Baby

De geboorte van je baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. Een groter wonder kun je je bijna niet indenken. Wanneer je net vader of moeder geworden bent is alles nog nieuw. Je leert je kind kennen door middel van al je zintuigen: ruiken, voelen, kijken en luisteren naar alle geluidjes en de manier van huilen. 

Vragen, zorgen en twijfels na de geboorte

Je baby heeft voeding en warmte nodig, en vooral ook veiligheid en geborgenheid. Je kunt je af en toe best zorgen maken of je alles wel goed doet, of je afvragen waarom je baby huilt. Wat moet je wel en vooral niet doen? Waar kun je terecht met je vragen, zorgen en twijfels? Wie helpt je verder als je baby zich niet goed ontwikkelt?

Antwoorden en oplossingen

Op deze website staat zo veel mogelijk praktische informatie om al je vragen te beantwoorden. Voor elk probleem is er hulp of een oplossing te vinden. Als je toch vragen blijft houden, kun je contact opnemen met het consultatiebureau bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Stevig ouderschap
  Heeft er iemand ervaring met Stevig Ouderschap? Meer begeleiding vanuit het CB?
 • Babyslofjes
  Hallo, mijn dochter is op zoek naar slofjes voor haar bijna 1-jaar oude kindje.
 • Winterslaapzak
  Heeft iemand tips voor een warme babyslaapzak? Het wordt bij ons snachts best koud, op koude nachten zeker onder 15/16 gr op slaapkamer. Het aanbod is zo groot dat ik niet meer kan kiezen.
 • Puckababy
  Hebben jullie ervaringen met de puckababy piep?
 • Newbornshoot
  Hi! Vraagje; waar hebben jullie de newbornshoot laten doen? Thuis of in een studio? En waarom?