Wat doe ik met hoofdluis? Mijn dochter heeft nu al voor de derde keer luizen!

Luis in je haar? Kammen maar!

Als je kind hoofdluis heeft, is het advies het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. Het netenkammetje is de meest vriendelijke methode voor het haar van je kind. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Verder is het belangrijk om ook jezelf en anderen te controleren

Op school

Naast de behandeling van je eigen kind is het vooral ook belangrijk om andere ouders en school te vertellen dat je luizen hebt ontdekt. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere, dus alle kinderen moeten gecontroleerd en zo nodig behandeld worden om van de luizen af te komen. Blijf daarna regelmatig controleren!

Overleg met school en de arts of verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg of er op school extra aandacht aan besteed kan worden.

Tips

 • Kammen en borstels ontsmetten, uitkoken of weggooien.
 • Leen geen kammen, borstels, mutsen of hoofddoekjes uit.

 

 


Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Geen zin meer in BSO, aan toegeven?
  Vanmorgen was het een heel drama: 2 kinderen (6 en 8, groep 5 en groep 4) die geen zin meer hebben om in de vakantie naar de BSO te moeten, en 2 ouders die gewoon moeten werken.
 • Starten met methylfenidaat
  Mijn kind van amper 7 gaat een dezer dagen beginnen met medicatie. Het is voor mij super spannend. Ik ben op zoek naar wat geruststelling maar ook waar ik op moet letten.
 • Kindersport zonder kliekjes
  Hoi,
 • Bedreigd
  Ik ben bedreigd door mijn ex partner dat mijn nieuwe partner niet in de buurt van ons kind mag komen. Mijn expartner is onberekenbaar en heeft stemmingswisselingen en ziekelijk jaloers.
 • Cadeau voor meisje dat 6 wordt?
  Jullie hebben altijd leuke ideeën voor cadeautjes. Wie weet wat leuks voor een meisje dat 6 jaar wordt. Ik zou zeggen dingen tot EUR 20. Evt. kunnen we meer kleinere dingen geven.