Nieuws

Alle nieuwsitems

Alkmaar Avond4daagse vanuit je eigen huis

11-06-20

Alkmaar heeft zich officieel aangesloten bij de Avond4daagse – Home Edition, een landelijk initiatief van de KNWB. Je kunt je online aanmelden om vervolgens vanuit je eigen huis 4 dagen een eigen wandelroute te lopen, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels. Wie de wandelingen voltooit krijgt de officiële avond4daagse wandelmedaille thuisgestuurd! Zo wordt de 66e Alkmaarse avond4daagse er één om nooit te vergeten. Klik HIER om te lezen hoe het werkt en om je aan te melden.

Betrokkenheid bij middelbare school

11-06-20

Sommige ouders krijgen er na de zomervakantie mee te maken: hun kind gaat naar de middelbare school. Er verandert veel en dat kan best spannend zijn. In dit filmpje zie je hoe je als ouder betrokken kunt blijven.

Home-Start zoekt vrijwilligers

09-06-20

Er wordt in deze Corona-periode veel gevraagd van ouders. Home-Start is juist nu op zoek naar vrijwilligers die gezinnen ook in deze periode willen ondersteunen.

Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-18 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kan in deze tijd ook digitaal of via de telefoon. Met elkaar afspreken is ook mogelijk. Maar wel volgens de voorschriften van het RIVM. Vrijwilligers bepalen bij zelf welke keuze zij daarin maken. Heb je opvoedervaring, kun je goed luisteren, heb je belangstelling voor anderen en zou je graag een gezin (weer) op weg willen helpen? Dan is Home-Startop zoek naar jou. Voordat je ingezet wordt, volg je eerst een training die binnenkort van start gaat.

Meld je aan of bel voor meer informatie naar kantoor Humanitas Noord-Kennemerland: 072-540 1800 of mail naar home-start.nkl@humanitas.nl.

Week van de jonge Mantelzorger 1 t/m 7 juni

03-06-20

 3FM DJ Frank van der Lende zorgt voor zijn vader. Tip van Frank: 'Praat erover, roep hulp in. Want je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen'.

bekijk de video

 

Schrijf je in voor de Virtuele Vierdaagse

29-05-20

De Avondvierdaagse is afgelast, maar er is een superleuk alternatief: de Virtuele Vierdaagse, dé sportieve uitdaging voor iedereen met of zonder beperking, tussen 1 en 7 juni 2020: KLIK HIER

Coach4you zoekt coaches

28-05-20

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor ieder kind een grote stap. De vrijwilligers van Coach4you zijn gemotiveerd en getraind en ondersteunen leerlingen van scholen in Alkmaar en omgeving die dat nodig hebben. Voor het nieuwe schooljaar kunnen zowel leerlingen als coaches zich nog aanmelden; leerkrachten van groep 8 van de basisschool kunnen de leerlingen aanmelden die in aanmerking komen voor Coach4you. Heb je interesse als coach, klik voor aanmelden dan HIER

Geboorteverlof per 1 juli

28-05-20

Vanaf 1 juli krijgen partners na de bevalling vijf weken aanvullend geboorteverlof. Sinds 2019 hebben partners na de bevalling vijf dagen geboorteverlof. In totaal hebben partners dus nu zes weken.

lees meer

Week van de Jonge Mantelzorger

27-05-20

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.
Jonge mantelzorgers maken zich in deze coronatijd meer dan anders zorgen over de gezondheid van hun naaste. Het Mantelzorgcentrum heeft een online platform gelanceerd om jongeren samen te brengen.

Op het digitale platform Discord hebben jonge mantelzorgers de ruimte om elkaar veilig op te zoeken en met elkaar te chatten. Als een jongere behoefte heeft aan contact met of hulp van een professional, dan kan dat ook via dit platform.

Wat is een jonge mantelzorger?

