Nieuws

Alle nieuwsitems

In gesprek met De Hoofdzaak

09-04-20

Jongeren (12-27 jaar) uit Alkmaar, die behoefte hebben om met iemand te praten, kunnen contact opnemen met ervaringsdeskundige jongeren van De Hoofdzaak. Zij kunnen via Signaal of WhatsApp (06-44356229) een berichtje sturen om samen een een online gesprek in te plannen.

kijk de video

32 Tips voor een vrolijk Pasen thuis

09-04-20

De komende Paasdagen zullen anders verlopen dan voorgaande jaren. Om er toch voor de kids wat gezelligs van te maken heeft Kidsproof aan 25 moeders gevraagd om hun thuistips voor het Paasweekend te delen.
Lees meer

Opvoedblog April

09-04-20

Opvoedblog april  'Corona en pubers'
Een gezin met pubers kan normaal al heel pittig zijn.
Laat staan als je ineens veel op elkaars lip zit.

Lees de blog

Relatiestress door coronavirus?

03-04-20

De coronacrisis zet onze wereld op z’n kop en dat maakt angstig en onzeker.
Veel relaties komen onder druk te staan. Niet alleen omdat je partner misschien anders omgaat met de hele situatie, ook omdat je ineens veel tijd samen doorbrengt. Als alle afleiding buiten de deur wegvalt, ben je veel meer op elkaar aangewezen. Het kan zelfs voelen alsof je opnieuw moet leren samenwonen. Strijd, of elkaar niet begrijpen om hele kleine dingen die opeens heel groot worden. Two2Tango kan helpen. Neem een kijkje op  www.two2tango.info. Klik vervolgens op ‘Mijn Tango’. Inwoners uit de gemeente Alkmaar kunnen zich kosteloos registreren. Kom je er zelf niet uit? Je kunt altijd contact met de sociaal werkers van MEE & de Wering opnemen. Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kun je elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact met MEE & de Wering opnemen via 088 - 0075 000.

Coronavirus en andere updates

03-04-20

Kijk voor de meest recente updates over het Coronavirus op de site van GGD Hollands Noorden. KLIK HIER

Beeldschermtijd jonge kinderen toegenomen

31-03-20

Momenteel zijn de Media Ukkie-dagen aan de gang. Uit het Iene Miene Media-flitsonderzoek blijkt dat jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) gemiddeld 2,5 uur besteden aan beeldschermmedia sinds de coronacrisis, bijna een uur meer dan normaal. 

Lees meer

CJG Nieuwsbrief maart 2020 Zelfstandigheid

27-03-20

De CJG nieuwsbrief maart 2020 Zelfstandigheid is uit. Dit onderwerp hadden we al veel eerder gekozen en is nu extra relevant. We informeren je over hoe je zelfstandigheid bij kinderen kan stimuleren, tips over hoe je de dagen met elkaar kunt doorkomen, links naar updates over het virus en meer. KLIK HIER

Corona-Hulplijn: Passend onderwijs thuis

26-03-20

Nu de meeste kinderen niet meer naar school mogen vanwege het coronavirus, wordt er een groot beroep gedaan op leerkrachten, ouders en andere betrokkenen van deze kinderen.
Vooral bij kinderen die op school al extra ondersteuning kregen, kan deze situatie lastig zijn.
PPO Noord Kennemerland wil hierover met je meedenken via de Corona Hulplijn.
Deze hulplijn is bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur.

lees meer 

 

 

Tijdelijke aanpassing computerregeling

23-03-20

In verband met de maatregelen rond het coronavirus moeten kinderen thuis online onderwijs kunnen volgen. Daarom verstrekt Halte Werk tijdelijk bijzondere bijstand voor de kosten van een computer aan schoolgaande kinderen van 7 tot en met 17 jaar oud. Dit is een verruiming van de bestaande regeling.

lees meer

Oproep: Lever je vuurwerkbril in

23-03-20

Ziekenhuizen en verloskundigen en mogelijk verzorgingshuizen en gezinsvervangende huizen, thuiszorg kunnen heel goed vuurwerkbrillen gebruiken om veilig zorg te kunnen bieden.
Voor regio Alkmaar: breng ze op Bovenweg 17, Sint Pancras.
Voor overige regio's: informeer plaatselijk of zet zelf een verzamelpunt op. Er komt vanzelf wel een oproep waar in te leveren.
DEEL DIT BERICHT AUB!

Corona-hulp bij Alkmaarvoor elkaar

23-03-20

In deze corona-crisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk oppas hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.
Alkmaarvoor elkaar verzamelt alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo is de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Vraag om hulp of help een ander!

lees meer

10 Tips in het omgaan met de huidige thuissituatie

20-03-20

De huidige thuisblijfsituatie vanwege het Coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders/verzorgers. Hoe ga je hier als ouder mee om? Met deze tien tips van het Nederlands Jeugdinsituut hopen we een eerste richting te geven. De komende periode worden de tips aangevuld met concrete voorbeelden om ouders/verzorgers verder te helpen. KLIK HIER

Leuke tip voor het weekend: De Glimlach van een Kind

20-03-20

Het weekend staat voor de deur en miljoenen ouders zitten thuis met de kinderen. Er zijn overal op internet vele tips te vinden over wat je zou kunnen doen. Zo kregen wij deze leuke tip: het gratis online boek De Glimlach van een Kind. Er worden veel bijzondere momenten en gesprekken die je met je kind(eren) kunt hebben in beschreven. KLIK HIER

(inloop) Spreekuur Maatschappelijk Werk

18-03-20

In verband met de corona-crisis is er GEEN (inloop) spreekuur Maatschappelijk Werk op de locaties van CJG Alkmaar. Ook het Relatiespreekuur vindt niet plaats op het CJG.
Als je ondersteuning nodig hebt bij het oplossen van en omgaan met problemen in je dagelijks leven, in je werk of in je relatie, neem dan contact op met MEE&De Wering, via telefoonnummer 088-0075000.  (tussen 9.00  en 17.00 uur)

Workshops, cursussen en overige bijeenkomsten

17-03-20

In verband met het Coronavirus zijn alle activiteiten die in de Agenda staan t/m 6 april gecanceld.

Inloopspreekuur 0-4 jaar tijdens corona-crisis

16-03-20

In verband met de situatie rondom het coronavirus kunnen de inloopspreekuren alleen op afspraak worden bezocht. 

Heb je vragen over bijvoorbeeld slapen, huilen of wil je je kindje laten wegen?
Bel naar 088-01 00 550
Dan kijken we samen hoe we je kunnen helpen.

Uiteraard houdt iedereen zich aan de richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vragen ouders:

  • Niet te komen indien ouders en/of kinderen verkouden zijn, luchtwegklachten of koorts hebben.
  • Het CJG/consultatiebureau te bezoeken met slechts 1 ouder/verzorger.
  • Afstand (1,5 meter) te houden in de wachtruimte.

Daarnaast houdt men zich aan de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
- Regelmatig handen wassen.
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geen handen schudden.