maar hoe groot is de verlossing eigenlijk als je kind bent van gescheiden ouders? Geslaagd zijn betekent een diploma-uitreiking en een diploma-uitreiking betekent familie in de zaal. Dat kan spanningen opleveren, een van de redenen waarom de jongeren deze dag als stressvol ervaren. Om deze nare stress weg te nemen heeft Villa Pinedo (www.villapinedo.nl) ideeën van de jongeren verzameld en daaruit zijn 3 gouden tips voor het mooiste eindexamencadeau gekomen. 
Bekijk het filmpje waarin Lars vertelt over zijn ervaringen met deze dag en de 3 gouden tips! Laat deze op je inwerken en zorg dat het straks helemaal om jouw kind draait.

KLIK  HIER

Mantelzorgcompliment 2019

12-06-19

Inwoners van Alkmaar die langdurig zorg en/of begeleiding nodig hebben, kunnen vanaf 1 juli tot 31 december een Mantelzorgcompliment aanvragen voor degenen die onbetaald zorg aan hen hebben verleend. Het Mantelzorgcompliment is een extraatje van € 200,-, als blijk van waardering van de gemeente Alkmaar voor haar mantelzorgers.

lees meer

Onderzoek studenten voor CJG Alkmaar

07-06-19

Derdejaars studenten van Hogeschool Inholland doen voor hun opleiding een onderzoek voor het CJG Alkmaar en hebben als onderwerp gekozen voor "Informele bijeenkomsten op scholen voor ouders". Hierbij is het belangrijk om uw mening als ouder/verzorger hierover mee te nemen. Wij zouden het fijn vinden als u deze vragenlijst van 6 vragen zou willen invullen. KLIK HIER

Dag van de Jonge Mantelzorger 15 juni

07-06-19

Zaterdag 15 juni organiseert het Mantelzorgcentrum de Dag van de Jonge Mantelzorger. Voor veel jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze groeien op in een gezin met zorg en staan er vaak zelf niet bij stil dat dit bijzonder is. Maar hun situatie is wel bijzonder. Daarom zijn alle jonge mantelzorgers (van 6 – 24 jaar) op 15 juni van harte welkom bij Outdoor Alkmaar. Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen. Voor meer informatie over deze activiteit of over jonge mantelzorgers, neem contact op met het Mantelzorgcentrum, tel. 072 – 56 27 618, neem HIER een kijkje of stuur een mail naar: info@mantelzorgcentrum.nl

Workshop succesvol kindgesprek voeren

07-06-19

Dinsdag 18 juni organiseert het Passend Onderwijs Noord Kennemerland een workshop voor ouders en professionals hoe een succesvol kindgesprek te voeren. Leerkrachten en ouders krijgen tips om via het kindgesprek te ontdekken welke behoeften een kind heeft. Lees meer

12 juni Nationale Buitenspeeldag

04-06-19

Woensdag 12 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag! Die dag zijn er overal in Alkmaar leuke activiteiten voor de kids. Zoals bij wijkcentrum De Oever in Oudorp. De Amstelstraat staat vol met spelletjes tussen 14.00 en 16.00 uur. Je kunt springen op het springkussen, schminken, stokkenvangen, sponzenrace, chipsvissen en nog veel meer.

KLIK HIER voor meer info

Sportmiddagen tijdens de zomervakantie

31-05-19

Elk jaar organiseert Alkmaar Sport in de eerste weken van de zomervakantie Zomersportactiviteiten voor de Alkmaarse jeugd van 7-12 jaar, die in leeftijdsgroepen worden ingedeeld. Want ook in de zomervakantie, als veel sportverenigingen een zomerstop houden, is het belangrijk om lekker te blijven bewegen! De buurtsportcoaches van de wijken de Mare, Overdie en Oudorp  bieden diverse sportclinics, en in samenwerking met Artiance ook cultuurworkshops aan. Deze keer vinden de Zomersportactiviteiten van maandag 22 juli t/m woensdag 24 juli, en maandag 29 t/m 31 juli plaats. Kosten: € 5,00 per persoon per dag, je kunt ook met je tegoed op je AlkmaarPas betalen.

Voor aanmelden / inschrijven: KLIK HIER

 

Alles over borstvoeding

24-05-19

GGD Hollands Noorden organiseert informatieavonden over borstvoeding. Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over hoe de borstvoeding werkt, waarom het belangrijk is, waar je om moet denken bij bijvoorbeeld het aanleggen, hoe het direct na de bevalling in zijn werk gaat en nog veel meer. Fijn om een idee te krijgen wat je verwachten kunt als je voor borstvoeding gaat kiezen. Het advies is deze informatiebijeenkomst bij te wonen rond de 30e week van je zwangerschap. Deze workshop vindt regelmatig plaats op meerdere locaties; de eerstvolgende avonden zijn op 4 juni en 2 juli in wijkcentrum Daalmeer en 17 juli in wijkcentrum Overdie.

Om in te schrijven klik je HIER.

1 en 2 juni: Alkmaar Kaeskoppenstad!

23-05-19

Kaeskoppenstad is een jaarlijks evenement in de binnenstad. Je stapt zo de 16de eeuw binnen en het is superleuk voor kids! Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 van 12.00-17.00 uur.
De eerste 2.500 kaartjes zijn slechts €3,00! Vanaf dan betaal je €4,00 voor je kaartje, behalve als je 5 jaar bent of jonger. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen namelijk gratis naar binnen! 

Lees meer

9 en 10 juni Kinderkaravaan!

21-05-19

Van 30 mei t/m 10 juni vindt het Karavaan Festival weer plaats. Karavaan ontwikkelt theatervoorstellingen op bijzondere locaties. En natuurlijk is er dit jaar op 9 en 10 juni  (Pinksteren) ook weer Kinderkaravaan!
In het festivalhart in het Victoriepark is er veel te doen voor kinderen tijdens deze dagen. Er zijn pannenkoeken, (gratis) straattheater, waterijsjes, een interactieve en levende speeltuin, een spannende video-installatie Buiten Dienst en nog veel meer..... KLIK HIER