  • Thuiswonende kinderen of jongeren die voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid zorgen
  • Een broer of zus van een zorgintensief kind 
  • Kinderen van ouders met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek

Staande blijven in coronatijd

25-05-20

Op woensdag 27 mei start de eerste online ontmoetingsgroep van MEE & de Wering voor ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte: Staande blijven in coronatijd. Ouders gaan met elkaar in gesprek over thema’s als angst, onzekerheid, ritme en balans vinden en nieuwe energie opdoen.

lees meer

De Dag van het Gescheiden Kind

20-05-20

Op 26 mei is het De Dag van het Gescheiden Kind. Als ouders uit elkaar gaan, verandert voor een kind plotseling alles wat vertrouwd was. Het kind vraagt zich af wat er nu allemaal gaat gebeuren en durft deze vragen misschien niet aan de ouders te stellen. 
De workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. De workshop vindt plaats op 3 oktober.

lees meer

Buitentips voor kids!

15-05-20

Langzaamaan openen er steeds meer speeltuinen, zwembaden en klimparken in de Kop van Noord-Holland. Zo kun je zelfs alweer een kinderfeestje geven! Bekijk de leuke nieuwsbrief van Kidsproof en check hieronder waar en wanneer we er weer op uit kunnen gaan. Ook een lijstje met 15 ideeën waar kinderen urenlang zoet mee kunnen zijn!

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF

De internationale Dag van het Gezin

14-05-20

Op 15 mei is het de Internationale Dag van het Gezin. Naast het feit dat het best lastig kan zijn om als gezin momenteel veel op elkaars lip te zitten, is het ook uniek om zoveel tijd bij elkaar te zijn. Dit is hét moment om na te gaan of de manier waarop je je gezinsleven vormgeeft is waarvan je later denkt: 'Dit had ik niet anders willen doen!' Ouders die daarover twijfelen, niet helemaal tevreden zijn of benieuwd zijn naar ervaringen van andere gezinnen, kunnen zich nu al opgeven voor de cursus  De Tijd van je Leven, die waarschijnlijk in september van start gaat. Ouders die zich nu al inschrijven ontvangen bovendien leuke extraatjes.

lees meer

Nieuwsbrief mei 2020

13-05-20

Het 'normale' leven lijkt heel voorzichtig op gang te komen. De basisschool en kinderopvang zijn (deels) weer open en kinderen en jongeren mogen buiten weer samen sporten. De nieuwsbrief van mei staat in het teken van Eten&Drinken, iets wat iedereen doet omdat het lekker is én om gezond te blijven. Want naast goed slapen en bewegen is gezond eten belangrijk voor de weerstand.

lees de nieuwsbrief

Zwembaden weer open

11-05-20

Er kan weer gezwommen worden in Alkmaar. Door samen rekening te houden met de noodzakelijke aanpassingen is zwemmen weer mogelijk vanaf 11 mei in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout.

lees meer

Gezond huis

07-05-20

Naast goed slapen en bewegen is gezond eten belangrijk voor de weerstand. Door het huis 'gezond' in te richten is de verleiding om te snacken en te snoepen kleiner. Hoeveel ongezond en gezond eten heb je in huis? En hoe zichtbaar is het? Jouw huis helpt je tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet en het ongezonde juist minder (zichtbaar) aanwezig is. Wil je weten of jouw huis je helpt om gezonder te kiezen?

kijk de video

 

SportFUN-lessen van Sport-Z weer hervat

07-05-20

Nu de regering de beperkende maatregelen voor jeugdige sporters heeft versoepeld worden de wekelijkse SportFUN lessen op woensdagmiddag weer hervat. Niet binnen in de sportzaal van De Meent Bauerfeind maar buiten, bij Outdoorpark Alkmaar. Onder begeleiding trokken de kinderen 6 mei voor het eerst weer met elkaar op, na een wekenlange stop. Tot grote vreugde van iedereen. Dat bleek wel uit kreten als, “Het is wel erg jammer als je thuiszit, dan heb je veel minder tijd om met de juf en de anderen te zijn. En wauw, jouw haar is nóg langer geworden!”.