Nieuws

Alle nieuwsitems

Week van de jonge Mantelzorger 1 t/m 7 juni

03-06-20

 3FM DJ Frank van der Lende zorgt voor zijn vader. Tip van Frank: 'Praat erover, roep hulp in. Want je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen'.

bekijk de video

 

Schrijf je in voor de Virtuele Vierdaagse

29-05-20

De Avondvierdaagse is afgelast, maar er is een superleuk alternatief: de Virtuele Vierdaagse, dé sportieve uitdaging voor iedereen met of zonder beperking, tussen 1 en 7 juni 2020: KLIK HIER

Coach4you zoekt coaches

28-05-20

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor ieder kind een grote stap. De vrijwilligers van Coach4you zijn gemotiveerd en getraind en ondersteunen leerlingen van scholen in Alkmaar en omgeving die dat nodig hebben. Voor het nieuwe schooljaar kunnen zowel leerlingen als coaches zich nog aanmelden; leerkrachten van groep 8 van de basisschool kunnen de leerlingen aanmelden die in aanmerking komen voor Coach4you. Heb je interesse als coach, klik voor aanmelden dan HIER

Geboorteverlof per 1 juli

28-05-20

Vanaf 1 juli krijgen partners na de bevalling vijf weken aanvullend geboorteverlof. Sinds 2019 hebben partners na de bevalling vijf dagen geboorteverlof. In totaal hebben partners dus nu zes weken.

lees meer

Week van de Jonge Mantelzorger

27-05-20

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.
Jonge mantelzorgers maken zich in deze coronatijd meer dan anders zorgen over de gezondheid van hun naaste. Het Mantelzorgcentrum heeft een online platform gelanceerd om jongeren samen te brengen.

Op het digitale platform Discord hebben jonge mantelzorgers de ruimte om elkaar veilig op te zoeken en met elkaar te chatten. Als een jongere behoefte heeft aan contact met of hulp van een professional, dan kan dat ook via dit platform.

Wat is een jonge mantelzorger?

  • Thuiswonende kinderen of jongeren die voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid zorgen
  • Een broer of zus van een zorgintensief kind 
  • Kinderen van ouders met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek

Staande blijven in coronatijd

25-05-20

Op woensdag 27 mei start de eerste online ontmoetingsgroep van MEE & de Wering voor ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte: Staande blijven in coronatijd. Ouders gaan met elkaar in gesprek over thema’s als angst, onzekerheid, ritme en balans vinden en nieuwe energie opdoen.

lees meer

Buitentips voor kids!

15-05-20

Langzaamaan openen er steeds meer speeltuinen, zwembaden en klimparken in de Kop van Noord-Holland. Zo kun je zelfs alweer een kinderfeestje geven! Bekijk de leuke nieuwsbrief van Kidsproof en check hieronder waar en wanneer we er weer op uit kunnen gaan. Ook een lijstje met 15 ideeën waar kinderen urenlang zoet mee kunnen zijn!

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief mei 2020

13-05-20

Het 'normale' leven lijkt heel voorzichtig op gang te komen. De basisschool en kinderopvang zijn (deels) weer open en kinderen en jongeren mogen buiten weer samen sporten. De nieuwsbrief van mei staat in het teken van Eten&Drinken, iets wat iedereen doet omdat het lekker is én om gezond te blijven. Want naast goed slapen en bewegen is gezond eten belangrijk voor de weerstand.

lees de nieuwsbrief

Zwembaden weer open

11-05-20

Er kan weer gezwommen worden in Alkmaar. Door samen rekening te houden met de noodzakelijke aanpassingen is zwemmen weer mogelijk vanaf 11 mei in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout.

lees meer

Gezond huis

07-05-20

Naast goed slapen en bewegen is gezond eten belangrijk voor de weerstand. Door het huis 'gezond' in te richten is de verleiding om te snacken en te snoepen kleiner. Hoeveel ongezond en gezond eten heb je in huis? En hoe zichtbaar is het? Jouw huis helpt je tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet en het ongezonde juist minder (zichtbaar) aanwezig is. Wil je weten of jouw huis je helpt om gezonder te kiezen?

kijk de video

 

SportFUN-lessen van Sport-Z weer hervat

07-05-20

Nu de regering de beperkende maatregelen voor jeugdige sporters heeft versoepeld worden de wekelijkse SportFUN lessen op woensdagmiddag weer hervat. Niet binnen in de sportzaal van De Meent Bauerfeind maar buiten, bij Outdoorpark Alkmaar. Onder begeleiding trokken de kinderen 6 mei voor het eerst weer met elkaar op, na een wekenlange stop. Tot grote vreugde van iedereen. Dat bleek wel uit kreten als, “Het is wel erg jammer als je thuiszit, dan heb je veel minder tijd om met de juf en de anderen te zijn. En wauw, jouw haar is nóg langer geworden!”.

Veilige Haven Alkmaar; website voor jonge LHBTI's

07-05-20

LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel) zijn, is in veel culturen niet geaccepteerd. Het is niet zo gek dat je in de knoop kunt raken over wie en wat je bent.

Informatie voor anderstaligen

29-04-20

Voor mensen die bijvoorbeeld beter Tigrinya, Arabisch, Turks of Spaans dan Nederlands lezen of spreken staat er informatie over Opvoeden in Corona-tijd op de site.

lees meer

Tipkrant Positief Opvoeden is uit!

24-04-20

Bekijk de digitale Tipkrant van Positief Opvoeden, met tips en verhalen om ouders te ondersteunen tijdens de corona-crisis, zoals de Top10 Opvoedtips in onzekere tijden, Opvoedtips in beeld, Goed voor jezelf zorgen en nog veel meer. Lees het allemaal door HIER te klikken.

 

 

 

Informatieavonden Verslaving - Online

20-04-20

Brijder Preventie organiseert online informatieavonden over verslaving op 30 april en 7 mei. Deze informatieavonden zijn voor ouders, kinderen, vrienden van personen die verslaafd zijn aan bijvoorbeeld drank, drugs of gokken.

lees meer

Alkmaarvoorelkaar, ook voor jongeren

18-04-20

Uit een recent onderzoek van Young Impact blijkt dat jongeren zich in deze crisis enorm betrokken voelen bij onze maatschappij: 71% vindt het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen. Meer dan de helft (53%) zegt dat de huidige situatie ervoor gezorgd heeft dat hij/zij nu meer geneigd is om iets voor anderen te betekenen.
Ook in Alkmaar kun je als jongere hulp bieden of vragen!

lees meer