Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Er zijn organisaties die je kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Zwanger van een tweeling?
  Ik ben ongeveer 6 weken zwanger. Mijn buik groeit enorm hard. Mijn 2 kleuters en peuter vragen al of ik een baby in mijn buik heb. Hoe bizar. Ik ben extreem moe, enorm veel plassen enz.
 • Enquête diëtist in opleiding
  Dag lezers van het forum,
 • Ongepland zwanger en angstig: hoe regelen we dit?
  Sinds een week weet ik dat ik -ondanks gebruik van voorbehoedsmiddelen- zwanger ben. Ik ben 40 en had de optie nog kinderen te krijgen eigenlijk al uitgesloten.
 • Lange autorit 34 weken zwanger
  Mijn man heeft in juni een weekje vrij en wil dan het liefst op vakantie naar een bepaalde bestemming (zijn moeder woont er ook), ongeveer 6 a 7 uur rijden met de auto.
 • Luiertaart
  Hoi hoi, Ik maak voor iemand een luiertaart. Geen idee wat het wordt iemand nog ideeën wat ik erbij kan doen? Dit heb ik