Mijn zoon is in zijn 2e studiejaar rechten. Hij heeft er opeens geen zin meer in. Hij wil niet de rest van zijn leven achter een bureau zitten…

Misschien komt je zoon er nu pas achter wat de studie inhoudt. Waarom heeft hij er toen voor gekozen? Heeft hij een idee wat voor baan hij later wel zou willen hebben? Een rechtenstudie is voor heel veel functies een goede basis; misschien is er best een leuke, afwisselende baan te vinden via interne opleidingen.

Als hij het echt niet meer ziet zitten, kan hij natuurlijk (tijdelijk) stoppen. Dan kan hij zich misschien met een tijdelijke baan of vrijwilligerswerk alvast oriënteren en ervaring opdoen in een andere richting. Om dan wel de juiste keuze te kunnen maken, moet hij zich goed laten informeren. Hij kan een beroepskeuzetest doen en advies krijgen over wat past bij zijn aanleg en belangstelling. Diploma’s zijn belangrijk, maar prettig werk dat bij hem past is nog belangrijker voor een gelukkig leven!

 


Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Afspraken over thuis wonen
  Onze oudste (20) heeft vanwege stage een jaar intern gewoond en is nu alweer een jaar thuis. Sindsdien is het voor alle partijen lastig om weer terug te gaan naar het oude.
 • dilemma laten rijden (stief)dochter
  Toen stiefdochter het rijbewijs gehaald heeft, heb ik bij mijn man aangegeven dat ik het ( na lang wikken en wegen) prima vond dat ze ook af ent toe in onze auto (welke ik voor 95% van de tijd nod
 • Help, mijn vader zet me op straat!
  Hoi, ik hoop dat er hier iemand wat advies voor ons heeft.
 • Met deze storm de weg op
  Wat zouden jullie doen? Zoon wil terug naar studentenkamer in de auto met vriendin van 21 die rijdt. Ik lees net dat de ANWB adviseert niet de weg op te gaan als t niet perse hoeft.
 • op hoofd staan
  hallo beste mensen, al eerder heb ik op dit forum n stuk geschreven over mijn dochter. onder de titel "wanhoop".