Ziekten en aandoeningen

Voor kinderen in de puberteit is het heel belangrijk dat je als ouder scherp in de gaten houdt hoe het met hun gezondheid is gesteld. Eten ze wel gezond? Bewegen ze genoeg? Zitten ze lekker in hun vel? Dit zijn belangrijke voorwaarden voor een gezond lichaam.

Overzicht van aandoeningen

Ziek zijn hoort erbij; ieder kind is wel eens ziek. Sommige ziekten of aandoeningen krijg je door besmetting, andere zijn aangeboren of krijg je gewoon vanzelf. Je vindt hier een overzicht van de meest voorkomende ziekten en aandoeningen en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. Bij het overzicht vind je tips om het risico op bepaalde aandoeningen te verkleinen.

 

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Normaal Pubergedrag
  Onze middelste puber, een 14-jarige zoon is ongenietbaar. Hij scheldt ons uit voor kl#%*zak, f#^* you etc
 • Logeren bij voor mij onbekende vrienden?
  Als jullie 16-jarige dochter gaat logeren bij een jouw onbekende vriend of vriendin, willen jullie dan nog het adres of tel nr van de ouders? Of is dat echt overdreven op deze leeftijd.
 • Groei - groeihormonen
  Mijn zoon is 14 jaar en heeft een botleeftijd van 15,9 jaar. Hij is 1,62 m. Zijn groeischijven zijn bijna dicht, wordt gezegd, waardoor hij nog minimaal zal groeien. Hij vindt dit een ramp.
 • Tips voor betere communicatie met dochter?
  Graag krijg ik van jullie advies over het verbeteren van de communicatie met mijn dochter. Of moet ik zeggen: opstarten van communicatie.
 • Leuk gezelschapsspel dochter
  En nu ben ik nog op zoek naar een leuk gezelschapsspel😁, wat valt bij jullie in de smaak? We willen graag een spel, niet te lang. Ik zoek echt iets leuks....