Nieuws

Alle nieuwsitems

Zwangerschapszwemmen

16-07-19

Ben je zwanger en wil je graag op een goede manier in beweging blijven? Dan is zwangerschapszwemmen ideaal. Onder begeleiding van een instructeur werk je aan je conditie en doe je ontspanningsoefeningen. Naast de ontspannende werking van het water heeft zwemmen bovendien een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de ademhaling.

lees meer

Informatieve filmpjes over opvoeden

09-07-19

Heb je het filmpje over het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar weleens bekeken? KLIK HIER en scroll ook even verder naar beneden voor de link naar allerhande informatieve filmpjes over opvoeden van Stichting Opvoeden.nl.

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

05-07-19

Via de gemeente kunnen ouders, die tijdelijk niet kunnen werken om sociale of medische redenen, een inkomensafhankelijke tegemoetkoming krijgen in de kinderopvangkosten, op basis van een Sociaal Medische Indicatie (SMI). 

Lees meer

Nieuwsbrief juli: zomer, vakantie, workshops etc.

04-07-19

De CJG nieuwsbrief juli 2019 is uit! Zomer, zon, vakantie, lekker sporten en bewegen, cursussen en workshops, Instagram, zwanger in de zomer, op reis met de baby, en nog veel meer. 

Open de nieuwsbrief

Schrijf je HIER in als je onze nieuwsbrief (komt om de twee maanden uit) in je mailbox wilt ontvangen.

Snelbinders

03-07-19

De laatste weken voor de zomervakantie lijken elk jaar drukker te worden. Doordeweeks is er amper nog tijd om even samen te zijn met de kinderen. Hoe graag je het ook anders zou willen, er is meer dat deze weken aandacht nodig heeft. Dan kan je wel een ‘snelbinder’ gebruiken: van die kleine dingen die de verbinding tussen jou en je zoon of dochter een duwtje in de goede richting geven. Herkenbaar?

lees meer

Opvoedblog juli

01-07-19

Kinderen leven het best op het ‘rust en regelmaat’-principe. Dat houdt in dat kinderen het fijn vinden als ze weten wat hen te wachten staat. Hoe hun dag eruit komt te zien. En dus weten waar zij aan toe zijn. Het leuke van een vakantie is juist dat de dag zal lopen zoals het loopt; geen verplichtingen en geen vaste afspraken. Betekent dit dat je als ouders nooit op vakantie kan omdat er dan minder regelmaat is? Zeker niet!

lees meer

VoorleesExpress

25-06-19

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

lees meer

Playing for Success in het AFAS stadion van AZ

17-05-19

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Om sociaal-emotionele redenen loopt het op school, soms tijdelijk, minder lekker dan je verwacht. Er komt niet uit wat erin zit. Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Hierdoor worden de schoolprestaties beter. Het leercentrum bevindt zich in de Co Adriaanse Persruimte van het AFAS stadion van voetbalorganisatie AZ. Bekijk het promo-filpmje
Nieuwsbrief mei 'Naar buiten!'

08-05-19

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel buiten spelen beter scoren op tests op school, beter kunnen luisteren en socialer zijn. Ook voor volwassenen doet buitenlucht wonderen. Het verbetert je humeur en actief zijn in de buitenlucht helpt je te ontspannen.

lees de nieuwsbrief

Nieuw in Alkmaar: het Lichtjes Café

03-05-19

Nieuw in Alkmaar: het Lichtjes Café. Initiatiefneemster en verloskundige Roos Ament organiseert 11 mei (de zaterdag vóór moederdag) een speciaal ontmoetingsmoment voor ouders die een kindje verloren tijdens zwangerschap, bevalling of kort daarna. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur kunnen ouders elkaar ontmoeten en in alle rust, onder het genot van een kop koffie of thee, ervaringen uitwisselen en elkaar een luisterend oor en hopelijk ook steun bieden. Het wordt gehouden in café restaurant STOER, deze zaterdag alleen en speciaal geopend voor bezoekers van het eerste Lichtjes Café in Alkmaar. Het adres is Stationsweg 78F.

