Nieuws

Alle nieuwsitems

11 Mei: gratis festival voor Alkmaarse jongeren 14-24 jaar!

04-04-19

Alkmaarse Jongeren Centraal organiseert zaterdag 11 mei een gratis festival voor alle Alkmaarse jongeren van 14-24 jaar. Behalve een spetterend optreden van dj Sweet Le Freak  zijn er ook workshops dans, rugby, voetbal, bootcamp, informatie over scholing, werk en geldzaken, tweedehands kleding, gratis eten en drinken, en nog veel meer. Het festival is van 12:00-19:00 uur en vindt plaats in Sportcomplex Oosterhout,Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar. Kom ook!

KLIK HIER

2 April: Wereld Autisme Dag

29-03-19

Door de VN is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. En van 31 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Het thema is dit keer: Autisme werkt!  Lees meer

Cursus van Taalhuis: Samen solliciteren

29-03-19

De Nederlandse taal kan best lastig zijn, helemaal als je wilt solliciteren. Wanneer er spelfouten in je brief of cv staan, word je hier al snel op afgerekend. Heb je moeite met de Nederlandse taal? Het Taalhuis organiseert ook in 2019 weer de cursus "Samen Solliciteren" in de Bibliotheek. Bij deze cursus helpen we jou met het solliciteren naar een nieuwe baan! Met behulp van wekelijkse bijeenkomsten en opdrachten voor thuis wordt dit binnen 10 weken gerealiseerd. Startdatum en locatie: 10 mei Bibliotheek Alkmaar Centrum. Voor meer info en aanmelden, KLIK HIER

MOVERZ gratis cursus voor jongeren start in april

19-03-19

'MOVERZ' is een gratis cursus voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar die graag een sportieve en positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving. In negen weken kunnen jongeren hun sportieve en organisatorische talenten ontdekken om andere jongeren te motiveren, te inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten.
Maandag 8 april om 19.00 uur vind een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde jongeren bij Wijkcentrum De Eenhoorn (Verdronkenoord 44). Tijdens deze bijeenkomst krijgen de jongeren meer informatie over de inhoud van de cursus en kunnen zij kennismaken met de coach. Wil je je direct aanmelden voor deze gratis cursus? Deze start op maandag 15 april om 19.00 uur in Wijkcentrum De Eenhoorn. KLIK HIER

Nieuwsbrief maart 2019: Ontwikkeling van talenten

15-03-19

De CJG Nieuwsbrief maart 2019 is uit! Dit keer gaat het over de ontwikkeling van talenten bij kinderen. Het is mooi om kinderen/jongeren te laten ontdekken wat ze zelf echt leuk vinden en waar ze talent voor hebben. Indien nodig kan een béétje sturing daarbij geen kwaad: sommige interesses kunnen opgewekt worden. Denk bijvoorbeeld aan museumbezoek, een vakantie, workshops, boeken, sport en beweging of lekker creatief bezig zijn. Dit en meer komt aan bod in deze nieuwsbrief, met informatieve websites, tips, evenementen en meer. Veel leesplezier!

KLIK HIER

Woensdagochtendcafé 13 maart

08-03-19

Elke tweede woensdag van de maand is het Woensdagochtendcafé in Wijkcentrum Overdie geopend tussen 10.00 en 11.30 uur voor ouders en kinderen 0-4 jaar. Je kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen. We drinken samen koffie of thee terwijl de kinderen lekker spelen. Woensdag 13 maart is het weer zover en ben je van harte welkom in de Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

Sporten en bewegen met een beperking

08-03-19

Sporten en bewegen is gezond en leuk; het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Een handicap hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Organisaties als Uniek Sporten, Sport-Z Alkmaar zetten zich hiervoor in en zo organiseert Atletiekvereniging Hylas op 17 april een gratis clinic RaceRunning voor kinderen met een beperking. Klik op de paarse links voor alle informatie en om je aan te melden.

Halte Taal balie 34: voor hulp bij taalproblemen

15-02-19

Wil je beter leren lezen, spreken, schrijven of werken met de computer? Hoe een (online)formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven of te solliciteren? Ga naar Halte Taal aan balie 34 van het Stadskantoor in Alkmaar. Halte Taal is elke dinsdag en woensdag open van 09:00 – 13:00 uur. Samen met jou zoeken de medewerkers van Halte Taal naar gratis hulp in de buurt.

lees meer

AutThere

14-02-19

AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme. De AutThere app is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken.

lees meer

Two2Tango

14-02-19

Two2Tango lanceert op 14 februari de nieuwe website, met informatie en advies over relatietwijfel en (echt)scheiding voor inwoners van Alkmaar. Dit kan gecombineerd worden met professionele begeleiding door een maatschappelijk werker. Voor een afspraak kun je contact opnemen met MEE & de Wering via 088 0075 000.

lees meer

Oudersupportavonden Brijder Jeugd

13-02-19

Brijder Jeugd organiseert iedere tweede maandag van de maand een oudersupport avond voor ouders van kinderen die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig.

lees meer

IkDURF: nieuwe weerbaarheidstraining Sport-Z

08-02-19

IkDURF is de nieuwe weerbaarheidstraining van Sport-Z welke is bedoeld voor kinderen van 8-15 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigen vaardigheden en positieve feedback. Gedurende 8 bijeenkomsten komen de kinderen bij elkaar in een gymzaal, waar zij de mogelijkheid krijgen om te oefenen met ‘ander gedrag’. 

Lees meer

De Tjekkin crew zoekt ouders!

08-02-19

Ben je een ouder of verzorger van een kind onder de 12? Heeft je gezin of je kind ervaring met Jeugdhulp, en woon je in één van onderstaande gemeenten? Sluit je dan aan bij de Tjekkin crew! De Tjekkin crew is een initiatief van gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo samen met Cliëntenbelange, en zoekt ouders om de jeugdhulp beter te maken, samen met andere ouders, jongeren, jeugdhulpprofessionals en ambtenaren. Interesse? Bel, app of mail voor een afspraak: Daan Stremmelaar: 0620307702 / d.stremmelaar@clientenbelang.nl
of neem een kijkje op https://www.tjekkin.nl/Woensdagochtendcafé

06-02-19

Elke tweede woensdag van de maand is het Woensdagochtendcafé geopend tussen 10.00 en 11.30 uur voor ouders en kinderen 0-4 jaar. Je kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen. We drinken samen koffie of thee terwijl de kinderen lekker spelen. Het Woensdagochtendcafé is volgende week 13 februari geopend in wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

Spel- en Praatgroep KIES 12-18 jaar

30-01-19

De Spel-en Praat groep KIES is een lotgenotengroep voor kinderen in (echt)scheidingssituaties. Aan de hand van hun verhalen, spel, drama, tekenen en andere creatieve vormen gaan de kinderen/jongeren met elkaar in gesprek, onder de begeleiding van de coaches. Ze ervaren dat ze niet de enigen zijn. In april start er een groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

lees meer

Hoofdluis: 10 alternatieve middelen!

29-01-19

Alleen al bij het horen van het woord luizen, begint je hoofd waarschijnlijk direct te kriebelen. De kans is groot dat jouw kind ooit een keer echt last van luizen krijgt. Dan kan je natuurlijk naar de winkel rennen voor een speciale lotion of luizenshampoo, maar dat hoeft niet. Met een luizenkam en middelen die je misschien al in de kast hebt staan, komt je kind ook van die nare kriebelbeestjes af.

Lees meer