Cyberpesten herkennen

Kinderen vertellen het niet snel als ze gepest worden. Je kunt het soms merken doordat ze ineens ander gedrag laten zien: moe, buikpijn, niet meer vrolijk, humeurig als ze achter de computer hebben gezeten.

Het pesten, ook online, is het ergst in de leeftijd van 11 tot 15 jaar.

Tip 1: praat er regelmatig over

Het beste kun je zelf zo nu en dan het onderwerp aansnijden. Vraag of je kind het wel eens merkt dat iemand online gepest wordt (ook wel: digitaal pesten, of cyberpesten) en vraag naar de manieren waarop dat gebeurt.

Tip 2: vertel je kind waar informatie en hulp te vinden is

Bedenk samen wat je kunt doen tegen cyberpesten. En vertel je kind over de informatie en hulp die het zelf online kan vinden via de Kindertelefoon of op de website Meldknop.nl.

Tip 3: vraag ook wat de school doet

Vraag ook de mentor op school of er aandacht wordt besteed aan cyberpesten en op welke manier.

Meer weten?

Lees de tips over hoe je cyberpesten kunt aanpakken.

 

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Normaal Pubergedrag
  Onze middelste puber, een 14-jarige zoon is ongenietbaar. Hij scheldt ons uit voor kl#%*zak, f#^* you etc
 • Logeren bij voor mij onbekende vrienden?
  Als jullie 16-jarige dochter gaat logeren bij een jouw onbekende vriend of vriendin, willen jullie dan nog het adres of tel nr van de ouders? Of is dat echt overdreven op deze leeftijd.
 • Groei - groeihormonen
  Mijn zoon is 14 jaar en heeft een botleeftijd van 15,9 jaar. Hij is 1,62 m. Zijn groeischijven zijn bijna dicht, wordt gezegd, waardoor hij nog minimaal zal groeien. Hij vindt dit een ramp.
 • Tips voor betere communicatie met dochter?
  Graag krijg ik van jullie advies over het verbeteren van de communicatie met mijn dochter. Of moet ik zeggen: opstarten van communicatie.
 • Leuk gezelschapsspel dochter
  En nu ben ik nog op zoek naar een leuk gezelschapsspel😁, wat valt bij jullie in de smaak? We willen graag een spel, niet te lang. Ik zoek echt iets leuks....