Nieuws

Alle nieuwsitems

Stel je opvoedvraag online tijdens de feestdagen

22-12-20

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn onze opvoedadviseurs niet aanwezig. Maar je kunt je vragen over opvoeden en opgroeien ook ONLINE stellen (scroll naar beneden). Of je belt naar 088-0100550 (via de GGD). Voor jeugdhulp bel je 14072 (via de gemeente Alkmaar).

Kerstvakantie tips voor thuis en uitjes

22-12-20

We zullen deze kerstvakantie vooral thuis zijn, maar Kidsproof heeft tal van leuke thuistips en uitjes die nog wel kunnen. Zo maak je er toch een fijne vakantie van!  KLIK HIER

Workshop Stoere lamp op you-ontmoeten.nl

22-12-20

You-ontmoeten.nl  is dé website waar jongeren op een leuke manier met elkaar in contact komen. Er zijn tal van activiteiten! Zo is er op 3 januari een leuke online workshop Stoere lamp. Kijk of facebook of KLIK HIER

Speelpauze Alkmaar; genoeg leuks tijdens de lockdown!

22-12-20

Tijdens de lockdown, van maandag 21 december 2020 t/m vrijdag 15 januari 2021, organiseren de sportregisseurs van Alkmaar Sport leuke speelpauzes op pleintjes en veldjes in Alkmaar. Doe ook gratis mee aan een leuk programma met spelletjes en activiteiten, aanmelden is niet nodig! Meer weten? KLIK HIER

19 Februari workshop 'Een goed slaappatroon ontwikkelen'

22-12-20

In 2021 worden er vier workshops "Een goed slaappatroon ontwikkelen" gehouden in Wijkcentrum De Oever in Alkmaar (Oudorp). De eerste start 19 februari. Je kunt je al aanmelden. Als je deelneemt aan deze workshop ontvang je informatie over de meest voorkomende slaapproblemen en hoe deze ontstaan. Je krijgt handvatten: hoe je slaapproblemen kunt voorkomen, hoe je je kind kunt leren om rustig in zijn/haar eigen bedje te laten blijven en hoe je om kunt gaan met problemen in de nacht. De workshop duurt twee uur. Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 ouders/opvoeders met kinderen tussen 0-12 jaar.

Voor aanmelden: KLIK HIER

Cursus Mindful zwanger en bevallen start 6 maart 2021

18-12-20

Wil jij bewust en ontspannen zwanger zijn? Wil jij je bevalling vol vertrouwen tegemoet zien? Wil je in je kracht staan voor de bevalling zoals jij dat zelf wilt mét je eigen waarden en wensen? Dan is de cursus Mindful Zwanger en Bevallen zeker iets voor jou! Er zijn meerdere startdata in 2021, de eerstvolgende begint 6 maart. KLIK HIER

Gratis online zelfhulp-trainingen GGZ NHN

17-12-20

GGZ Noord-Holland-Noord biedt gratis online zelfhulp-trainingen bij niet al te ernstige maar wel veelvoorkomende klachten. Deze trainingen bieden je de mogelijkheid je klachten te verminderen of wellicht volledig onder controle te krijgen. Enkele voorbeelden: Eenzaamheid tijdens de coronacrisis, Thuiswerken tijdens corona, Blijf thuis blijf fit, Gezonder leven, Beter slapen en nog veel meer. Voor meer informatie en aanmelden  KLIK HIER

Groeigids-chat

14-12-20

Thuis op de bank vragen stellen over de opvoeding en het opgroeien van je kind tussen 0-6 jaar is mogelijk via de chatfunctie van de Groeigids-App. Iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur ( dinsdag en donderdag tot 20.30 uur) zitten jeugdverpleegkundigen van de GGD klaar om vragen te beantwoorden. 

lees meer

Vandaag Paarse Vrijdag: bekijk de video van Veilige Haven

11-12-20

Zoals je misschien al weet is het vandaag is het Paarse Vrijdag. De dag om paars te dragen en daarmee solidariteit te tonen aan de LHBTI-gemeenschap. Heb jij een andere seksuele voorkeur dan wat mensen van je willen? En kan je dit niet bespreken met je ouders, vrienden en familie? Is jouw culturele achtergrond niet tolerant t.o.v. LHBTI? Dan kun je hulp krijgen van Veilige Haven Alkmaar. Klik hier voor het filmpje dat vandaag gelanceerd is. En neem een kijkje op de site van Veilige Haven Alkmaar.

Training Girls Talk

09-12-20

Het programma van Girls Talk richt zich op de seksuele empowerment van meiden en heeft als doel de seksuele gezondheid en het seksueel welzijn van meisjes te verbeteren.

Girls Talk bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur waarin meiden met elkaar praten over verliefd worden, relaties en jongens door middel van opdrachten, quiz, spelletje of video. 

Deze training wordt georganiseerd door Parlan, start 18 januari 2021 en is voor meisjes tussen de 14 en 21 jaar.

lees meer

 

Paarse Vrijdag

02-12-20

Op 11 december is het Paarse Vrijdag. Op deze tweede vrijdag van de maand laten leerlingen en leraren op hun school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. 

lees meer

 

Check onze agenda op cursussen in 2021

01-12-20

Er staan weer diverse cursussen en workshops in 2021 gepland, zoals Zwanger gezond en fit, Mindful zwanger en bevallen, Een baby, Praten met je baby, informatieavonden over de bevalling en meer.

Wel een heel ander onderwerp...maar je kunt je ook weer aanmelden voor de cursus "De kinderen scheiden mee".

Kijk in onze AGENDA  voor meer informatie, startdata en aanmelden.

Tips voor mensen met laag inkomen

01-12-20

Heb je een laag inkomen, of zit je door corona nog meer in de geldzorgen? Er is een landelijke campagne op gang gezet om mensen daar uit te helpen. KLIK HIER

En Halte Werk heeft informatie en tips over uitkeringen, een collectieve zorgverzekering voor minima, interessante kortingspassen zoals AlkmaarPas, HuygenPPas en MeedoenPas en meer. KLIK HIER

Workshop De kinderen scheiden mee

30-11-20

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. In de workshop De Kinderen Scheiden Mee kunnen kinderen hun verhaal kwijt en wordt er geluisterd naar wat zij te vertellen hebben. Er wordt gebruik gemaakt van actieve en creatieve werkvormen.
De workshop is bedoeld om kinderen de aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben en om een begin te maken met het verwerkingsproces. Niet omdat er al een probleem is, maar juist om te helpen dit te voorkomen.
De workshop De Kinderen Scheiden Mee vindt plaats op 6 maart 2021. 

lees meer

Nieuwe start van Your Next Step

27-11-20

MEE & de Wering en het RMC starten 26 januari weer met een nieuwe projectgroep van Your next step!, waarbij deelnemers na 12 weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek. Jongeren tussen de 16 en 23 jaar zonder startkwalificatie kunnen zich hiervoor weer aanmelden! 

Lees meer

Kom in contact met gelijkgestemden

26-11-20

'Wie gaat er met me mee' is hét platform voor sociale, culturele en sportieve verbinding.
Ben jij op zoek naar iemand die samen met jou leuke dingen wil doen? Of zoek je een gelijkgestemde om je passies mee te delen?
Op het platform 'Wie gaat er met me mee?' kun je die personen vinden. Dit doe je door zelf een oproep te plaatsen, of juist te reageren op een oproep van een ander.

lees meer