 

Meedoen aan grootschalig online onderzoek?

03-05-19

Van 24 april tot eind juli 2019 voert Onderzoeksbureau Noord-Holland Noord (onderdeel van GGD HN) voor de 2e keer een grootschalig onderzoek uit naar gezondheid en leefstijl onder jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar.  Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over gezondheid (psychisch en lichamelijk), welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Dit kost ongeveer 15 minuten. Deelname aan de Jongvolwassenmonitor staat open voor alle inwoners van Noord-Holland Noord in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar. Meedoen aan het onderzoek gebeurt anoniem. Wil je kans maken op een bol.com bon van € 10 (winkans 1 op 10), één van de 2 JBL Bluetoothspeakers t.w.v. €160,- of een Fitbit Alta HR t.w.v. €135,-? Beantwoord dan alle vragen en vul aan het eind je e-mailadres in. Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om je te informeren als je een prijs hebt gewonnen. Meedoen? KLIK HIER 

Ouders gezocht voor onderzoek naar opvoedondersteuning

30-04-19

Erasmus Medisch Centrum is op zoek naar ouders/verzorgers met een kind in de leeftijd van 0-7 jaar die in de afgelopen zes maanden hebben deelgenomen aan een opvoedprogramma of die van plan zijn hier binnen de komende zes maanden aan deel te nemen. Denk bijvoorbeeld aan programma’s als ‘Peuter in Zicht’, ‘Positief Opvoeden/ Triple P’, ‘Stevig Ouderschap'. Dit mag ook een themabijeenkomst of cursus over opvoeden zijn.
Na het invullen van de vragenlijst ontvangen ouders een cadeaubon bij bol.com.

lees meer

Zelfstandig leren reizen met MEE op weg

19-04-19

Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school, dagbesteding, (sport)club etc. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. De stichting MEE & de Wering zoekt kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen en is tevens op zoek naar vrijwilligers/reismaatjes! Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Meer informatie en aanmelden? KLIK HIER

Zwemmen met je baby!

09-04-19

In Zwembad Hoornse Vaart kun je tijdens het ouder- en babyzwemmen op een leuke en ontspannen wijze samen met jouw kindje (1-4 jaar) zwemmen en vrolijke liedjes zingen. Je baby (of peuter) leert zo al vroeg zich op zijn gemak te voelen in het water en hoe het kan overleven als het (on)vrijwillig te water raakt. Inschrijven is niet nodig. Je kunt een gratis proefles aanvragen en als je na de proefles ervoor kiest om de activiteit te gaan volgen kun je bij de kassa een leskaart kopen. KLIK HIER voor meer informatie.

Cursus van Taalhuis: Samen solliciteren

29-03-19

De Nederlandse taal kan best lastig zijn, helemaal als je wilt solliciteren. Wanneer er spelfouten in je brief of cv staan, word je hier al snel op afgerekend. Heb je moeite met de Nederlandse taal? Het Taalhuis organiseert ook in 2019 weer de cursus "Samen Solliciteren" in de Bibliotheek. Bij deze cursus helpen we jou met het solliciteren naar een nieuwe baan! Met behulp van wekelijkse bijeenkomsten en opdrachten voor thuis wordt dit binnen 10 weken gerealiseerd. Startdatum en locatie: 10 mei Bibliotheek Alkmaar Centrum. Voor meer info en aanmelden, KLIK HIER

Nieuwsbrief maart 2019: Ontwikkeling van talenten

15-03-19

De CJG Nieuwsbrief maart 2019 is uit! Dit keer gaat het over de ontwikkeling van talenten bij kinderen. Het is mooi om kinderen/jongeren te laten ontdekken wat ze zelf echt leuk vinden en waar ze talent voor hebben. Indien nodig kan een béétje sturing daarbij geen kwaad: sommige interesses kunnen opgewekt worden. Denk bijvoorbeeld aan museumbezoek, een vakantie, workshops, boeken, sport en beweging of lekker creatief bezig zijn. Dit en meer komt aan bod in deze nieuwsbrief, met informatieve websites, tips, evenementen en meer. Veel leesplezier!

KLIK HIER