Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Er zijn organisaties die je kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Contact met andere ouders

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
 • Single zwanger connect
  Ik ben 32, Single en zwanger van mijn eerste kindje, we zit in dezelfde situatie? Hoe ingewikkeld het ook is.
 • ongeplande zwangerschap
  ben zwanger en overweeg adoptie voor mijn baby
 • Ik weet niet zeker wie de vader is
  Ik heb GEEN vaste relatie, ik heb wel af en toe sex met 'Dean' ik ken hem enkele maanden, hij is professionele sportman, heel katholiek en 8 jaar jonger dan mij, daarom wouden we van in begin geen
 • Zwanger, abortus of niet
  Ik ben er net achter gekomen dat ik zwanger ben. Begin september ben ik bevallen van mijn zoon, onze eerste. Het was een zware bevalling die uiteindelijk geëindigd is in een keizersnede.
 • Zwanger zijn in tijden van corona
  OLVG heeft een filmpje gemaakt over zwanger zijn in tijden van corona. Check het hier: https://youtu.be/-a8HfskOcjs