Basisschoolkind

De eerste dagen zijn altijd spannend, maar één ding is zeker: de komende 8 jaar brengt je kind een groot deel van de tijd op school door met leren, spelen, vrienden maken en een basis leggen voor de rest van het leven. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol.

Op deze website vind je informatie over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, groeien, leren, spelen, vrienden maken, pesten, computeren en tv-kijken. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je graag meer informatie? Dan kun je ook bellen, mailen of langskomen bij de jeugdgezondheidszorg bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Enge film op kinderfeestje
  Even van me afschrijven hoor...
 • plaswekker hoe gaan jullie er mee om?
  Beste ouders, Ik loop tegen het volgende probleem aan en hoop dat er andere zijn met ervaring of advies. Ik ben moeder van 3 hele lieve gezellige kinderen 4,7,10.
 • Wel of geen fietshelm voor je kind?
  [Geplaatst met toestemming] Beste ouders van Nederland,
 • Ten einde raad
  De vader van mijn kind (9) tergt ons zo erg dat ik niet meer weet wat ik moet doen. Mijn kind zit volledig klem in deze uitzichtloze situatie. De vader zit in een daklozen opvang.
 • Lange kinderen
  Mijn zoon van 11.4 jaar is een lange slanke jongen van 167cm, 43/44 kg en schoenmaat 41. Uiteindelijk wordt hij ergens tussen de 198 en 206.