Basisschoolkind

De eerste dagen zijn altijd spannend, maar één ding is zeker: de komende 8 jaar brengt je kind een groot deel van de tijd op school door met leren, spelen, vrienden maken en een basis leggen voor de rest van het leven. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol.

Op deze website vind je informatie over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, groeien, leren, spelen, vrienden maken, pesten, computeren en tv-kijken. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je graag meer informatie? Dan kun je ook bellen, mailen of langskomen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • cito tijd (m8)
  Het is weer cito tijd en stiekem vind ik het best spannend. Hier 2 kinderen, 1 in groep 7, 1 in groep 8.
 • Moeite met aanraken?
  Onze zoon is 5 en ik merk steeds meer dat ik het jammer vind dat hij eigenlijk nooit wil knuffelen of aanhankelijk is . Het valt me ook steeds meer op.
 • Verstikkingsgevaar eten.
  Met nieuwjaar stikte mijn zoon (6,5 jaar) bijna een stukje popcorn. Ik heb mijn zoon over mijn schoot gelegd en tussen zijn schouderbladen geslagen. Het popcorn stukje schoot gelukkig terug.
 • OTS en je rechten
  Ben je verplicht je kind van 4 en 7 met gezinsvoogd alleen te laten praten? Heeft kind recht op een vertrouwenspersoon tijdens gesprek? Graag reacties!
 • Duolezen
  Hier op school doen ze duo lezen, dus samen een boek hardop lezen en zo elkaars fouten eruit halen.