Mijn dochter van 20 heeft een vriend. Zij is vrolijk en spontaan, hij is stil en serieus, maar bijna 10 jaar ouder. Nu willen ze samenwonen. Ik ben bang dat mijn dochter zich te vroeg bindt. Hoe voorkom ik dat ze haar leven vergooit?

Het is wel haar leven! Vraag eens waarom zij zo van hem houdt. Misschien is zijn rust en volwassenheid juist wel aantrekkelijk. En hij vindt haar jeugdige spontaniteit misschien juist zo leuk. Samenwonen is best een goed idee om uit te proberen of ze een evenwichtig koppel vormen. Het kan juist ook een proefperiode zijn, voordat je je bindt voor de rest van je leven.

Zelf moet je als ouders ook wennen aan het idee dat iemand anders zo belangrijk wordt in het leven van je kind. Toch moet je haar loslaten en de kans geven zelf te kiezen. Het beste is om samen met je dochter en haar vriend te praten over de toekomst. Voorlopig is het belangrijk om nog geen definitieve keuzes te maken en verplichtingen aan te gaan. Dus bijvoorbeeld wel samenwonen, maar geen huis kopen. Laat weten dat je er altijd voor haar bent, ook al woont ze niet meer thuis. En wees blij met een nieuwe vriend, verheug je op hun geluk.


Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.