Nieuws

Alle nieuwsitems

Halte Taal balie 34: voor hulp bij taalproblemen

15-02-19

Wil je beter leren lezen, spreken, schrijven of werken met de computer? Hoe een (online)formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven of te solliciteren? Ga naar Halte Taal aan balie 34 van het Stadskantoor in Alkmaar. Halte Taal is elke dinsdag en woensdag open van 09:00 – 13:00 uur. Samen met jou zoeken de medewerkers van Halte Taal naar gratis hulp in de buurt.

lees meer

AutThere

14-02-19

AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme. De AutThere app is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken.

lees meer

Two2Tango

14-02-19

Two2Tango lanceert op 14 februari de nieuwe website, met informatie en advies over relatietwijfel en (echt)scheiding voor inwoners van Alkmaar. Dit kan gecombineerd worden met professionele begeleiding door een maatschappelijk werker. Voor een afspraak kun je contact opnemen met MEE & de Wering via 088 0075 000.

lees meer

Oudersupportavonden Brijder Jeugd

13-02-19

Brijder Jeugd organiseert iedere tweede maandag van de maand een oudersupport avond voor ouders van kinderen die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig.

lees meer

IkDURF: nieuwe weerbaarheidstraining Sport-Z

08-02-19

IkDURF is de nieuwe weerbaarheidstraining van Sport-Z welke is bedoeld voor kinderen van 8-15 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, eigen vaardigheden en positieve feedback. Gedurende 8 bijeenkomsten komen de kinderen bij elkaar in een gymzaal, waar zij de mogelijkheid krijgen om te oefenen met ‘ander gedrag’. 

Lees meer

De Tjekkin crew zoekt ouders!

08-02-19

Ben je een ouder of verzorger van een kind onder de 12? Heeft je gezin of je kind ervaring met Jeugdhulp, en woon je in één van onderstaande gemeenten? Sluit je dan aan bij de Tjekkin crew! De Tjekkin crew is een initiatief van gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo samen met Cliëntenbelange, en zoekt ouders om de jeugdhulp beter te maken, samen met andere ouders, jongeren, jeugdhulpprofessionals en ambtenaren. Interesse? Bel, app of mail voor een afspraak: Daan Stremmelaar: 0620307702 / d.stremmelaar@clientenbelang.nl
of neem een kijkje op https://www.tjekkin.nl/Woensdagochtendcafé

06-02-19

Elke tweede woensdag van de maand is het Woensdagochtendcafé geopend tussen 10.00 en 11.30 uur voor ouders en kinderen 0-4 jaar. Je kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen. We drinken samen koffie of thee terwijl de kinderen lekker spelen. Het Woensdagochtendcafé is volgende week 13 februari geopend in wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar.

Hoofdluis: 10 alternatieve middelen!

29-01-19

Alleen al bij het horen van het woord luizen, begint je hoofd waarschijnlijk direct te kriebelen. De kans is groot dat jouw kind ooit een keer echt last van luizen krijgt. Dan kan je natuurlijk naar de winkel rennen voor een speciale lotion of luizenshampoo, maar dat hoeft niet. Met een luizenkam en middelen die je misschien al in de kast hebt staan, komt je kind ook van die nare kriebelbeestjes af.

Lees meer

Schoolwij:)s is van start gegaan

24-01-19

Deze maand is het nieuwe project van Humanitas Noord-Kennemerland Schoolwij:)s gestart; dit project helpt ouders uit een ander land met de kinderen op school.
Een vrijwilliger komt 20x bij jou thuis. Jullie praten over school. Je leert hoe de school werkt. Je leert hoe jij kunt mee doen op school. En samen helpen jullie de kinderen thuis. Schoolwijs is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Oranjefonds.
Wil je informatie? KLIK HIER

Introductieavond Jeugdhulp-crew

15-01-19

Tjekkin Jeugdhulp Alkmaar organiseert een introductieavond Jeugdhulp-crew  op maandag 21 Januari 2019 in het Gemeentehuis  van Heerhugowaard van 18:00u – 20:30 uur. De regio Alkmaar bouwt een vaste crew van jongeren en ouders die met de gemeenten willen meedenken over hoe we de jeugdhulp verder kunnen verbeteren. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar oud (of ouder van een kind t/m 12 jaar oud)? Heb je ervaring met of verstand van Jeugdhulp en woon je in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum of Heiloo? KLIK HIER voor meer info of om je aan te melden. Of blok je agenda en stuur vast een appje naar: Daan Stremmelaar: 0620307702

Zwanger, gezond en fit

15-01-19

In februari en april start GGD Hollands Noorden weer met de cursus Zwanger, gezond en fit. Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Klik hier voor meer info/aanmelden.

Jonge Moedergroep in De Oever

15-01-19

Ben jij jong, tot en met 23 jaar, en moeder en vind jij het leuk om met andere jonge moeders in contact te komen, kom dan naar de Jonge Moedergroep! Om de week op donderdagochtend, van 10.00 tot 11.30 uur in Wijkcentrum De Oever; start donderdag 24 januari.

lees meer

Intermezzo

10-01-19

Op 17 januari wordt er op het Murmellius Gymnasium om 19:30 uur een extra ouderavond gehouden over Intermezzo. Intermezzo is een tussenjaar voor leerlingen die klaar zijn met de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school. Tijdens dit tussenjaar is er naast de vakken als Nederlands, Engels en wiskunde veel ruimte voor sport en creatieve vakken.

lees meer

Nieuwsbrief januari 2019

09-01-19

In onze eerste nieuwsbrief van 2019 staat 'nieuwe inspiratie' centraal. Het kan verfrissend en inspirerend zijn om eens met andere ouders te sparren over hoe je omgaat met bepaalde situaties in het gezinsleven en in het opvoeden. Het levert je altijd iets op en bovendien leer je van elkaar. Ons aanbod cursussen en bijeenkomsten is groot en interessant voor ouders of verzorgers in alle fasen van het ouderschap én biedt, voor wie dat wil, mogelijkheden om in contact met anderen te komen.

lees de nieuwsbrief

Sport, spel & muziek in Wijkcentrum Overdie

27-12-18

Na de kerstvakantie is er weer iedere woensdagmiddag sport-spel en muziek van 14.30 - 16.30 uur in de Don Bosco zaal van Wijkcentrum Overdie, voor kinderen vanaf 8 jaar. Maak samen met DJ Nicolas Isa je eigen rap en doe mee aan leuke actieve sport- en spellessen! Begeleiding is aanwezig. Kom langs, inschrijven is niet nodig. En zit jij in groep 3, 4 of 5 en hou je van dansen? Kom dan op vrijdagmiddag van 14:15 tot 15:00 uur naar de leuke streetdance lessen.

Lees meer

14 December: Paarse Vrijdag

14-12-18

Vandaag is het  "Paarse Vrijdag"; een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december.

lees meer