Klachten en verschijnselen

Opgroeiende pubers hebben het soms te druk om goed op hun eigen lichaam te letten. Daarnaast maakt hun lichaam allerlei veranderingen door waar ze pijn of last van kunnen hebben. Het kan dan ook gemakkelijk gebeuren dat ze een pijnklacht of lichamelijk ongemak negeren, omdat het vast toch weer bij de puberteit hoort. Daarom is het belangrijk om goed op te letten of kinderen lekker in hun vel zitten.

Let op klachten en symptomen

Het is belangrijk dat je zelf goed let op eventuele klachten en verschijnselen, en dat je weet wat je het best kunt doen als je kind bijvoorbeeld hoge koorts heeft of buikpijn of diarree.

 

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Normaal Pubergedrag
  Onze middelste puber, een 14-jarige zoon is ongenietbaar. Hij scheldt ons uit voor kl#%*zak, f#^* you etc
 • Logeren bij voor mij onbekende vrienden?
  Als jullie 16-jarige dochter gaat logeren bij een jouw onbekende vriend of vriendin, willen jullie dan nog het adres of tel nr van de ouders? Of is dat echt overdreven op deze leeftijd.
 • Groei - groeihormonen
  Mijn zoon is 14 jaar en heeft een botleeftijd van 15,9 jaar. Hij is 1,62 m. Zijn groeischijven zijn bijna dicht, wordt gezegd, waardoor hij nog minimaal zal groeien. Hij vindt dit een ramp.
 • Tips voor betere communicatie met dochter?
  Graag krijg ik van jullie advies over het verbeteren van de communicatie met mijn dochter. Of moet ik zeggen: opstarten van communicatie.
 • Leuk gezelschapsspel dochter
  En nu ben ik nog op zoek naar een leuk gezelschapsspel😁, wat valt bij jullie in de smaak? We willen graag een spel, niet te lang. Ik zoek echt iets leuks....