Ouderschap

Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Je relatie verandert

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als je in scheiding ligt.

Zorgen om je kind

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Misschien heb jij wel extra zorgen omdat je een zorgintensief kind hebt. Of is er sprake van geldzorgen of huiselijk geweld. Je wilt in elk geval een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar de jeugdgezondheidszorg bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Fulltime werken?
  Momenteel werk ik 32 uur. Ik heb twee kinderen, een van 5 en een van bijna 2 jaar.
 • Werkende moeders, tip
  Kennen jullie de serie 'Working Moms' op Netflix? Ik heb hem net ontdekt en vind het een pareltje.
 • FrightNight uitje met vrienden
  Ik zit met een vraag, mijn dochter van 15 wil met vrienden die ze online heeft leren kennen en 1 vriendin van school naar Walibi FrightNights.
 • Voorlichting over erkenning bij de verloskundige?
  In "werk, recht en geld" loopt een draadje over erkenning, waarin ik mij natuurlijk weer gemeld heb want dat doe ik ongeveer in elk draadje waarin het over de regels rond afstamming gaat.
 • Genderneutraal speelgoed
  De afgelopen dagen was het op het nieuws, het genderneutrale speelgoed, wat vinden jullie hiervan?