Nieuws

Alle nieuwsitems

Vandaag 20-11 Dag van de Rechten van het Kind

20-11-19

Vandaag, 20 november, is de internationale Dag van de Rechten van het Kind.Alle kinderen en jongeren hebben rechten. Deze staan beschreven in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Het verdrag definieert ‘kind’ als ieder persoon die nog geen achttien jaar oud is. Meer weten? KLIK HIER

 

Praatgroep gescheiden ouders 25 november geannuleerd

19-11-19

Belangrijke mededeling voor wie dit in zijn/haar agenda heeft gezet: het proefproject Praatgroep gescheiden ouders op 25 november bij het CJG in de Merwedestraat 4 in Alkmaar (Oudorp) gaat helaas niet door. Wij houden je op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is in 2020.

Week van de Kindermishandeling 18-24 november

15-11-19

In Nederland groeien bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij VEILIG THUIS (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Zaterdag 16 november: intocht van de Sint!

15-11-19

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaaas weer aan in Alkmaar voor zijn jaarlijkse bezoek aan de stad. Samen met zijn Pieten vaart de Sint over het Luttik Oudorp richting het Waagplein, om vervolgens met zijn paard én Pieten een uitgebreide tocht door Alkmaar te maken.

Lees meer

11 November is de dag......Sint Maarten!

08-11-19

Maandag 11 november is het weer zover: Sint Maarten! Hartstikke leuk voor de kinderen, die met hun al dan niet zelfgemaakte lampionnetjes de deuren langsgaan en hun liedjes laten horen in ruil voor lekkers! Na Sint Maarten is je kind trots op zijn ‘opbrengst’. Jij bent er misschien minder blij mee, want al dat lekkers is niet echt gezond. Wat doe je met al dat snoep na Sint Maarten?
KLIK HIER 

Zondag 10 november: Dag van de Mantelzorg

08-11-19

Elk jaar is het op 10 november Dag van de Mantelzorg; de dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. In het hele land zijn diverse activiteiten. KLIK HIER om te zien wat het Mantelzorgcentrum een week later (17 november) in Alkmaar organiseert. Eén keer per jaar - vóór 15 december - kunnen Alkmaarse zorgvragers voor hun mantelzorger(s) het Mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is een extraatje van 200 euro. Klik op deze BUTTON voor meer info en aanvragen.

13 November: woensdagochtendcafé met de kids!

06-11-19

13 November is het weer zover: het Woensdagochtendcafé, voor ouders en kinderen (0-4 jaar). Komen jullie (ook) langs? Je bent van harte welkom van 10.00 tot 11.30 uur in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8 -10.  Meer weten? KLIK HIER

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit!

06-11-19

De CJG nieuwsbrief november 2019 is uit, met als thema: "Slapen en zzzo". Veel mensen hebben slaapproblemen, en niet alleen volwassenen. Ook bij baby's, peuters, kleuters en jongeren komt het voor. Lees er alles over en ook wat je er mogelijk aan kunt doen, klik op:  NIEUWSBRIEF

Iedere woensdagmiddag Kids Fun in Mare Nostrum

25-09-19

Tot en met 13 november kun je iedere woensdagmiddag van 15:00-16:00 uur naar wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar (Noord) voor Kids Fun, een middag met creatieve activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; knutselen, kleien, en leuke thema's!

De cursus "Sterke meiden"

24-09-19

Deze cursus is bedoeld voor meiden van 12-14 jaar die moeite hebben met leren. Sommige meiden zijn kwetsbaar als het gaat om verliefdheid, het krijgen van verkering of een vriendschap. Je denkt dat je goed voor jezelf opkomt, maar soms wil iemand dingen van je die je eigenlijk helemaal niet wilt. In de cursus leer je dat je eigen keuzes kan maken. Neem een kijkje in onze AGENDA als je meer wilt weten.

Sport-buurtwerkactiviteiten in Alkmaar

23-09-19

Momenteel is het nog steeds Nationale Sportweek (t/m 29 september). Wist je trouwens dat er sinds 18 september 2019 op woensdagmiddagen in de wijken Koedijk, Overdie en Oudorp sportbuurtwerkactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar onder begeleiding van een ervaren sportdocent? (In De Mare is de start in januari 2020). Voor meer info KLIK HIER 

De CJG nieuwsbrief september is uit!

30-08-19

De CJG nieuwsbrief september 2019 is uit. Dit keer is het thema "ritme en structuur"; hoe pak je na de vakantie de draad van het dagelijks leven weer op met je gezin? Handige links, tips, een filmpje, CJG info en meer. KLIK HIER

Start Woensdagochtendcafé

28-08-19

Op 11 september is het Woensdagochtendcafé weer geopend. Ouders van kinderen van 0-4 jaar kunnen elkaar daar elke tweede woensdag van de maand ontmoeten. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl de ouders, als zij daar behoefte aan hebben, met elkaar in gesprek kunnen gaan onder het genot van een kopje koffie of thee.

lees meer

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers

26-08-19

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers in de regio Noord-Holland Noord die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen kind en niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken. Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet-verzorgende ouder.

Herken jij jezezelf hierin?
• Je bent minimaal 30 jaar oud en hebt een sterke affiniteit in het werken/omgaan met kinderen in de leeftijd rond 0-12 jaar.
• Je vindt makkelijk aansluiting bij hun belevingswereld, kunt kinderen stimuleren en motiveren.
• Je staat stevig in je schoenen en bent in staat je neutraal en objectief op te stelen. Hiernaast ben je in staat om te gaan met weerstand van zowel kinderen als volwassenen.
• Je stelt het kind centraal en bent in staat de veiligheid van het kind te waarborgen.
• Je bent flexibel in je inzet en kunt zelfstandig werken en beslissingen nemen.
• Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.
• Een auto is een pré, maar geen noodzaak.

MEE & de Wering biedt:
• Een training op maat om je goed voor te bereiden.
• Individuele (begeleidings-)gesprekken met je coördinator.
• Een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer van € 0,28 per kilometer. 
• Een vrijwilligersbijeenkomst (eens per 6 weken) waarin allerlei BOR-zaken besproken worden.

Voor meer informatie of aanmelden:
Klaas Homsma 06-18469614 of Mariska Kraakman 06-28473424 
of via: 
bor@meewering.nl.

 

17 oktober start cursus: Help, mijn kind kan niet zonder

15-08-19

Brijder Preventie start donderdag 17 oktober in Alkmaar met de cursus "Help, mijn kind kan niet zonder", een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen die problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De gratis cursus bestaat uit vier avonden en een terugkomavond. 

Lees meer

Stichting Jonge Helden: rouw- en verliesprogramma's op scholen

26-07-19

Stichting Jonge Helden organiseert op scholen, veelal onder schooltijd, diverse preventieve, laagdrempelige, onafhankelijke rouw- en verliesprogramma’s. Het doel van Stichting Jonge Helden is voorkomen dat kinderen/ jongeren ernstig vastlopen nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken. Maandag 28 oktober start het Jonge Helden Kameleon programma over echtscheiding en ook het Overhoopprogramma voor jonge mantelzorgers. Klik op deze links voor meer info: Kameleonprogramma    Overhoopprogramma