Nieuws

Alle nieuwsitems

Veilige Haven Alkmaar; website voor jonge LHBTI's

07-05-20

LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel) zijn, is in veel culturen niet geaccepteerd. Het is niet zo gek dat je in de knoop kunt raken over wie en wat je bent.

Informatie voor anderstaligen

29-04-20

Voor mensen die bijvoorbeeld beter Tigrinya, Arabisch, Turks of Spaans dan Nederlands lezen of spreken staat er informatie over Opvoeden in Corona-tijd op de site.

lees meer

Tipkrant Positief Opvoeden is uit!

24-04-20

Bekijk de digitale Tipkrant van Positief Opvoeden, met tips en verhalen om ouders te ondersteunen tijdens de corona-crisis, zoals de Top10 Opvoedtips in onzekere tijden, Opvoedtips in beeld, Goed voor jezelf zorgen en nog veel meer. Lees het allemaal door HIER te klikken.

 

 

 

Informatieavonden Verslaving - Online

20-04-20

Brijder Preventie organiseert online informatieavonden over verslaving op 30 april en 7 mei. Deze informatieavonden zijn voor ouders, kinderen, vrienden van personen die verslaafd zijn aan bijvoorbeeld drank, drugs of gokken.

lees meer

Alkmaarvoorelkaar, ook voor jongeren

18-04-20

Uit een recent onderzoek van Young Impact blijkt dat jongeren zich in deze crisis enorm betrokken voelen bij onze maatschappij: 71% vindt het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen. Meer dan de helft (53%) zegt dat de huidige situatie ervoor gezorgd heeft dat hij/zij nu meer geneigd is om iets voor anderen te betekenen.
Ook in Alkmaar kun je als jongere hulp bieden of vragen!

lees meer

StraatGeluidHome website voor jongeren

17-04-20

StraatGeluid heeft een speciale website ingesteld: StraatGeluidHome

 

Online lezingen over opvoeden

16-04-20

De coronacrisis heeft een grote invloed op het dagelijks leven van ouders en gezinnen. Het is goed voor te stellen dat ouders vragen hebben over de opvoeding nu het hele gezin de hele dag thuis is. Thuiswerken en je kind(eren) helpen met het schoolwerk. Hoe doe je dat? Hoe doen andere ouders het eigenlijk?
GGD HN organiseert drie gratis online lezingen op de volgende data:
• Dinsdag 21 april: Positief Opvoeden in onzekere tijden.
• Donderdag 23 april: Positief Opvoeden: thuiswerken en schoolwerk combineren.
• Donderdag 7 mei: Positief Opvoeden: een vooruitblik op de toekomst.
De aanvangstijd is om 20.30 uur. De online lezingen duren tussen de 30 tot 45 minuten.

 

Online lessen bij de Talentcirkel

15-04-20

De Talentcirkel is een platform dat als doel heeft mensen binnen en buiten de school met elkaar te verbinden; met of zonder lesbevoegdheid, die iets zinnigs of moois aan de kinderen vertellen of met ze ondernemen.
De Talentcirkel biedt nu online lessen aan voor kinderen van verschillende leeftijden: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 jaar en ouder. 

lees meer

(Groeps)vaccinaties

14-04-20

Op advies van het RIVM stelt GGD HN vanaf 16 maart groepsvaccinaties HPV, Meningokokken ACWY en DTP/BMR uit.
De afspraak voor de 22 wekenprik voor zwangeren gaat wel door. De 22 wekenprik haal je bij een consultatiebureau bij jou in de buurt.

lees meer

 

 

Binnenkort: afhaalbieb voor de jeugd

10-04-20

In een aantal van de vestigingen start Bibliotheek Kennemerwaard volgende week met een afhaalservice voor boeken voor kinderen van 0 - 12 jaar. KLIK HIER

 

 

NoLimit jongeren op de boodschappenbakfiets

10-04-20

Een mooi initiatief van de jongeren van NoLimit die vanaf deze week al fietsend op de bakfiets door de wijken van Alkmaar gaan, om onze oudere en beperkte stadsgenoten van boodschappen te voorzien. KLIK HIER   en neem een kijkje op deze website: www.onsalkmaar.nl

 

Een Monsterlijk leuk project!

10-04-20

Alkmaarse kunstenaars roepen kinderen en anderen die mee willen doen op een eigen coronavirus-gedrocht te tekenen, schilderen of knutselen voor het Monsterlijk Museum. Doe jij ook mee? KLIK HIER

In gesprek met De Hoofdzaak

09-04-20

Jongeren (12-27 jaar) uit Alkmaar, die behoefte hebben om met iemand te praten, kunnen contact opnemen met ervaringsdeskundige jongeren van De Hoofdzaak. Zij kunnen via Signaal of WhatsApp (06-44356229) een berichtje sturen om samen een een online gesprek in te plannen.

kijk de video

32 Tips voor een vrolijk Pasen thuis

09-04-20

De komende Paasdagen zullen anders verlopen dan voorgaande jaren. Om er toch voor de kids wat gezelligs van te maken heeft Kidsproof aan 25 moeders gevraagd om hun thuistips voor het Paasweekend te delen.
Lees meer

Opvoedblog April

09-04-20

Opvoedblog april  'Corona en pubers'
Een gezin met pubers kan normaal al heel pittig zijn.
Laat staan als je ineens veel op elkaars lip zit.

Lees de blog

Relatiestress door coronavirus?

03-04-20

De coronacrisis zet onze wereld op z’n kop en dat maakt angstig en onzeker.
Veel relaties komen onder druk te staan. Niet alleen omdat je partner misschien anders omgaat met de hele situatie, ook omdat je ineens veel tijd samen doorbrengt. Als alle afleiding buiten de deur wegvalt, ben je veel meer op elkaar aangewezen. Het kan zelfs voelen alsof je opnieuw moet leren samenwonen. Strijd, of elkaar niet begrijpen om hele kleine dingen die opeens heel groot worden. Two2Tango kan helpen. Neem een kijkje op  www.two2tango.info. Klik vervolgens op ‘Mijn Tango’. Inwoners uit de gemeente Alkmaar kunnen zich kosteloos registreren. Kom je er zelf niet uit? Je kunt altijd contact met de sociaal werkers van MEE & de Wering opnemen. Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kun je elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact met MEE & de Wering opnemen via 088 - 0075 000.